kangda 50 cc calısmıyor... yardım...

slm arkadaslaar bende kangda 50 cc qt-4 motor var ...
benim sorunum sabahları veya calıstıktan bi süre(12-15 saat fln) gectikten sonra motor calısmıyor...
bazen sabah calısmadıgında
hs2.jpg

resmideki hava yakıt ayarı yazan vida cıkık halde calıstırıyorum calısıyo sonra aksama kadar tık demiyo ama ertesi gün gene aynı seyi yapıyor ... sizce neden olabilir.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Günaydın...Bahsettiğiniz hava ayar vidası şu an yerinde yok mu? Çıkıktan kastınızı anlamadım

yani kendim cıkarıyorum ögle basıyorum marşa sonra calıstıktan sonra tekrar takıyorum ...

üç ihtimaliniz var. Ya hava ayar kanalı tıkalı, yada şamandranız yüksek, motorunuz benzine boğuluyor yada jigle devresinde sorun var.
1- Motorunuzu çalıştırın. Benzin otomatiğini emme manifolduna bağlayan hortumu çıkartın. Kısa bir süre, yaklaşık 30-45 saniye gibi, motorunuz rölantide çalışsın. Motorunuzu kapatın ve her zamanki gibi 12-13 saat bekleyin. Hava ayar vidasını takın. Tam olarak kapattıktan sonra 2.5 tur açın. Motorunuzu çalıştırmayı deneyin. Eğer çalışıyorsa, sorununuz şamandra ayarındadır.
2- Karbüratörü sökün. Temizlik sonrasında sorun yoksa....karbüratör hava ayar deliği tıkalıdır.
3- Jigle devresinin elektrik kablosunu çıkartın. Marşa basın. Sorun olmaz ise, jiglenizi değiştirin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar