selam arkadaşlar bu soğuk havalarda motoru çalıştırayım diye marşa bastım marş basıyor ama motorda çalışma isteği yok sadece marş sesi jikleyi çektim yine olmadı marşa basar iken akü zayıfladı düşünün ne kadar uğraştığımı sonra evin 2 sokak üstüne çektim motoru bayır aşağı vites boşta iken gayet rahat hızlanıyor ama vitese atıp debriyaja bastığımda motor zor ilerliyor şimdi havanın biraz ısınmasını bekliyorum gerçi bu sorum yazında vardı ama 3 4 marşta çalışıyordu şimdi ise vitesde debriyaj basık olmasına rahmen motor bayır aşağı zor gidiyor acaba bunun sebebi ne olabilir buji çıkardım temizledim ama olmadı yağı daha 3 hafta önce 10-40 koydum benzinde su olabilir diye biraz boşalttım olmadı sebebini anlayamadım lütfen yardımcı olabilirmisiniz ( arkadaşın mondialı bile 2 marşta çalışıyor benim motor niye çalışmıyor anlamadım ) şimdiden teşekkürler herkese
Dostum Burada Senınle aynı sorunu yasayan bı arkadaşa anlattım,
aynen uygula... duruma gore daha ayrıntılı ve kesın sonucu anlatırım...
motorun benzın deposundan karburatore gıren benzın hortumunu sök ve benzın geldıgını gör,
sonra tak,
benzını aç ve 5 dk bekledıkten sonra,
benzın hortumunu tekrar sök,
karbüratörün altından bı hortum sarkacaktır kalem ıncelıgınde o hortumun dıbınde tornavıda ıle sıkılı yer var,
onu gevset benzın akmaya baslasın ve benzın hortumundan üfle,
içinde benzın boşalınca tekrar sık ve hortumu tak yerıne,
5 dk bekle ve marşa bas,
çalışması gerekır,
eğer baktın benzın gelmış ve çalışmıyor ıse,
ilk işlem olarak bujiyi sök ve bujide ıslaklık olup olmadıgına bak,
eğer ıslanmış ise ateşlemende sorun olabılır bujıyı dışarıdayken pıpoya tak ve şasiye değdirerek ateşlemesıne bak,
buji ıslak değilse eğer,
karbüratöründen benzın gelmıyordur temızlenmesı gerekır...
İnş anlatabılmısımdır,