kanun tasarısı

faydası olurmu bilmem ama ustalar ilgilenen okur inşallah.

:bestmt: www.tbmm.gov.tr kanun tasarılarına girin 1/905 esas nosu ile tıklayın. kanun metni diye yazar onuda tıkladınızmı yeni trafik kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı aynen karsınızda . tüm soruların yanıtları buradadır. Eğer yoksa ilgili konuda değişiklik yapılamadı demektir.
monoküler görmesi olanlar ehliyet alabiliyor, artı ehliyet sınıflandırmaları yeni düzenleniyor.yasa çıktığında şu anki uygulamadan pek fazla bir şey değiştirmeyecek. Zaten bu yasayı özellikle monoküler görmesi olanlar bekliyor. sigorta tesci l...vs ile ilgilli maddeler de var. tbmm internet si,tesinde kanun tasarılarına gir oradan esas numarası yazan yere 1/905 diye yaz. ve enter la . karsına kanun tasartılarısonuç formu çıkar. alt tarafında diğer bilgiler diye topic vardır orayıda tıkla.karsına kanun tasarısı bilgileri çıkacak . üstte kanu7n tasarısı metni var orasını tıkla ve aç de. kanunnun tamamını göreceksin

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
:sunny:
Girmiş ve okumuşsun, olanları anlatsana niye uraştırıon şuraya tıkla bunu yaz die :)
Bizde yararlanalım bu bilgilerden...

eyong kardeş şu 125cc. den aşağısına ehliyet mecburiyeti falan kalkıyo muhabbetine istinaden koydum ben o alıntı bölümü.biraz dikkatli okursan aşağı yukarı içeriğinide anlarsın zaten.daha anlatacak ne varki okuyan anlar..daha detayını merak eden olursa yazılan yerlere tıklar okur..saygılar.. :rendeer:

walah çıksa ne iyi olur ama yaza kadar o kanun çıkmazsa ben ehliyet alıcam çıkarsa eğer motor war bekliyo beni ama ehliyet yok yaza nasıl olsa ybr alcam yaza kadar da bu kanunun çıkacağı falan yok.... inşalah çıkar

valla dostlar benim gibi çok beklersiniz,bende bekliyordum ama nafile gittim kursa yazıldım bana kalırsa sizde beklemeyin derim. AB uyum yasaları çerçevesinde ehliyet almak dahada zorlaşacak gibi...benim şahsen bu yasadan umudum yok.yukarıdaki alıntı yazıyıda belki benim gibi bekleyen vardır diye koydum,boşa beklemişim gittim kayıt oldum bence sizde yapın valla...herkese saygılar... :cat:

topalbey, kardeşim haklı 7 aydır ehliyetsiz biniyordum motora en sonunda gittim kursa yazıldım sınav tarihini bekliyorum sizde bizim gibi yapın allah muhafaza kaza falan yapsanız haklıyken haksız duruma düşüyosunuz benim gibi

Arkadaşlar avrupada mesela almanyada ki almanya birlik üyesi 50cc ye kadar olan motorlara ehliyet istemiyor. Bence herkes gidip ehliyetini almalı. Ben öyle yaptım :cat:

yahu nedir bu ehliyetsiz kullanma merakı kardeşim?
şimdi 125'lik varsa ilerde illaki 200-250... böyle gider bu. bu kadar topic açılıyor, tartışıp kafa patlatılıyor ne gerek var yani? klasik türk mantığı işte mümkün olduğunca kurala uymamak.
1 kask fiyatına ehliyeti alıyorsunuz nedir bu kadar dert olan anlamıyorum yani.
ehliyetsiz kullanmayın kardeşler

Yasa Tasarısı

Buradan

detaylı olarak okumak isteyen 31 sayfalık dökümanın adresi.
-Kanun tasarısı halen beklemekte çünkü Adalet Komisyonu,Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu raporunu vermemiş.

-dejavuVXR arkadaşın dediği gibi kendimizi riske atacağımıza - hergün yakalanma korkusuyla dolaşacağımıza bir kask parasına ehliyet alalım.

arkadaşlar gittim ehliyet alayım kapıdan kovuyorlardı orta 1 den terkmişim yasa izin vermiyormuş benim 86 dan beri b sınıfı var 88 den beri motor ve hergün kamyonet kullanıyorum şehir dışı çalışıyorum nerede bu işin mantığı adam zamanında almış ilk okul mezunu 55 kişlik otobüs kullanıyor ama a 2 alamıyor nasıl iş bu bakalım yeni yasamız buna ne yapacak TÜRKİYEMİN GÜZEL İNSANLARI

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cengizim salla baba boşver yaaa kanunun mazereti şu tabiii sana o zaman o hak tanınmış ama şimdi durum vaziyet bu yok kardeşim veremem diyecek bizde polis durdurduğunda b ehliyeti sokacaz gözüne yok yemezse şu polis gecesi biletlerinden almaya devam edecez egelim in kulakları çınlasın :cherry: bu arada şu 125 cc ye ehliyet kalkacak saçmalığını nasıl bekledi insanlar anlamıyorum bir deli kuyuya bir taş attı 40 akıllı çıkaramadı yahu adamlar bol bol scooter satmak için attı ortaya bu yalan şişirme haberi tuttuda herkes uleeeennn 125 cc ye ehliyet kalkacakmış horrraaaa motor almaya ama balon olduğunu ben biliyor tahmin ediyordum yaww neyse bakalım ilerde neler olur :cyclopsani:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar