Aslında ikisini de tavsiye etmem. Ama illaki bunlardan biri olacaksa vulture derim. Nedenine gelecek olursam piyasada ikisini kıyaslarsak vultureyi daha çok görüyorum, alanların da vardır herhâlde bir bildiği. Ama bana kalırsa ikisi de 5 para etmez.
Bana göre de senin motor 3 para etmez o nasıl olcak? Neye göre yorum yapıyorsun ki? Herhangi birine kaç km bindin? Ne gibi sorunlarını gördün, ne konuda bu motorlarla muhattap oldun? Bence ikiside beş para etmezmiş... Ben biniyorum, 2013 model 3 bin km'de 2250 tl'ye aldım, 10000 bin km oldu, daha hiçbir sorunu yok. Uğruyorum ustama, dinliyor, kontrol ediyor, binip devam ediyorum. YBR'den biraz fazla (1 lt kadar) yakması haricinde ybr'den geri kalır yanı yok. Üstelik ikinci el temiz ybr bulamayacağın paraya bunun sıfırını alır lastiklerini değiştirir, topcase ve korumayı takarsın.
Esas soruya gelirsek, boy önemli. Boyun 1.75 den kısa ise MR 150 (Vulture) çok güzel motor. Biraz yakıt harcar, ama hakkını verir, yokuş yukarı vites büyütür. Parçasını her yerden tedarik edebilirsin. Ben yakınımda var diye Kuba servisinden gereken her parçayı buldum bu güne kadar. Kanuni GV 170'e gelince, arkadaşta vardı, bir ara bindim, güzel motordu ancak kanuni yedek parça fiyatları konusunda mondialden kötü. Üstelik kanunide sık lazım olan birçok parça diğer markalarla uyumlu olmayabiliyor. Vultureye göre daha cüsseli, boyun 180 civarlarında ise kanuni öneririm. Ben 1'80 boy ile tam sınırdayım Vulture üzerinde, ama Allah var, beni hiç üzmedi şimdiye kadar. 10 bin km oldu, tek marşla 150-200 km kadar da yaptım, kışın soğukta da bindim yazın sıcakta da. Bir kez benzin bitince yolda kaldım, yedeğe alıp devam ettim.
Kötü özellikleri, balansörlü ancak biraz titreşiyor. 90 km üzerinde aynalar netliğini kaybediyor. Sürücüyü rahatsız etmiyor ama titreşim. Lastik ister, CST lastikleri kötü. Arka lastik 11/90-16 olunca çok fazla lastik seçeneği de yok.
Neticede ikinci elini 2000TL-2500TL civarı alabileceğin bir motor ve temizini alırsan pişman olmazsın.
Mr vulture kullanıcısı olarak vultureyi tavsiye ederim Edit: 2 side 5 para etmez diyen arkadaş herhalde hayabusa kullanıcısı......
Onlar standart hoca, kaç kere mr gördü, hiç gv170 gördü mü canlı olarak o bile meçhul. MR hakkında ne fikri vardır çok merak ediyorum. Pisiklet tekerleği takılarak satılan (benim ön tekerden ince) arka lastiği ile 6 bin liraya ybr almak mantıklı onlara göre. Az daha koy YBR al. Sormazlar ama az daha koyabiliyomusun diye.