Kamu görevlileri işlerini düzgün yapsalardı - Mehmet Y. YILMAZ

asm

Kimin suçlu olduğu habere konu olan fotoğraftan anlaşılmıyor ama emniyet şeridinin olmaması bu kazada rol oynuyor tabi.

Motorun kamyonun sol kenarından çarpması, kamyonun birden fren yapması ve motorlu -rahmetli- arkadaşın sola kaçmaya çalışması ile ilgili muhtemelen.

Allah rahmet eylesin ölen arkadaşa.

Balık tutmadan gecenin o saatinde mi geliyormuş yahu!

Bir arkadaşım sabaha kadar ,balık tutmak için uyumadığından motosikleti ile bir kaza geçirdi.

Motor üstünde yarı uykulu,yarı ayık giderken ışıklarda duran arabayı farkedemiyor ve arka köşesinden çarpıyor arabaya. Allah'a şükür bacak kemiğinde kırık ile atlattı bu kazayı.

Acaba diyorum,bu arkadaşın da yorgunluktan refleksleri zayıfladı da bir tepkime gösteremedi mi kaza olmadan hemen önce?

Sizi bilmem ama ben bir düşündümde; hiç dörtlülerini yakmış bir kamyon gördüğümü hatırlamıyorum şidiye dek.Sinyal vermeden lap diye şerity değiştiren adamlar dörtlü mü yakacak allah aşkına.Bence de sonradan yaktı o flaşörleri.

Aslında resmi büyütüp dikkatlice baktığınızda olay kendisini belli ediyor. ( umarım bazı arkadaşlara bana kızmaz)

Arkadaşlar resme dikkatli bakarsanız çarpmanın etkisiyle çamurluk sinyal ile her neyin arasına sıkışmış ise motor dik duruyor ve rahmetli sürücü ise yerde.etrafa saçılmış poşetler.

Şimdi arkadaşlar diyelimki bu kamyon sol şeritten veya orta sağa şeride ani geçiş yaparken motorcu arkadan çarptı.kamyonun durması belli bir mesafe ve süre alacaktır. ancak resimdeki gibi bir sahnenin olabilmesi için kamyon şöförünün durup kamyonu iyice yanaştırıp dörtlü flaşörü yakıp , motorsikleti kaldırıp o pozisyona getirip rahmetliyi de yerde kaldığı yerden alıp getirip o şekil yere bırakması ve etrafa poşetleri dağıtması lazım. ki bana hiç mantıklı gelmedi.

Aklıma iki ihtimal geliyor arkadaşlar. ya o saatte oluşan çiğ veya başka bir nedenden ( karayolundaki mazot , yağ vs vs ) dolayı motorsiklet sürücüsü hakimiyetini kaybetti. ya da ilk aklıma gelen motor sürücüsünün alkollü olması.
( Balığa çıkanlar bilirler. gecenin 3 ne kadar balık tutulmaz. mangal içki varsa sohbetine, muhabbetine o saatlere kalınır. ).

Şimdi dediğim gibi umarım bana kızmazsınız. hepimiz motorla ufacık aralıktan geçerken gecenin 3. de bomboş olması gereken bir yolda bu kaza oluyorsa benim alkıma ilk olarak ne yazık ki alkol geliyor.ve bence bu kazanın asıl sorumlusuda o kamyonu bağlamadan yola devam etmesine izin veren jandarmadır.

Allah rahmet eylesin. Allah kalanlarına sabır versin.

asm

Aslında resmi büyütüp dikkatlice baktığınızda olay kendisini belli ediyor. ( umarım bazı arkadaşlara bana kızmaz)

Arkadaşlar resme dikkatli bakarsanız çarpmanın etkisiyle çamurluk sinyal ile her neyin arasına sıkışmış ise motor dik duruyor ve rahmetli sürücü ise yerde.etrafa saçılmış poşetler.

Şimdi arkadaşlar diyelimki bu kamyon sol şeritten veya orta sağa şeride ani geçiş yaparken motorcu arkadan çarptı.kamyonun durması belli bir mesafe ve süre alacaktır. ancak resimdeki gibi bir sahnenin olabilmesi için kamyon şöförünün durup kamyonu iyice yanaştırıp dörtlü flaşörü yakıp , motorsikleti kaldırıp o pozisyona getirip rahmetliyi de yerde kaldığı yerden alıp getirip o şekil yere bırakması ve etrafa poşetleri dağıtması lazım. ki bana hiç mantıklı gelmedi.

Aklıma iki ihtimal geliyor arkadaşlar. ya o saatte oluşan çiğ veya başka bir nedenden ( karayolundaki mazot , yağ vs vs ) dolayı motorsiklet sürücüsü hakimiyetini kaybetti. ya da ilk aklıma gelen motor sürücüsünün alkollü olması.
( Balığa çıkanlar bilirler. gecenin 3 ne kadar balık tutulmaz. mangal içki varsa sohbetine, muhabbetine o saatlere kalınır. ).

Şimdi dediğim gibi umarım bana kızmazsınız. hepimiz motorla ufacık aralıktan geçerken gecenin 3. de bomboş olması gereken bir yolda bu kaza oluyorsa benim alkıma ilk olarak ne yazık ki alkol geliyor.ve bence bu kazanın asıl sorumlusuda o kamyonu bağlamadan yola devam etmesine izin veren jandarmadır.

Allah rahmet eylesin. Allah kalanlarına sabır versin.

Alkol olayı benimde aklıma geldi aslında.

gecenin saat 3ünde zaten trafik çok rahat olur, Belkide rahmetli süratli olduğu gibi o esnada başka bir tarafa da bakıyor olabilir. Alkol konusuna da zaten bu şekilde ölümle sonuçlanan kazalarda kan örneği alınarak adli tıpta inceleniyor o zaman açıklığa kavuşur konu

Öncelikle vefat eden kişiye allahtan rahmet yakınlarına da sabır diliyorum. Haberi dikkatlice okuduğumda kamyonun arızadan dolayı (belki de aşırı yüklü olduğu için) 3 şeritli yolda en sağ şeritte duraklama yaparak dörtlü flaşörlerini açtığı belirtiliyor. Ama sadece bu yeterlimidir tabiki değil belli bir mesafe öncesinde her araçta bulunması gereken trafik seti içerisinde yer alan kedi göz sistemli uyarı levhasınıda yola yerleştirerek gelen sürücülerin sürüş güvenliğini sağlaması lazımdı. Ancak kazanın oluş saatine baktığımızda sbaha karşı 3:00 dolayında olduğu görülüyorki o saatte boş kalan (kamyon en sağda yer alan 3. şeritte park halinde olduğundan) 2 şeritte de yoğun bir trafik akışı olacağını sanmıyorum. Dolayısıyla burada yetkililere hemen suç atmak yada kaza yapan rahmetlinin dikkatsizliğini göz ardı etmeyi yanlış buluyorum. Ayrıca kaza yeri fotografına bakacak olursak metrobus güzergahıyla veya yolun daralması yada emniyet şeridinin olmamasıyla gerçekleşen kazanın alakası olmadığı görülmektedir. Olay sabaha karşı 3:00 sularında ve en sağ şeritte olmuş arkadaşlar kaza bölgesi aydınlatması da yetersiz gibi gözükmediğine göre benim kanaatim rahmetli motosiklet sürücüsünün belki biraz hızlı ve dikkatsiz olarak yolda seyirinden kaynaklı gibi bunun yanında en sağ şeritte gitmesine de pek anlam verebilmiş değilim doğrusu, dersenizki hızı düşük olduğundan sağ şeritte seyir halindeydi o zaman kamyonu fark edebilirdi veya şerit değiştirebilirdi hatta frenajla hiçbişey yapamazsa motoru yatırabilrdi. Yorgunluk, uykusuzluk, dikkat dağılması ve bir an önce varmak istediği yere gitme isteği ne yazıkki rahmetli motor sürücüsünün sonu olmuş gibi allah rahmet eylesin tekrar gerçekten insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı....

öncelikle hayatını kaybeden arkadaşa allahtan rahmet ve ailesine sabır dilerim.

ali sami yen stadının karşısında olmuş kaza, orası o yolu kullanan arkadaşlar bilirler aydınlıktır ve tam geliş mi gidiş mi bilmiyorum ama her iki taraftan da olsa düzdür yani viraj yoktur. kamyon söförü reflektör koymadı dörtlü yakmadı ve arkadaşın da tam gaz gidiyor olduğunu düşünsek bile (ki o motorla max.130) koca kamyonun da oraya bir anda havadan inmesini ihtimal dışında bırakırsak, o pozisyonda kamyonun alkolsüz, dikkatli biri tarafından görülmemesi bana çok zayıf bir ihtimal olarak geldi.

Kimsenin günahını almak istemem ama benim düşüncem böyle....

Bazı kişiler kendilerince emniyet şeridinin ve metrobüs'ün hatası olmadığını savunmuş.
-Bu kazada Emniyet şeridinin yeterli olmaması veya metrobüs'ün yapılmış olması sebebiyet göstermese bile, o emniyet şeridi her ne olursa olsun yetersiz!

Ölen kişiye allah'tan rahmet,yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar