Kamyon geçince sarsılıyorum

Yoldan çıkmak dediğin, sarampole yuvarlanmaksa; daha nasıl bir sorun bekliyorsun? ;)

Ben şarampole daha yuvarlanmadım. Çimenlere girdim çıktım. Annesi cilveli bi kaç tır şöförü yüzünden.
Emniyet şeridinde gitmeme rağmen 1 karış dibimden geçti. iyi aile çocuğu. karşı şeritte boş, çimenlere girdik çıktık. sorun yok.
Ama başkalarının gittiği yolda emniyet şeridinden sonra kanal yada derin şarampol olabilir. Hızı düşürmekte yarar var. yoksa bir abimiz gibi girer çıkarsınız ama motoru bırakırsınız. :pr:

Ben şarampole daha yuvarlanmadım. Çimenlere girdim çıktım. Annesi cilveli bi kaç tır şöförü yüzünden.
Emniyet şeridinde gitmeme rağmen 1 karış dibimden geçti. iyi aile çocuğu. karşı şeritte boş, çimenlere girdik çıktık. sorun yok.
Ama başkalarının gittiği yolda emniyet şeridinden sonra kanal yada derin şarampol olabilir. Hızı düşürmekte yarar var. yoksa bir abimiz gibi girer çıkarsınız ama motoru bırakırsınız. :pr:

Motosikleti bırakmak mı? Allah göstermesin... :D

İlk kez başıma geldiği zamanlar refleks olarak tepki verirdim, aynı şekilde rüzgara karşıda, ama zamanla azaldı bu durum. Kamyon geçerken ve geçilirken her zaman hazırlıklı ve dikkatli olmak lazım.

Eskiden şehirler arası 2 katlı otobüsler daha yaygındı. Ne sallanırdı 2. kat beya... Motorda yoldan çıkacak kadar sallandığım hiç olmamıştır o işte bir terslik var...

arka tekerin gezdiğini hissediyom yusuf sesleri duyuyorum :) allah şükür yoldan çıkma yaşamadım

geçen gün batumdan dönerken orduda yanımdan silme geçen otobüs şöförüne sesleniyorum senin.......................anladın sen onu
gerçi bunları yanımdan geçerken bastığım kornanın şiddetinden ve ilerde ışıklarda yağtığım hareketden anlamıştır ohhh söyledim rahatladım :queen:

ya arkadaşlar aynı yönde gittiğiniz kamyon gerçekten sizi sarsıyomu? Boş kamyonlar düz yolda 100 km ve üzeri gidiyolar. Hele otobüsler. +120 km/h üzerinde gitmen lazım geçebilmek için. Ben çok kapışıp geçmişliğim var ama motor zorlanıyo gerçekten. Sarsılmıyorum ama otobüsten klima suyumudur nedir akıp duruyo. Ya arkasından gider banyo edersin yada sollar geçersin. Bi yol daha var. Yavaşlayıp uzaklaşmasını beklemek.

Otobüs geçtiği zaman sarsılmanın ana sebepleri şunlar.
- Hafif Motorda fazla yük ve çanta
- Aşırı hız (Motor 100 km - Otobüs 120 km)
- Ön Cam (Küçük motorda büyük cam)
Yoksa otobüs geçerken sen yavaşla hiç bir sorun kalmıyor. Silme geçmeleri ve sıkıştırmaları hariç o zaman Allah'a emanet oluyorsun.

Valla ben hiç sarsılmadım kamyon otobüs yanlarında ama 70 km üstü tepe köylerde yediğim rüzgarlala nasıl boğuştuğumu bir allah bir ben bilirim :) Bir mototr sürekli sağa kontra ile kullanılır mı neredeyse sağından kendimi sallandırıp kullanacaktım. Çok korkutucu çookk . Büyük cc ağar makinaları aramıyor değilim bu gibi durumlarda .

zaten o yüzden otomobilin tersine ana yollarda motosiklet için düşük sürat ölüm demektir.normalde bir kamyonun sizi sollamaması gerekir.bunun için de 100 km nin üzerine rahatlıkla çıkabilmelisiniz.yoksa akan bir yolda devamlı olarak emniyet şeridinden gitmek çok ama çok tehlikeli.esas sorun daha çok rüzgar aslında.çok sert rüzgarda da bu sefer hızı artıramıyorsunuz ve doğal olarak o kamyonlar sizi sollamaya başlıyor.hem rüzgar hem kamyondan gelen türbülans etkisi gerçekten çok zorlamaya başlıyor.bunun cambazlıktan ve kol kası geliştirmekten öte net bir çözümü olduğunu sanmıyorum.o kabusu yaşamış biri olarak o an insan gerçekten keşke altımda 500 kg luk bir cruiser olsaydı diyor :)

motorumu değiştircem zaten sıfır gt250r yada 2. el ninja almak istiyorum yakın zamanda 125 cc çok tehlikeli

Valla ben hiç sarsılmadım kamyon otobüs yanlarında ama 70 km üstü tepe köylerde yediğim rüzgarlala nasıl boğuştuğumu bir allah bir ben bilirim :) Bir mototr sürekli sağa kontra ile kullanılır mı neredeyse sağından kendimi sallandırıp kullanacaktım. Çok korkutucu çookk . Büyük cc ağar makinaları aramıyor değilim bu gibi durumlarda .

Bandırma yolunu full o şekilde geçiyorum :sunny: Resmen sopa yemiş kadar oluyorum o rüzgarda...

abi olunmaz mı ya senin motor o yolda öyle ise ben hiç o taraflara gitmeyeyim bu motorla valla kafa kafaya sokar karşıdan gelenlerle :(

Karsi istikametten gelen arac disinda etkilenmedim hic. Dogrudan ruzgardan etkilenmem balikesir bursa yolunda oldu ki artcim da vardi bi ruzgar esiyordu 1 serit kaydigim bile oldu.ruzgar karisik eşiyordu.surekli soldan birdeo bi sagdan sonra gene soldan yardirmaya devam

Abi bari yelken takayım motora kontağı kapar geçeriz ordan :D tasarruf tasarruftur :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar