beyler ben ılk zamanlar 100 gorenekadar cnım cıkıyordu . bu normal yenı dogmus bebek depar atabılırmı
Merhabalar;
Dostum öncelikle bende senin gibi yeni motor kullanıcısıyım belirteyimBen şuanda 660 Km deyim ve rodaj bitmedi ( Bitmesi için 1000 Km yapmalısın ) 80 Km hıza çıktığında bağırma ne şekilde bilmiyorum ama normal bende de var.Tabi kullanma kılavuzunda 55 Km hızı aşmayın diyor rodaj bitene kadar.Servis konusunda bende bişey söyleyemiyeceğim.Kullanma kılavuzu alttaki linkte mevcut.Motorun hayırlı uğurlu olsun...
Link;
http://www.kanuni.com.tr/tr/kilavuz/4.pdf
arkadaslar tekrar merhaba. ben de bugun kara kizimi aldim. on koruma demiri takilmasi uzere servise gitti ve geri geldiginde artik benim olmus olacak. cok mutluyum, heyecanliyim. hic motorcu arkadasim yok cevremde. o yuzden buradaki bilgi paylasimi benim icin cok onemli. simdiden tesekkur ederim desteginiz icin.
bu arada, cakil ve hafif toprakli yol lastiklere zarar verir mi? asfalt disinda kullanmamak mi lazim? bizim deponun giris kismi cakilli. asfalt yok dogru durust. ise gidip gelirken kullanmayi dusunuyorum ogrendikten sonra.
arkadaslar tekrar merhaba. ben de bugun kara kizimi aldim. on koruma demiri takilmasi uzere servise gitti ve geri geldiginde artik benim olmus olacak. cok mutluyum, heyecanliyim. hic motorcu arkadasim yok cevremde. o yuzden buradaki bilgi paylasimi benim icin cok onemli. simdiden tesekkur ederim desteginiz icin.
bu arada, cakil ve hafif toprakli yol lastiklere zarar verir mi? asfalt disinda kullanmamak mi lazim? bizim deponun giris kismi cakilli. asfalt yok dogru durust. ise gidip gelirken kullanmayi dusunuyorum ogrendikten sonra.
motosiklet ıslak zemin ,yağ dökülmüş yol , balık sırtı ( kamyoncular sagolsun yolların bır bolumunu yuk sebebı ıle tumsek tumsekyaptırır uzun uzun cok kaygandırlar teker oraya gırdı iş bıttı bunu unutma ) , kum , hele çakılı hiç sevmez dikkatli ol ... o tarz yollara girerken hızını düşür . bu tarz yollarda hız yapma sert bır sekılde asla fren yapma motor kaydığı anda toplanaman çok zor olacaktır toprakta gıtmek zarar vermez bır sey olmaz
motosiklet ıslak zemin ,yağ dökülmüş yol , balık sırtı ( kamyoncular sagolsun yolların bır bolumunu yuk sebebı ıle tumsek tumsekyaptırır uzun uzun cok kaygandırlar teker oraya gırdı iş bıttı bunu unutma ) , kum , hele çakılı hiç sevmez dikkatli ol ...
bak sana bir anı afyon eskişehir yolundan eskişehire gelıyorum hızım 120 bayır asagı . bır baktım asfalt yok sırf toprak araba gecmıs toz duman ve toprak alanda mıcır var bir kokledım frenı ( ıyı oku burayı ) tam asfalt bıttı mıcıra daldım frenı hemen bıraktım 80 km -h cukurlar tumsekler hoplaya hoplaya gıdıyorum allah tan kollar saglam cruıser makınenın hakkından her adam gelemez gövde yapmıyorum gerçekler arkamdan cbf 150 lı arkadasım gelıyor .onda tık yok cunku motor ufak ve hafif neyse nasıl durulur vıtes kucultsem kompresore bıner motor arka tekerı kılıtler kıç ataryere 70 ıle gıderken dus 100 mt garantı benden surunursun aklıma ne geldi engine stop dugmesı cevırıverdım bujı nın elektırıgını keser bboooooooovvvvovovvvvbbbb dıye bır ses 20 sanıye ıcınde durdum belkı 2 km boyle gıttım
saga cektım 4 lulerı yaktım arkadaslar geldı su verdıler ıcmem gogsum sıkıstı heyecandan nefesım kesılır o acı ıle yuzumu yıkadım arkadaslar bakıyor ben guluyorum hayat devam edıyor . nasıl metanetlısın dıyorlar şimdiye bayılırdık bı fln cok dıkkatlı ol
hocam gecmis olsun. ben de dakka bir gol bir dustum bugun. motorum da dustu benimlemotor koruma demirinin sol tarafi asindi biraz. debriyaj kolunu koruyan yumusak plastik sey de asindi. biraz da farin cevresi cizildi. bunun disinda bir hasar yok gibi. gorunurde tabii. elim ve dizim kanadi. ama yilmadim. kalktim 1,5 saat kadar surdum. N'ye almak ve aleti kaldirmakta inanilmaz zorlandim. ama mantigini anladim. biraz pratik yapmam lazim. umarim motora icten bir hasar gelmemistir. endiseliyim. yarin gunduz gozu ile hasar tespit yapacam. ilk motora binisimdi
alet bana cok seri geldi.. kalkislari falan cok ani geliyor bana.. ama alisiyorum. yarin ikinci tur. sans dileyin
![]()
mterayes26, gerçekten geçmiş olsun büyük bir badire atlatmışsın. Kaza olmamasını soğuk kanlılığına borçlusun bence bir çok insan orada kesin yapışırdı yere.
efeoktay, durmak yok yola devam. Motorun kalkışı ani değil aslında alıştığında çok yumuşak kalkışlar yapabiliyosun. Ben ilk hafta bilmeden 2nci vitesde kalkmışım hep ama kalkabiliyodum hemde yumuşakca ondan sonra öğrenip birde kalkmaya başlayınca iyice kolay olduama bu seferde 2de kalktığım için motorun hızına alışmışım şimdi 1nci vitesi çabuk bitiyo hemen 2ye atıyorum
Aynı zamanda ufak tefek düşürmeler herzaman olabilir fazla kafana takma, ben 5yıldır motordan inmemiş adamın crusier'i düşürdüğünü gördüm. Hatta bunu en sık uzun yollardan sonra görebilirsin, yorgunluk iyice baş gösterdiği için. Tabi birde dikkatsizlikte var mesela sehbayı açmayı unutup düşürende gördüm
Cana geleceğine mala gelsin, küçük sıyrıklar nazar boncuğu olsun.
ben alıstım her gun yasıyorum boyle bır sey emok festıvalındede erıyık asfalta gırıp 80km hızla kıç savurdu . bmw f650 gs lı abımız yanastı ve dedı kı nasıl yırttın orda benım abs olmasa coktan gıtmıstım dedı ben bısıklete aynıydım alısıgım yanı
herkese kazasız belasız surusler
dostlar moral icin sagolun. dun hayatimda ikinci motor surusumdu ve 2 saat hic inmedim uzerinden. neredeyse hic durmadim. sadece 1 defa stop etti. kalkislara alisiyorum. vites gecislerine coktan alistim. 3bin devirde inanilmaz tatli bir ses cikiyor aletten. asik oldum adeta. aksam eve gidip motoruma binmeyi iple cekiyorum. iyiki almisim.
Huysuz resim cok karizma cikmis bu arada. ben de en kisa zamanda cekip gonderecegim. iyi surusler herkese.
![]()
Dostum iyiki ben böle şeyler daha hiç yaşamadım...
ale:
Resimlerini bekliyoruz dostum...:cat:
Huysuz resim cok karizma cikmis bu arada. ben de en kisa zamanda cekip gonderecegim. iyi surusler herkese.
dostlar..
benim caracal daha henüz rodajda..fakat henüz 1000 km civarında olmasına rağmen rodajına dikkat ediyorum..
ben rodajdaki motoruma nasıl davranıyorum:
(bunlar benim fikirlerim doğrultusundaki uygulamalarımdır,aşağıdaki gibi arabamada uyguladığım için 170.000kmde motor sıfır gibi !.)
1-öncelikle motoru aldıktan sonra ilk bakıma kadar 3 kez yağını değiştirdim.hatta bana "ne yapıyorsun yav?bu uygulama lüzümsuz olduğu kadar pahalı da" dediler,ama ben devam ettim..inanın o 3 kez değiştirdiğim yağlar simsiyah leşşş gibi çıktı..(şimdi eskisi kadar çabuk kirlenmiyor !..)
2-üst üste değiştirdiğim yağları km ye göre değiştirmedim çünkü yağ penceresinden görünüyor ne kadar kirlendiği...siyahlaşınca hemen değiştiriyorum
3- yağını biraz bol koyuyorum (kataloğunda 1.1 litre yazıyor,ama ben 1,5 Lt koyuyorum) daha rahat yağlama sağlıyor
4-kesinlikle 4000 deviri aşmıyorum (aşsam bile anlık max. 5000 deviri kesinlikle geçmiyorum,o da vites geçişlerinde,uzun sürüşlerde değil !..)
5-düz yolda bile gaz kesip kompresöre bindiriyorum , özellikle yokuş aşağı kompresörde yavaş yavaş inerek silindirin eşit aşınmasını sağlamaya çalışıyorum
6-ilk çalıştırmada aynı arabalar gibi ısınmasını bekliyorum (birkaç dakika yetiyor zaten,elimle silindir bloğunun ısınıp ısınmadığını kontrol ediyorum,elimi yakmasına gerekyok tatlı tatlı ısırıyorsa tamamdır....yürü !...)
7-yokuş çıksın diye büyük viteste yürümesi için gaz vermiyorum (gaz verirsen yürüyor..ama gerek yok...) bayıldığını hisseder hissetmez hemen vites küçültüyorum
bütün bu söylediklerimi zaten hepiniz yapıyorsunuz..bundan başkasını yapan varsa bizimle paylaşsın lütfen...UNUTMAYIN !.. rodajı iyi yapılan motorun gücü uzun süreli olur ve bu güç en gerekli olduğu anda ve enn ihtiyacınız olduğu zamanda size lazım olacak...
fakat rodajın en önemli malzemesi yağdır !.. bana sorarsanız rodajda iken sık yağ değiştirin..
şu anda benim caracal ımın sesi eskisi kadar fazla değil ve titreşimi çok azaldı,üstelik gaz verdiğimde bağırmadan,titremeden,kolayca hızlanıyor..
ah be !...
birde şu caracal çift silindir (hatta v motor) olacaktı ki....of be kardeşim !..
scootech' Alıntı:1-öncelikle motoru aldıktan sonra ilk bakıma kadar 3 kez yağını değiştirdim.hatta bana "ne yapıyorsun yav?bu uygulama lüzümsuz olduğu kadar pahalı da" dediler,ama ben devam ettim..inanın o 3 kez değiştirdiğim yağlar simsiyah leşşş gibi çıktı..(şimdi eskisi kadar çabuk kirlenmiyor !..)
2-üst üste değiştirdiğim yağları km ye göre değiştirmedim çünkü yağ penceresinden görünüyor ne kadar kirlendiği...siyahlaşınca hemen değiştiriyorum
kırmızı alan ıyı olarak dusunduklerın aslında iyi değil
mavi alan ooooooooooooooooooooffffffffffffff derim egsozlar yandan çift