Novarix,
Git Dragstar al kardesim, git Shadow al, Intruder al. gonul rahatigi ile bin. sana gelmez Caracal'mis, Regal Raptor'mus. bak hala alamadin bir motor. iddiali olur dedin lafima, gorecegiz. 1 ay sonra hala orasi soyle burasi boyle diye konusuruz burada. umarim sen hala arayista olmazsin. ince eliyorum, sık dokuyorum diyorsun da, o kadar ince elenecek bir sey yok yani. hangi motorun ne oldugu belli, ortada. test surus yazilari da var forumda. butcen neyse, alabilecegin de odur sonucta.
hadi kolay gele.
iyide sen niye bu kadar gerildin, onu anlamadım.
Sence o makinelere yatıracak param olsa Caracal'a bakarmıyım..? Sen bakarmısın? Kaçınız motosiklete 20.000 lirayı verecek imkanı olduğu halde Caracal aldı..? 1 kişi bile çıkacağını sanmıyorum.. Demekki neymiş, bende sizler gibi imkanlarım sınırlı olduğu için bu makineyi tercih ediyormuşum..
Tüm rasyanol tüketiciler gibi bende elimdeki miktarla alabileceğimin en iyisini almak isterim. Ve evet, gerekirse 6 ay motorsuz kalırım ama en kusursuzunu olabilecek en iyi fiyatlarla almaya çalışırım. Normal olanda budur, olması gereken.. Finans okuyup sonrada "aa, çok güzelmiş bunun tipi! hemen aliim" dersem herşeyden önce kendi ideallerime ihanet etmiş olurum.
Yaklaşık 1,5 yıl Zealsun Prince kullandım. Bilen bilir, yağ soğutmalı harika bir makinedir. Bugün 43.000'de periyodik bakımları dışında servise uğramamış, anahtar görmemiş Zealsun'Lar var piyasada. Mesela bu makine için 30-40.000km gayet sıradan.. Dolayısıyla birşeylerden gocunmak yerine OBJEKTiF şekilde değerlendirsek makineleri..?
Şöyle bir bakın verdiğiniz tepkilere..? Çok sert ve yersiz tepkiler bunlar. Bindiğiniz makineleri eğrisiyle doğrusuyla beğenmiş almışsanız birileri çıkıp "şu şu kronik sorunları varmış bu makinenin, ne düşünüyorsunuz?" dediğinde gerilmeyeceksiniz..
Hea, eğer rahatsız oluyorsanız sorularımdan; yada birşeylerin egosuyla kendinizi kötü hissediyorsanız, cevap vermezsiniz; olur biter. Çok zor bir durum değil bu.
15.000km'i falan küçümsemedim. Ama 800-1000 liralık Çin scooterlarının rahatça gittiği mesafeleri çıkıpta "bak ben bu kadar yol yaptım, demekki taş gibiymiş makine" şeklinde lanse ederseniz birazcık motordan anlayan biri bu açıklamanıza hafif bir tebessüm edecektir.
Benimde onlarca 650'lik - 1300'lük makineye binen arkadaşım, abim var. Ve bu insanlarda zamanında çin makinelerine de binmişler. Onlar bile çıkıp "Nova, sen abartıyorsun araştırma işini, yok öle bir makine! sen motor falan alamazsın" demiyor; ama siz çıkıp "kardeşim, alma bizim motordan.. sen bu kafayla motor alamazsın zaten" diyebiliyorsunuz.. Buda ayrıca bir ironi!..