Kamu Bankalarından Yeni Kredi Paketi (Motosiklet Kredisi Dahil)

Kamu bankaları konut, taşıt, sosyal hayat ve tatil kredisi paketleri açıkladı. Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında 1 yılı ödemesiz 15 yıl vade ile kredi kullandırılacak. İkinci el taşıtlarda %0,82 faiz ile kredi kullandırılacak. Tatile çıkmak isteyen vatandaşlara tatil kredisi gelirken, bisiklet almak isteyenler için de ayrı bir kredi kullandırılacak.

TAŞIT KREDİSİ PAKETİ

A. Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi – Katkı Paylı

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık %0,49 – %0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak.

B. İkinci El Taşıt Kredisi

İkinci el binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere %0,82 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak. Azami 6 ay ödemesiz toplam azami 60 ay vadeli 2. el binek otomobil ve ticari taşıt kredilerinde azami limit 150 bin TL olacak.

Kredi tutarı kasko değeri üzerinden özkaynak/yabancı kaynak üzerinden hesaplanacak olup, 7 yaşa kadar olan taşıtlar kredilendirilecek.

DxlXCM.jpg

Kaynak: Sözcü

Ekli dosyalar

• dusuk-faizli-motosiklet-kredisi-2020.jpg
    dusuk-faizli-motosiklet-kredisi-2020.jpg
    86.1 KB · Görüntüleme: 28,411
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İkinci eller şenlenecek sanki?

benim motorun değeri ne zaman ki 60 binlira olur o zaman satar ufak bi cup alırım artık.

edit: vaz geçtim o zaman cup ların fiyatı 30 bin olur.
ben elimdekinin kıymetini bileyim

Yerli üretici derken, Mondial, Arora, Motolux vs.. den bahsediyor sanırım.

...

A. Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi – Katkı Paylı

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak ....

"Yerli üretim yapan..." derken...?!!?! o_O
Motosiklet için konuşursak: yok ki öyle birşey. Ha, montajcıları mı kastediyorlar acaba? :D

...
bisiklet almak isteyenler için de ayrı bir kredi kullandırılacak.
Bisiklet almak için kredi kullandırmak... Şu cümle bile durumu gayet net özetliyor.

Son düzenleme:
cfmoto benelli fln yerli üretime giriyor mu ? UMA montajlıyor sanırım bu motorları

Yangına bir bidon benzinle müdahale etmek gibi bir şey bu.

Bisikleti bile krediyle alacak duruma gekdiysek işimiz zor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Piyasanın sürekli yükseleceğinden eminseniz borçlanıp almanız lazım. Faiz anormal düşük çünkü.

Amerika'da 2008 mortgage krizi de böyle oldu. Sıfır birikimle ev almaya başladı insanlar, çünkü aldıkları evin fiyatı, ödedikleri aylık paradan hızlı yükseliyordu. Dolayısıyla ev almamak salaklıktı. Ta ki balon patlayana kadar...

Motosikleti
D400
50 bin çekiyorsun 67.5 ödüyorsun.

canını sevdiğim kapitalist sistemi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de krediyle 3 motor ve 1 araba aldım. Bir bekar olarak birikmişimi keyif için yediğimden malesef toplam maliyet konusunu düşünmedim, benim için önemli olan aylık kredi taksidi, yani aylık maliyet. Yine de krediyle 50.000'e aldığın motorun maliyeti 67.000 Tl ise ve kredi bitiminde o motoru 67.000 TL'ye satabiliyorsan çok da aman aman kötü değil.

ya ben birşey soracam. yerli üretici deniliyor da ben daha hondanın yamahanın suzukinin kawasakinin ve diğer avrupa menşeili firmanın türkiyede fabrikası olduğunu ne gördüm ne duydum. acaba sadece arabada mı geçerli bu yerli üretici şartı? bilgisi olan arkadaşlar bi aydınlatsa fena olmaz.

Son düzenleme:
ben düşünüyorum şahsen kredimi kapatıcam bu yaz kredi ile son kez yükselticem motoru başka türlü bi halta sahip olamam

Krediyi faizi sevmeyen devletimiz vergileri düşürmek yerine faizlerle oynayarak ekonomiyi hareketlendirmeye çalışıyor. Bence her kredi çekiminden %1 de devlet alsın.

Ekonomi çok iyi düşük faiz, uzun vade ve 1 sene sonra ödemeye başla. ee ne duruyorsun ?

Bu paket sıfır motosiklet alacak arkadaşların işine yaramayacak sanki. Yerli üretim motosiklet var mı ki ? Türkiye'de motosiklet fabrikası olarak benim bildiğim Mondial ve CF Moto var. Anca ikinci el kampanyasından faydalanabiliriz belki. Onda da yüzde 0.80 küsur faiz oranı var. Zaten ing bank ta ihtiyaç faiz oranı bile 0.79 şuanda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar