Kanuni 1.Model Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Super Moderator
dsc01399fc1.jpg

Kanuni Tarafından düzenlenen 1.Model Tasarım yarışması sonuçlandı ve dereceye girenlere ödülleri Kozyatağı ByOtell'de düzenlenen bir törenle verildi.
Genelde 400 katılımcının tasarımlarıyla başlayıp finale kalan 52 tanesi arasında da final oylaması gerçekleştirilen yarışmada Samet ÖZKEREM ve Emir Rıfat IŞIK mansiyon ödülüne ulaşırken, 3.lüğe Oğuz SİPAHİOĞLU, 2.liğe Teberdar GÜRBEY ve 1.liğe Gökay KARACABEY layık görüldü. Mansiyon ödüllerinin Lazer kask, 3.lük ödülünün Shoei kask, 2.lik ödülünün Shoei kask ve Rev'it! mont, büyük ödülün ise Kanuni 125 Classic olduğu yarışmada daha belirli kriterlerle yapılacak bir sonraki tasarım yarışmasının müjdesi de verildi.

dsc01385vb8.jpg

dsc01387gm3.jpg

dsc01391sm8.jpg

dsc01394mq2.jpg

[ek]Kanuni Basın Bülteni:
[/ek]

Jüri üyeleri (alfabetik)

ALPARSLAN APAK ( EMEKLİ GAZETECİ )
AYŞE ŞULE BİLGİÇ ( HÜRRİYET VE 2 TEKER )
ATİLLA ÖZYÜKSEL ( ZAMAN GAZETESİ )
HAKKI TOLUNAY ( MOTORBIKE )
MENDERES ÖZEL ( MİLLİYET )
FUAT ELKATİP ( MOTORİZE )
ÖZDEM V. ERDEM ( MOTORON )
SAİD ORHAN ( KANUNİ PAZARLAMA MÜDÜRÜ)
VELİ TIN ( KANUNİ ARGE MÜDÜRÜ )

Ödül kazananlar

1.GÖKAY KARACABEY KANUNİ CLASSİC 125 SCOOTER
2.TEBERDAR GÜRBEY REV’IT! MONT VE SHOEI KASK
3.OĞUZ SİPAHİOĞLU SHOEI KASK

Mansiyonlar

EMİR RIFAT IŞIK LAZER KASK
SAMET ÖZKEREM LAZER KASK

hayırlı uğurlu olsun kazanan arkadaşlarımız için,umarım bu ilk deneme başarılı olmuş ve daha sonrakiler için ilk adım anlamını taşıyordur. sadece dizaynını yapmak değil tüm motosikleti ülkemiz topraklarında üretimini yapmak olmalı gelecekteki amacımız.

Tebrik ediyorum arkdaşları birincilik kazanan model bumuş;:silent: O kadar güzel olmamış gibime geldi ya neyse
dsc01394mq2.jpg

Tebrik ediyorum arkadaşları.. Bir arkadaş bizim aramızdandı sanırsam.. :cat:

Olur mu ? Birinci ol, motoru al, sonra sat üstüne koy güzel bişey al :p :mrgreen:

Hemen ticaret :queen:

aynen tubis katılıyorum sana ticaret işi bu ya alacan satacan 2 kask mont alacan yine kar :D

Olur mu ? Birinci ol, motoru al, sonra sat üstüne koy güzel bişey al :p :mrgreen:

Ewet sanırım 3. olan arkadaş bizden birisiydi. Geçenlerde forum açıp yayınlamıştı. :)

Son düzenleme:
hepsi fasa fiso sanki kanuni bu modelleri yapacak.bence böyle bir yarışmayı düzenliyosan dereceye giren modelleri yapman lazım:farao:

hayırlı ugurlu olsun ama hediyeler birz fasa fiso olmuş şole birinciye çizdigi modeli hemen yapıp verselerdi okadar da reklam yaptılar yani

koskoca peugeot uluslar arası otomobil tasarım yarışmasının bile birincilik ödülü 6000€ :) kanuni çok bile yapmış bence

mansiyon alan benim arkadaşlar valla ödül hiçde fasa fiso değil motoru geçen hafta almıştım kaskı almaya fırsatım olmadı maddiyat dan dolayı ödülde kask olunca cuk oturdu :p

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Gayet güzel bir tasarım, scooter için böyle bir arka çamurluğu beğendim. :)

Bakalım Kanuni bu modeli üretecek mi?!

Kanuni Tasarım Yarışması Ödül Töreni resimleri

Kanuni Motosikletleri Tasarım yarışmasında derecelendirme için jüriye ulaşan çizimler aşağıda…
Önce bir göz gezdirin, sonra da ödül töreni kısmına geçeriz...

Bu çizimler içinden 5 eser ödüle layık görüldü. Bu ödüllerin hak sahiplerine verilmeleri için düzenlenen
küçük ve sade tören ise Kozyatağı ByOtell salonunda gerçekleşti.

Bu anlamlı günde hiç aklıma gelmemesine rağmen, sunuculuk görevini bana verdiler. Çok mutlu oldum. Motosiklet tarihimin kısacık uzantısında, böyle anlamlı ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan bu tarihi gecede bir nebze katkımın bulunmasından gurur duydum. Ve bu gururu bütün motosikletçi arkadaşlarımla aynı ortak değerlerde paylaşıyorum... Hepinize teşekkür ederim...

Tören saatinden 2-3 saat önce gelip son hazırlıklar ve kontroller gözden geçirildi...

Sonra davetliler yerlerini almaya başladı.

Daha sonra jüri üyeleri yerlerine geçtiler...
ALPASLAN APAK (ben sunucu kürsüsüne), AYŞE ŞULE BİLGİÇ (HÜRRİYET VE 2 TEKER ), ATİLLA ÖZYÜKSEL (ZAMAN GAZETESİ), HAKKI TOLUNAY (MOTORBIKE), MENDERES ÖZEL (MİLLİYET), FUAT ELKATİP (MOTORİZE), ÖZDEM V. ERDEM (MOTORON ), SAİD ORHAN (KANUNİ PAZARLAMA MÜDÜRÜ), VELİ TİN (KANUNİ ARGE MÜDÜRÜ)

Ödül dağıtımına mansiyonlardan başlandı. İlk ödülü Motoder başkanı Güray Balatekin; Samet Özkerem’e verdi.

Diğer mansiyon Kanuni Serv. Ydk. Par. Md. Sedat Demirten tarafından Emir Rıfat Işık’a verildi.

Üçüncülük ödülünü alacak Oğuz Sipahioğlu, İstanbul dışında olduğundan Özen Motordan Kadir Emanet onun yerine ödülü Kanuni Pazarlama Asistanı Attila Şanbay’dan teslim aldı.

İkincilik ödülünü kazanan genç arkadaşımız Teberdar Gürbey’e ödülünü Kanuni Ar-Ge Md. Veli Tin takdim etti.

Birincilik ödülünü kazanan Gökay Karacabey, ödülünü Kanuni Pazarlama Md. Sait Orhan’dan aldı.

Tasarım ödülleri kazananları toplu halde...

Son bir hatıra fotoğrafı, gecenin unutulmaz olması dileğiyle; Zaman Gazetesinden Atilla Özyüksel, Hürriyet Gazetesi ve 2Teker dergisi adına Ayşe Şule Bilgiç ve ben; Hulk-Alpaslan Apak...

Geceyle ilgili çok fazla detaylara girmeden durumu birkaç satır özetle ve resimlerle paylaşmak istedim. Yazılı ve görsel medyamızda, motosiklet dergilerinde eminim daha bir ayrıntılı bir şekilde göreceksiniz...
Bu gecenin ve girişimin ardından söylenecek tek şey; benzer etkinliklerin bütün firmalara örnek teşkil etmesi... Ve Türkiye’de motosiklet sektörünün layık olduğu yere gelmesi... Kalın sağlıcakla...

tubi onu bende düşündüm ama motoru satamayabilme ihtimalin var:):mrgreen: o yüzden alım satımla vergisiyle temiz kağıdıyla cartıyla curtuyla uraşana kadar tertemiz revit inin shoe ini almak daha mantıklı:mrgreen::p

Motosikleti
Yamaha Fazer 800 ABS 2011
ben birinci olan tasarımı anlayamadım hangisi ?
biri bana söylesin.
bu arada adı geçen tasarımların arasında benim tasarımımda bulunmakta :)
3 farklı sistemi olan motoru ben çizdim.
chopper enduro racing kefyi olan motor.
daha güzel çizebilseydim eğer eminim teselli ödülü de olsa bişe alırdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar