Bu motorla tam 2 yılım geçti. İki yıl boyunca Dağda, bayırda, uzun yolda, derede, tepede, asfaltta neredeyse her ortamda kullandım. Merak eden her arkadaşa elimden geldiğince yardımcı olabilirim.
OLUMLU YÖNLERİ
*Kanuni Cross 250 inanılmaz torklu ve güçlü bir motor. 2 Kişi ile düz duvar dahil her yere tırmanır. 1. vites kısa fakat tehlikelidir.
*Çabuk hızlanır torkludurda, Çin grubundan hiçbir motorla torku kıyaslanamaz
*Mekanik aksamı çok fazla yormaz problem elktronikten gelir.
*Düzgün lastik takıldığında arazide inanılmaz keyiflidir, çamur ve toprakta yüzünüzü güldürür.
*Debriyajı sert bıraktığınızda önünü kaldırır koparır, 3. viteste bile zorlanarakta olsa kalkar. Işıklarda tüm araçlar arkanızdan seyreder.
*Az yakar, çabuk yorulup şişmez, ani tepkilere çabuk cevap verir; ani duruş ve kalkışları iyidir.
*2 zamanlı motorlar kadar olmasada hoplar, zıplar ön kaldırır; depara kalkar...
OLUMSUZ YÖNLERİ
*Elektrik aksamı inanılmaz derecede sorunludur. kabloları toptan değiştirsen başedemessin. Bir gün akü bozulur diğer gün marş motoru mortiyi çeker. Bol bol vurdurrusun bu seferde marş rublesi gider.
*Ayak marşı yoktur, vites araları kısadır.
*Kanuni ve servisleri ile uğraşamassın Çin malı parçayı Japon fiyatına satarlar.
*3000 Km'de elektronik problemi ortaya çıktı başıma gelmedik kalmadı. Motosiklet ustası değilseniz vay halinize ya usta olursunuz ya da bütün ustalarla kanka... Her sabah ilk çalışmada lanet edersiniz aldığınıza, almadığınıza.
*Sinyalleri, lambaları, müşirler bol bol bozulur. Ucuz bulduğunuzda stoklamanız lazım.
*Yakıt göstergesi yok ciddi eksiklik
*Gürültüsü bana göre hoş fakat titreşim çok fazla arka kuyruk titreşimden düşer ya da bol bol plakayı kırar. Kırılmasını istemiyorsanız benim gibi altına metal plaka yaptırır vidalarsınız.
Motorumu bir süre önce sattım. Kurtuldum mu, bilemiyorum günahı da, sevabı da böyle objektif bir şekilde incelemeye çalıştım. Sorularınız olursa elimden geldiğince de cevaplarım.
Bir daha alır mıyım? -Sanmıyorum Beni gerçekten yordu Ama elektronik problemleri olmasa diğer Çinlilerden hatta XL200'den falan 10 kat iyi bir motordur.