kesınlıkle zıncırın değişmesı gerekır,
bakla alınsa olmazmı,
olur tabii,
ama şöyle bir sorun ile karşılasabılırsın,
zıncır uzarsa n'olur,
bakla aralarındakı mesafe artar,
dişlideki dişlerın araları sabıt oldugundan uzayan zıncır dişliyi yer,
belırlı zaman sonrasında o dişli komple biter ve yolda bırakır senı,
zıncır değiştiği zaman mümkün oldukça dişlilerde değişmelidir,
mümkün oldukça diyorum eğer zıncırden bakla eksıltmemışsen değişmemesi gerekebilirde...
yani zıncır daha fazla gerılemedıgı zaman durumun ve işin elvermediği şartlarda,
zincirden bakla alınıp,
zincir kısaltılabilir...
Bugün dediklerinizi yaptım. Zinciri gerdim. Tabii çok germedim. Yani arka maşaya zincir değmiyor. Denemesini yaptım, düşük devirde gazı bıraktığım zaman, bayır aşağı bayır yukarı hiç zincir sesi yok.![]()
Yalnız birşey farkettim, arka dişlide boşluk vardı. Motor orta sehpada viteste iken arka tekeri ileri giri kımıldattığımda arka dişli tak tuk vuruntu yapıyordu, vidaları da elle oynatılacak kadar gevşemişti. bunları sıktım, sorun halloldu.
Yalnız arka tekerde hafif boşluk var, bu normal midir?

sen rulmanlara bi göz at daglılmış olbilir
teknik konularada yine pek çok şey öğreniyıruz bu aralarne mutlu bize.yakında motoru artık kimse servise de götürmez hehe
)
lastiği sağa ve sola hareket ettirincemi boşluk var yoksa ileri geri yapıncamı,
sağa lola yapınca boşluk varsa,rulman değişmesi gerekir, ve sende yapabılırsın bunu sen yaparsa 15 ytl den fazla tutmaz kalıtelısı olur,
servıs fazla fıyat ceker,
ilerı gerı yapınca sorun varsa,
bunun nedenıde KAPLİN LASTİKLERİ denılen lastıklerdendır,
tanesı 1 ytl 4 adet bulunur,
kendın yapabılırsın ,
servıs ek ücret alabılır bundanda.
Kolay Gelsin...
evt katılıyorum abi sana orjinal deyil banada dumanxtr abim gösterdi ona demiştim kalıbımı ortaya koyarım orjin deyil komple boya var motorda ama güzel almuş çalışma
allah kazdan beladan çamurdan korusunkardeşimizi:
Arkadaşlar motrumun boyası orj' dir Koy Bakalım Kalıbını Nasılmışsın stikerları söktügüm yerler hala belirgin sadece depoya sprey sıktım kedi tırnak atmış derinden cizmiş bende sprey sıktım şuanda' motoru söktüm isteyene resim atarım boya orj'dir yalan konuşmamı gerektirecek bi konu göremiyorum ben ilgilendiginiz için teşekkür ederim....Ben motorumdan cok memnunum dedigim gibi 15 günlükken aldım ve 6 ay oldu ve sadece beni 1 kere yolda bıraktı oda debriyaj teli koptu![]()