Kamyon terörüne biri DUR desin!

Kemerburgaz ve Göktürk’te yaşayanlar, hafriyat döküm alanlarına sefer yapan kamyonların yarattığı “trafik terörü” nedeniyle isyan ediyor. Daha fazla sefer yapmak amacıyla aşırı hız yapan sürücülerden biri durumu şöyle özetliyor: “En an 120 kilometre hız yapıyoruz. Bu yolda bize F1 plotu Schumacher bile yetişemez.”

Yarış pisti gibi
Milliyet, çok sayıda kazanın meydana geldiği “ölüm yolu”nu inceledi. Göktürk ve Kemerburgaz bölgesinde ikisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne biri de Bayramoğlu Holding bünyesindeki Dünya Maden İnşaat’a ait üç hafriyat döküm sahası bulunuyor. Sahalara günde yaklaşık bin kamyon hafriyat boşaltıyor. 300’den fazla hafriyat şirketi, kamyonların boşalttığı yükün ağırlığına göre 50 ile 70 lira arasında ödeme yapıyor. TEM Otoyolu gündüz 10.00 ile 16.00 saatleri arasında, gece de 22.00’den sabah 06.00’ya kadar kamyon trafiğine açık olduğu için hafriyat şirketleri daha çok bu süreler içinde döküm alanına gidebiliyor. Beşiktaş’taki bir inşaattan gündüz saatlerinde hafriyat taşıyan bir kamyon en fazla 4 sefer yapabiliyor. Gece saatlerinde ise trafik daha tenha olduğu için sefer sayısı 7’ye kadar çıkabiliyor. Ancak bazı şoförler bir sefer fazla yapabilmek için trafik kurallarını hiçe sayıp hız sınırlarını alt üst ediyor.
15 kilometre uzunluğundaki yola Hasdal yönünden girdiğimizde birbiri ardına ilerleyen hafriyat yüklü kamyonların arasından geçiyoruz. Kamyonların çoğu yüklü olmasına rağmen saatte 100 kilometre hıza çıkabiliyor. Ağırlığı 40 tondan fazla olan kamyonlardan bazıları arkadaki otomobillere aldırış etmeden sol şeritten hızla ilerliyor. Boş kamyonlardan birisi önümüzde hızla ilerlerken, aracımızın hız göstergesindeki ibre saatte 130 kilometreye yaklaşıyor.

Kamyon şoförleri şöyle konuştu
Talip Mavi Bulut: Bu yolda hız denetimi yapılmıyor. En az 120 kilometre hız yapıyoruz. Bize F1 plotları, Schumacher bile yetişemez. Hızlı kullanmak zorundayız yoksa işimizden oluruz.
Hakan Esen: Bazı şoförler dinlenmek için duruyor. Kaybettiği zamanı kapatmak için de gaza yükleniyor.
Yüksel Şahmaz: Araçlarımızda takograf olduğu için 80 kilometreyi aşan işinden oluyor.

Patron baskı yapamaz
Bölgeye hafriyat taşıyan Atak İnşaat’ın sahibi Davut Tellioğlu ise şirketlerin şoförlere “hızlı gidin” diye baskı yapmasının mümkün olmadığını savunarak, “Şoför çok hızlı gitse bile kazanacağı zaman 5 dakikayı geçmez” dedi.
Göktürk ve Kemerburgaz’da yaşayanların sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta kurduğu “Kemerburgaz yolundaki kamyonlara ve kazalara son” adlı grubun 149 üyesi var. Üyeler yolda atlattıkları tehlikeleri paylaşırken, daha fazla denetim yapılmasını istiyor.

11 döküm alanı var
İstanbul’da 11 hafriyat döküm alanı var. Bunlardan ikisi İSTAÇ A.Ş.’ye, ikisi de İBB’ye ait. İSTAÇ’ın alanları Kemerburgaz İhsaniye köyü ile Silivri Çeltik köyünde. İBB’ninkiler ise Eyüp ile Şile Sahilköy’de. Özel şirketlere ait 7 döküm alanı Şile, Tuzla, Beykoz, Göktürk, Ayazağa ve Silivri’de bulunuyor.

Canavarın sevdiği yol
Hasdal-Göktürk yolunda meydana gelen kazalardan bazıları şöyle:
- 15 Eylül 2009: Dr. Ahmet Usul, yol kenarına park eden kamyonete çarparak hayatını kaybetti.
- 18 Nisan 2009: Zeki Bulak’ın kullandığı çöp kamyonu başka bir araç tarafından sıkıştırıldı. Trafik direğine çarpan çöp kamyonundaki 3 temizlik işçisi yaralandı.
- 29 Eylül 2009: Yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda bariyerlere çarpan minibüsteki 9 kişi yaralandı.

Şiddeti 1600 ton
İleri sürücülük teknikleri uzmanı Adem Avcı: Araçlar 100 kilometre hızla giderken duran bir nesneye çarpınca ağırlığının 40 katı şiddet uygular. 40 tonluk bir kamyon çarptığında 1600 tonluk bir çarpma şiddeti oluşuyor. 120-130 kilometre hızla giden 40 ton ağırlığındaki bir kamyon 250-300 metrede ancak durabilir.

Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/kamyon-t...sam/haberdetay/11.08.2010/1275001/default.htm

yalan be 120 basıyormuş, takograf 100 den sonra yazıyor yoksa ceza yerdi,amcamlar 60 80 km hızla gidiyor, onlar şirket adına çalıştığı için olabilir uykusuz uykusuz bazen 10 saat gitmeleri gerekebilir

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bana da abartı var gibi geliyor. bir kamyon hele de üstündeki yükle 120 yapacak??? pek aklıma yatmıyor...

bana da abartı var gibi geliyor. bir kamyon hele de üstündeki yükle 120 yapacak??? pek aklıma yatmıyor...

arkadaşlar bende bir kimya firmasında şöförlük yapıyorum....
ömrümün yarısı kamyon ve tır üzerinde geçti...
kamyon tır bu suratelere ne yazıkki yüklü veya yüksüz ulaşa biliyor.. yani abartı yok... hatta o süratleride geçi,yor...

takoğraf olayı ise e5 lerde 88k otoyolda 99 km olarak sınırlıdır... fakat takoğraf polise bildiri yapmaz bu adam sürat aştı diye.. polis ceviriri evfrakları ister takoğraftan rapor al derse takaoğraf yazar.... 24 saatte bir yeni kayıt açar...
ama ne yazıkki otoban çıkışları haricinde anadoluya gidişte veya gelişte soruyorlar.. bunun dışında çok nadir...
durum böyle olunca şöförler takoğraf takmaz oldular.. bide işin çakallığı varki işte o işi çok daha başka boyutlara çekiyor:...
firmalar şöförlerin sürat yaptığından haberdar... şöför ne kadar çok sefer atarsa o kadar çok para alır..işin işine para girincede şöför bas gaza mantığı uygular...
ben harfiyat şöförü değilim olamamda... çünkü benim canım kıymetli....

Emin olun yapıyorlar.Hadi diyelim 120 km yapmıyorlar,80 km bile çok fazla.Pursaklardaki viyadük inşaatında çalışan kamyonların pursaklar yolunda beni solladıgı oluyor.

kamyonların motoru güçlü,scanıa axor man a bindim istersen 30 ton yük at 120 yede ulaşır 130 ada,bu hıza ulaşıyorlar ama durması çok zor 3 fren olduğu halde,boş kasa gitse bile kaç metre sonra ancak duruyor,kamyonları bana sorun az çok bilgim var..

Son düzenleme:
Takograf olayı hikaye, kemerburgaz yolunda kontrolü jandarma yapıyor zaten, hem istihap haddi hem de hız kontrolünü ... İnternette arasanız bulursunuz geçen ay 15 kii tutuklandı , kamyonlardan resmen haraç çetesi kurmuşlar, adam veriyor rüşveti 30 değil 40 ton atıp 120 ile de gidiyor.

Kamyon 80-100 yapmaz diyen arkadaşımı, kemerburgaz yoluna yahut daha yakın ve her taraf şantiye olduğu için akşam 8 den sonra halkalı, mahmutbey civarına beklerim.

Benim patron Göktürklerde oturduğu için o yolları çok kullanmışımdır ve gerçekten kamyonlar tehlike yaratabiliyorlar.

yalan be 120 basıyormuş, takograf 100 den sonra yazıyor yoksa ceza yerdi,amcamlar 60 80 km hızla gidiyor, onlar şirket adına çalıştığı için olabilir uykusuz uykusuz bazen 10 saat gitmeleri gerekebilir

yalan değil arkadaşım. işim gereği geceleri adapazarına çok sık gidip geliyorum. bu kamyonlar yüklü yada yüksüz farketmiyor 140km ile sol şeriti kapatıp birbirleriyle yarışıyorlar. sayısız kaza atlattım bunlar yuzunden.

Bu hızlarda gitiklerine yakıından şahit oldum salı gecesi 120 e de ben seyrediyordum ve yanımdan beni sarsararak bir kamyon bir değil aslında o yoldan çıkana kadar bir sürüsü geçti.. Aklımdan tek geçen bunlar birşey olsa nasıl duracak kesinlikle önlerinde gitmemeliyim uzaklaşmalıyımdı...

bir kamyonun 130 km ile gittiğini düşünemiyorum en son o taraftan gece geçmiştim boş kamyonu 90 km ile rahat geçmiştim belki istisna piskopat şöförler vardır...

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
haklı da olabilirsiniz. sabah ilk mesajımı yazdıktan sonra gazetede gördüm. 3 kamyonun karıştığı ve bir otomobili de ezdikleri bir kaza olmuş o bölgede...

Scooturk olarak o yol üzerinde bir orman oluşturduk. Fidan dikim gününde en az 6-7 saat boyunca kamyon trafiğini inceleme imkanım oldu. 120 km hız kesinlikle doğru. Rüzgarlarından yolun kenarında dahi durmak rahastzılık veriyordu.

O saatlerde siyah renkli bir Ferrari bir yukarı bir aşağı gazlayıp duruyordu. Yokuş aşağı arkasından kaptıran bir kamyon dahi gördüm. Utanmasa selektör yapıp yol isteyecek.

bir kamyonun 130 km ile gittiğini düşünemiyorum en son o taraftan gece geçmiştim boş kamyonu 90 km ile rahat geçmiştim belki istisna piskopat şöförler vardır...

Bildiğin bela o yol.Özellikle bir aşağı iniş var ki;geçenlerde arkamda artçı ile 90 la giderken bir kamyon öyle hızlı kapattı ki tırsıp gazı kökledim..En az 120 ile gidiyordu.Radar falan yazıyor sağda solda ama kimse takmıyor.

Yol da yer yer deliklerle dolu;güzel bir yol değil.

aynen o yoldan bi kere geçtim dolu halde bi kaptırıyorlar bide birbirlerini solluyolar o yükle nasıl durduyolar o kamyonları merak ediyorum.

Arkadaşlar daha bu sabah Antalya-Isparta yolunda bir kamyonu sollamaya kalktım, motorumun max. hızı 125 ve kamyonun ön tekerleğinin hizasında kaldım:) geçemedim. Geçmek için 6-7km takip ettim ve ilk virajlı rampada sollayıp uzaklaştım.
Demek istediğim artık kamyonlar, TIRlar 120,140 km/h hatta SCAINA R620 TOPLINE isimli canavar 170km/h yapabiliyor.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
asıl sorumlu, para hırsında olan taşeron maşası firmalardan kaynaklanıyor. geçen tv de bir kamyoncu itiraf etti günde 4 seferden az yaparsak işten çıkarılmakla tehdit ediliyoruz diyor

Bu arada arkadaşlar kamyoncular o bahsettiğiniz yollarda sürat yapıyor olabilirler ama genel olarak söylüyorum trafiğin düzeni açısından onların yollarda olması gerekli.
1997 yılı diye hatırlıyorum bayramda kamyonların trafiğe çıkmasını yasakladılar. Ve neoldu; trafik kaza sayısında patlama oldu. onlar olmasa inanın bu binek tip araçlar 140-160km/h de seyredecek ve bizler için de büyük tehlike oluşturacaklar.
Başka birşey anlatmak istiyorum:
yukarda bahsettiğim gibi bu sabah bir kamyon 125 km/h yaparken aynı yolda 3 gün önce başka bir kamyon vardı. Uzun bir düzlük ama hafif tepe noktasındayız, sollama için görüş yok. kamyon sürücüsü beni aynasında görünce ORTA çizgiye geldi. Anlamı da sollamak için uygun bir an olmadığı.
birkaç saniye sonra karşıdan 2 otomobil geldi. Ardından kamyon sürücüsü yolun en sağına geçti ve tek sol sinyal verdi. selamlaşıp geçtik...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar