herkese selam formu pek okumadım ama yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum bu motoru size deneyimlerimi motorun artılarını eksilerini yazayım
önce artılarını yazayım:
- Kullanımı rahat ama 86 cm sele yüksekliği yeni başlayanlar için sıkıntı yaratabilir.
- Havalı bir motor her park yerine girdiğinizde " Abi bu yarış motorumu , abi dağ motoru mu bu?" sorularıyla trafikte arabaların içindeki meraklı bakışlara alışmak lazım
- Trafik demişken ince şasisi sayesinde kıvrak ve akıcı ama gidona dikkat etmek lazım şasenin dışında kalıyor aynalara dikkat
- Yokuşlarda gidişi iyi Ankara'nın meşhur dik yokuşlarında vites yükselttiğim oldu arazide de iyi tırmanıyor kedi gibi.
- Yakıt tüketimi fena değil gidşine göre iyi pek fazla değil 100 km de 3 litre yakıyor ( tabi bir ybr 125 den fazla) bir depoyla 12lt 360-370 km gidiyor tabi ben fazla gazlıyorum düşürmek mümkün olabilir
- Bazıları için eksi yön olabilir ama benim için ve yeni başlayanlar için çok iyi bir yönü ön kaldırmıyor, tabiri caizse alet şaha kalkmıyor
- Her türlü yedek parçayı kuralkanın web sitesinden temin edebilir hatta komple aleti toplayabilirsiniz tabi size pahalıya gelir ama en ufak parçasına kadar var
- Mekanik (ayak pedalı ile) çalıştırması var akü bitse bile çalıştırmak mümkün.
Şimdide eksi (olumsuz) yönlerine bakalım
- Elektrik aksamı tırt. Ben Elk. Teknisyenim iyi anlarım ayıptır söylemesi. Marşı fazla zorlayınca kablolardan koku geliyor. Akü bir senede zayıfladı ama halen çalışıyor.
- Parçaları kaltesine nazaran pahalı ve çoğu tamircide yok anca internetten temin edilebilir firma sitesinde var ama hiç denemedim.
- Malum cross motor adamın hoplayası zıplayası geliyor yani başlayanlar için tehlikeli bir durum
- Çekişi iyi olmasına rağmen fala hız yapmıyo 110 bilemedin en fazla 120 km/h
- Uzun soluklu kullanımda kaba etinizde muazzam ağrıya hazır olunda yada minder falan ayarlamak lazım

- Servise dikkat edin benim gibi garantiden düşmeyin.
- İkinci elde para etmez elinizde kalma ihtimali var ya öldüm parasına satar yada trafikten düşürüp arazide parçalayana kadar kullanırsın
- Sadece km, km/h sinyal far hüzme odometre göstergesi var. Yakıt göstergesi, devir saati, hararet falan filan yok acemiler sıkıntı yaşayabilir.
Bu aleti düşünenler bir de mondial'a baksınlar onu incelesinler onun da var aynı fiyat ve motor hacminde
Ben bu aleti sıfır aldım şimdi 5000 km civarında bakalım ömrü ne kadarmış. Herhalde daha fazla söze gerek yok.