Kanuni GV 170 mi Mondial 150 MR Vuluture mi

KANUNİ GV 170 Mİ MONDİAL 150 MR VALATURE Mİ ??? İKİSİ ARASINDA KALDIM ARKADAŞLAR.
1620_hg.jpg
11360-mondial-touring-150-mr-vulture-33_72681600.png

Aslında ikisini de tavsiye etmem. Ama illaki bunlardan biri olacaksa vulture derim. Nedenine gelecek olursam piyasada ikisini kıyaslarsak vultureyi daha çok görüyorum, alanların da vardır herhâlde bir bildiği. Ama bana kalırsa ikisi de 5 para etmez.

Vulture sahibi birisi olarak vultureyi tavsiye edicem.Diğer markayı kullanma fırsatım olmadığından hakkında yorum yapmam doğru olmaz ancak vulture hakkında şehir içi ve şehir dışı edindiğim bir kaç bilgiyi sizle paylaşıyım aklınıza takılan başka bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Şimdi motor şehir dışındandan aldım geldim 200 km yolda 20 liralık benzin yaktı ki buda km de 10 krş eder ki cub tipi motor kadar yakıyor şehir dışında. Şehir içinde ani hızlanmalar yaparsanız eğer 15-16 krş a kadar çıkar ama normal kullanımda 13-14 krş civarı.
Vulture bana göre çok daha diri ve yakışıklı bir motor. Ben dershaneye götürdüğümde herkesin yorumuda tipi çok güzel olduğuydu.
90 a kadar olan ivmelenmesi müthiş eski motorum olan cbr 250 yi aratmıyor neredeyse. Son hız derseniz de 120yi görüyor düzde.
Ancak 3 ve sonrası viteslerde 6 bin devirden sonra ciddi anlamda bir titreşim mevcut.
Ve bugün ilk defa park halindeyken gidonu düzeltiyim dedim sanki bi sıvı basınçla hortumdan fışkırıyormuş gibi bir ses geldi(sanki bahçe hortumundan bi yer delinmişte onun tazziğiyle çıkan ses gibi) fakat kontrol ettiimde hiç bir kaçırma veya damlatma izine rast gelmedim.
Diyeceklerim bunlar sizin aklınıza bir soru gelirse bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım.
Ancak görüşüm şu ki bu bütçelerle alınabilicek en iyi motordur.

Paramız bunlara yetiyo babacım :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:25 ----------

teşekkür ederim kararımı verdim artık ancak ikinci el alıcam

GV170'i bir kere çok az kullandım, çok kötü geldi. Diğerini bilmiyorum, sürmedim. Bütçe nedir ?

Gecen sene buyuk bir hevesle sıfır kanuni gt 170r almıstım cok cektim. parca sıkıntısı kalitesizligi ornek vericek olursak 5000 de uc kere gosterge arızalandı garantiden degisti. illa ıkısinden birini alıcaksan mondial al en azında parca sıkıntısı yok.

Mr vulture kullanıcısı olarak vultureyi tavsiye ederim Edit: 2 side 5 para etmez diyen arkadaş herhalde hayabusa kullanıcısı......

Aslında ikisini de tavsiye etmem. Ama illaki bunlardan biri olacaksa vulture derim. Nedenine gelecek olursam piyasada ikisini kıyaslarsak vultureyi daha çok görüyorum, alanların da vardır herhâlde bir bildiği. Ama bana kalırsa ikisi de 5 para etmez.

Bana göre de senin motor 3 para etmez o nasıl olcak? Neye göre yorum yapıyorsun ki? Herhangi birine kaç km bindin? Ne gibi sorunlarını gördün, ne konuda bu motorlarla muhattap oldun? Bence ikiside beş para etmezmiş... Ben biniyorum, 2013 model 3 bin km'de 2250 tl'ye aldım, 10000 bin km oldu, daha hiçbir sorunu yok. Uğruyorum ustama, dinliyor, kontrol ediyor, binip devam ediyorum. YBR'den biraz fazla (1 lt kadar) yakması haricinde ybr'den geri kalır yanı yok. Üstelik ikinci el temiz ybr bulamayacağın paraya bunun sıfırını alır lastiklerini değiştirir, topcase ve korumayı takarsın.

Esas soruya gelirsek, boy önemli. Boyun 1.75 den kısa ise MR 150 (Vulture) çok güzel motor. Biraz yakıt harcar, ama hakkını verir, yokuş yukarı vites büyütür. Parçasını her yerden tedarik edebilirsin. Ben yakınımda var diye Kuba servisinden gereken her parçayı buldum bu güne kadar. Kanuni GV 170'e gelince, arkadaşta vardı, bir ara bindim, güzel motordu ancak kanuni yedek parça fiyatları konusunda mondialden kötü. Üstelik kanunide sık lazım olan birçok parça diğer markalarla uyumlu olmayabiliyor. Vultureye göre daha cüsseli, boyun 180 civarlarında ise kanuni öneririm. Ben 1'80 boy ile tam sınırdayım Vulture üzerinde, ama Allah var, beni hiç üzmedi şimdiye kadar. 10 bin km oldu, tek marşla 150-200 km kadar da yaptım, kışın soğukta da bindim yazın sıcakta da. Bir kez benzin bitince yolda kaldım, yedeğe alıp devam ettim.
Kötü özellikleri, balansörlü ancak biraz titreşiyor. 90 km üzerinde aynalar netliğini kaybediyor. Sürücüyü rahatsız etmiyor ama titreşim. Lastik ister, CST lastikleri kötü. Arka lastik 11/90-16 olunca çok fazla lastik seçeneği de yok.
Neticede ikinci elini 2000TL-2500TL civarı alabileceğin bir motor ve temizini alırsan pişman olmazsın.

Mr vulture kullanıcısı olarak vultureyi tavsiye ederim Edit: 2 side 5 para etmez diyen arkadaş herhalde hayabusa kullanıcısı......

Onlar standart hoca, kaç kere mr gördü, hiç gv170 gördü mü canlı olarak o bile meçhul. MR hakkında ne fikri vardır çok merak ediyorum. Pisiklet tekerleği takılarak satılan (benim ön tekerden ince) arka lastiği ile 6 bin liraya ybr almak mantıklı onlara göre. Az daha koy YBR al. Sormazlar ama az daha koyabiliyomusun diye.

Son düzenleme:
Bilip bilmeden atıp tutmayı ne kadar çok seven insanlarsınız. Adam sormuş ben de yardım anlamında cevabımı verdim yine bir kaç kendini bilmez kıskançlık mıdır bilinmez fırlamış yırtık çoraptan parmak misali.
Evet arkadaşım ikisine de bindim çevremde bunlardan it sürüsü kadar var. Ayrıca sanayiide çok zaman geçirdim ne meret olduklarını biliyorum merak etme.
Ha biri de çıkıp ordan ulaşamadığı ciğere mındar diyor. Konu benim motoruma kadar gelmiş ki bu çok komik. Hatta onu da aşmış hayabusaya gelmiş..
Yorumlarınızdan da ne kadar çaresiz olduğunuz belli o "pisiklet lastikleriyle" girdiğim virajlara sen o çöp makinalarla hayatında giremezsin. İşiniz gücünüz olmuş şekil. Kimseye üstüne az daha koy da demedim ybr al da demedim üstüne üstelik vulture demişim nedir bu karın ağrısı anlamış değilim.

DKN

vuluture için daha olumlu yorumlar duyuyorum çevremde. bence hiç bulaşma çinlilerin pis malına. ölü japon al daha iyi. hiç olmadı cb125 ace 2.el. bu bütçeyle görüntüye önem verme. yolda bırakmayan makina al

Bilip bilmeden atıp tutmayı ne kadar çok seven insanlarsınız. Adam sormuş ben de yardım anlamında cevabımı verdim yine bir kaç kendini bilmez kıskançlık mıdır bilinmez fırlamış yırtık çoraptan parmak misali.
Evet arkadaşım ikisine de bindim çevremde bunlardan it sürüsü kadar var. Ayrıca sanayiide çok zaman geçirdim ne meret olduklarını biliyorum merak etme.
Ha biri de çıkıp ordan ulaşamadığı ciğere mındar diyor. Konu benim motoruma kadar gelmiş ki bu çok komik. Hatta onu da aşmış hayabusaya gelmiş..
Yorumlarınızdan da ne kadar çaresiz olduğunuz belli o "pisiklet lastikleriyle" girdiğim virajlara sen o çöp makinalarla hayatında giremezsin. İşiniz gücünüz olmuş şekil. Kimseye üstüne az daha koy da demedim ybr al da demedim üstüne üstelik vulture demişim nedir bu karın ağrısı anlamış değilim.

kendini bilmez diye sana derler beyefendi biz sana kendini bilmez mi dedik kullandığın kelimelere dikkat et biz bu mr yi kullanıyoruz ilkdefada motosiklet kullanmayıyoruz senin neyini kısknalım yaww esas sen yırtık dondan çıkar gibi çıkış yapmışsın bilmediğin kullanmadığın malı kötüleyemessin insanları bilinçsiz yorumlrnla yanıltma sanayide vakit geçirmişşin o belli ama o motosikletleri kullanmadan geriden bakarak forumlardaki apaçilerin motosikletin canını çıkarıp sonrada yaramaz dedikleri yorumlardan esinlenerek boş yorum yapma bi öz eleştiri yap ve bindiğin motosikletinde çin malı olduğunu anla son olarak 2006 lı yıllardan kalma çin malı motorlar yaramaz muhabbetlerinide bırak evet mondialde kanunide artık daha kaliteli motosikletler ithal ediyorlar çinden...

Beğenmiyosan beğenmiyorum de sen kimsinki milletin malına çöp makinası diyip küçümsuyorsun ? Cebi 3 5 kuruş para gören illa birini ezmeye çalışıyor nedeninide anlamadım gitti

gv170 sahibi olarak size yardımcı olmak istiyorum.öncelikle bazı arkadaşların asılsız düşüncelerine kulak vermeyin diyorum.herkese saygı duyarım fakat bilip bilmeden yorum yapılıyor.gv170 gayet kaliteli performanslı bir motordur.torku düşük devirde verdiği için ekonomiktir.ybrden falan performansı gücü fazladır test etme imkanım olmuştu. titreşim seviyesi o çok övülen ybr den farksızdır.tek silindirli motorlarda vibrasyon azda olsa mutlaka oluyor.ben şuana kadar çok memnunum sıfır aldım.sorularınız olursa cevaplayabilirim kazasız sürüşler..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar