Forumdan Uzaklaştırıldı
- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
selam arkadaslar
2.el aldığım hussarım 2 hafta önce krank bilyası dağıttı o haliyle tam 5 gün insafsızca bindim..(çok mecbur kaldım):farao:
5 - 6 tamirci gezdim sorunun krank biyası olduğunu söylediler tamir masrafı ne kadar dediğimde 200ytl fiyat çektiler kısaca oha deyip ordan ayrıldım 2 gün kara kara düşündüm..:silent::silent:
sonunda kendim yapmaya karar verdim sanayiden gidip yeni krank , 150cc piston ve silindir , conta takımı aldım= 83 ytl 1lt yag aldım kanuni nin tavsiye ettiği shell advantage 4.T __15- 50 yağ=10ytl..:cat::cat:
sonra eski suzukı jeep tamircisi hamit abimle başladık motoru indirmeye..
hamit abi (casper_07)

bu benim motorun görüntü olarak benzeri..:cat::cat:

motoru tamamen indirdik ama volan somunu çok uğraştırdı..:cat::cat:

büyün parçaları benzin ile temizleyip sehpanın üzerine dizdik..:cat:
aslında çıkardığımız krank ve pistonun fotosunuda koyacaktım fakat benim takoz telefon kilitlendi dondu kaldı resetleyince de fotolar yok olmuş..:farao:

bu arada hamit abi yeni krank ı yağlıyo ilk marş yapılınca zarar görmesin diye..:cat:

sonracıma krank yerine takıldı 2 blok arasına conta kondu baka bi deyişle keçe..:cat::cat:

2. blok kapatıldı ve yağ pompası yerine takılıyor..:cat:

şimdide marş dişlisi ve volan takılıyor volanın somunu takarken hiç zorlamadı..:cat:

diğer kapakların vidasını iyice sıkıştırmıştık ve son blok kapatılıyor vidaları iyice sıkıldı giç gerek olmamasına rağmen keçelerin üzerine sıvı conta sürdük..:cat::cat:

sırada bobin takıldı..(adı her neyse):cat:avans ayarı yapılan

bahsi geçen bobinin üzerine takılan kasnak bununda vidasını iyice sıktık..:cat::cat:

motorum hava soğutmalı olduğu için soğutucu fanı yerine yani avans kasnağına sabitledik..:cat:

yeni silindir pistona takılırken segmanlar biraz uğraştırdı..:cat:

egzantrik zinciri düzeltiyo..:cat:

şimdide subabların bulunduğu bloğu taktık..:cat:

egzantrik yatağı (subabların üstü)..:cat:

egzantrik yuvasında..:cat:

şimdi ise egzantrik üst kapağı takılıyo bu kapak bütün bloğu tutuyor..:cat:

bütün işimiz bittiğinde buna benziyodu..:cat:

tekerlek , egsoz , ve fan soğutucu kapaklarını monte ettik..:cat:

kadranıda sıfırladıkki yaptığımız km bilelim rodaj için gerekli..:cat
motorum sıfır km oldu)

ve sonunda bütün işlemler bitti artıkın sıfır km motorum var..:cat::rendeer::rendeer:
kanuni hussar 150_RR :cat:

metehan abinin deyişi ile massey ferguson yani traktör..:queen::queen:
2.el aldığım hussarım 2 hafta önce krank bilyası dağıttı o haliyle tam 5 gün insafsızca bindim..(çok mecbur kaldım):farao:
5 - 6 tamirci gezdim sorunun krank biyası olduğunu söylediler tamir masrafı ne kadar dediğimde 200ytl fiyat çektiler kısaca oha deyip ordan ayrıldım 2 gün kara kara düşündüm..:silent::silent:
sonunda kendim yapmaya karar verdim sanayiden gidip yeni krank , 150cc piston ve silindir , conta takımı aldım= 83 ytl 1lt yag aldım kanuni nin tavsiye ettiği shell advantage 4.T __15- 50 yağ=10ytl..:cat::cat:
sonra eski suzukı jeep tamircisi hamit abimle başladık motoru indirmeye..
hamit abi (casper_07)

bu benim motorun görüntü olarak benzeri..:cat::cat:

motoru tamamen indirdik ama volan somunu çok uğraştırdı..:cat::cat:

büyün parçaları benzin ile temizleyip sehpanın üzerine dizdik..:cat:
aslında çıkardığımız krank ve pistonun fotosunuda koyacaktım fakat benim takoz telefon kilitlendi dondu kaldı resetleyince de fotolar yok olmuş..:farao:

bu arada hamit abi yeni krank ı yağlıyo ilk marş yapılınca zarar görmesin diye..:cat:

sonracıma krank yerine takıldı 2 blok arasına conta kondu baka bi deyişle keçe..:cat::cat:

2. blok kapatıldı ve yağ pompası yerine takılıyor..:cat:

şimdide marş dişlisi ve volan takılıyor volanın somunu takarken hiç zorlamadı..:cat:

diğer kapakların vidasını iyice sıkıştırmıştık ve son blok kapatılıyor vidaları iyice sıkıldı giç gerek olmamasına rağmen keçelerin üzerine sıvı conta sürdük..:cat::cat:

sırada bobin takıldı..(adı her neyse):cat:avans ayarı yapılan

bahsi geçen bobinin üzerine takılan kasnak bununda vidasını iyice sıktık..:cat::cat:

motorum hava soğutmalı olduğu için soğutucu fanı yerine yani avans kasnağına sabitledik..:cat:

yeni silindir pistona takılırken segmanlar biraz uğraştırdı..:cat:

egzantrik zinciri düzeltiyo..:cat:

şimdide subabların bulunduğu bloğu taktık..:cat:

egzantrik yatağı (subabların üstü)..:cat:

egzantrik yuvasında..:cat:

şimdi ise egzantrik üst kapağı takılıyo bu kapak bütün bloğu tutuyor..:cat:

bütün işimiz bittiğinde buna benziyodu..:cat:

tekerlek , egsoz , ve fan soğutucu kapaklarını monte ettik..:cat:

kadranıda sıfırladıkki yaptığımız km bilelim rodaj için gerekli..:cat

ve sonunda bütün işlemler bitti artıkın sıfır km motorum var..:cat::rendeer::rendeer:
kanuni hussar 150_RR :cat:
metehan abinin deyişi ile massey ferguson yani traktör..:queen::queen: