Aman hocam dikkat... Bak mesela alakasız olabilir ancak kafanızda ilişki kurabilirsiniz. Ben 6-7 ay önce falan dijital fotoğraf makinası alacaktım. Bu makinalar türlü türlüdür. Canon, Kodak, HP, Pretec, Datron vs... İlk üçü herkes tarafından malum bilinir. Diğer ikisi ise ucuz ancak çok iyi özelliklere sahip makinalardır (ya da öyle bilinir). Bu makinalar fasondur. Yani Çin bunu etiketsiz olarak üretmiştir ve satmıştır. Alan firma kendi etiketini basar ve satar. Aynı tipte bir Datron marka makinayı İspanya'da gördüm. Şimdi firmasına sorsanız kıvırmak için "ihraç ettik" bile derler

Peki ya neler sorun olur? Öncelikle elektronik bir makina alıyorsunuz. Bozulma riski yüksek. Bu yüzden yaygın ve bilgili bir teknik servis ve ucuz parçalarının olması gerekir. HP bile bu konuda yeterli değildir. Esas uzmanlık alanı fotoğrafçılık (Canon, Nikon, Kodak...) olan firmaların ürünlerini almak daima size yardımcı olacaktır.
Şimdi bir benzerlik kurmak gerekirse, Kanuni'nin de fason olma ihtimali var. Bu insanların teknik servisleri yaygın mı, şikayetimiz olsa dinletebilir miyiz, garanti kapsamı nelerdir diye araştırmak gerekir. Ucuz etin yahnisi ile ilgili bi atasözü vardı. Yavan oluyordu sanırım

Tanınmış bir markanın en düşük özelliklerdeki ürünü, tanınmamış (hatta fason) bir markanın iyi bir ürününden daha alınasıdır bence.