Kampana Yerine Disk Fren Mümkünmü?

Arkadaşlar elimde mondial 150 zat var. çoğu zat kullanıcısı ve diğer motorlarında ortak sorunudur sanırım arka frenin yetersiz olması.
fren ayarı yapıyorum boşalıyor tekrar, servise götürdüm balata bitmemiş dedi bi ayar yaptı düzelir gibi oldu ama 3-4 günde tekrar boşaldı, yani olduki ön frene bişe oldu arka frenle 1 metre gidilmez
Kısacası sormak istediğim şu, arka tekere disk fren takmak mümkünmü, olmazsa başka ne gibi bir çözüm bulabilirim?

düne kadar üretilen motorların çoğu tambur tipi bugün bile hala kanuninin bazı modellerinde tambur kullanılıyor ( ön ve arka olmak üzere ) bence sen fren sistemini dğeilde ustanı değişmelisin..
Örnek : HONDA CG 125
CG125W.jpg

illaki disk yapmak istiyorum diyorsan olur tabi. ama pahalıya patlar sana. kampanasız bir jant bulman lazım önce. sonra disk alıp bağlıcaksın üzerine. fren kaliperini bağlayabilmen için parça olması lazım. onu da kaynakla kynatacaklar oraya, ne kadar sağlıklı olur. sonra hidrolik boruları, hidrolik tankı falan. Anlıcan baya teferuatlı iş.
muhtemelen senin arka fren ayarın gevşiyor. ayar somununun arkasına kontra bir somun daha at, düzelir inşallah.

gileranın koydugu kampana çinlinin çift diskli freninden bile cok daha iyidir için rahat olsun

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Komple arka freni değiştirsen daha iyi ,bence de ustanı değiştrmelisin.

hiç tutmadı desen tamam şimdiye kadar hep boyleydi yetersizdi desen gene tamam.Ustanın bunun ayar civatasının kaçırmasına bi çare bulabilecek yetenekte olması gerekir bence kontra vs.

disk fren sana baya pahalıya patlar bence freninin boşalmaması için fren somununun arkasına bir tane daha somun tak kontura yap daha salıklı olur bence.

kontra dediğiniz şey ne oluyor anlatabilirmisiniz

telli fren sisteminde iki tane kelepçeyi ard arda takarak daha sağlam bişey elde etme çabasıdır.
4 zamanlı büyük motorlarda artık somunlu ve uzun bir vidadan oluşan fren demiri var. iki somunu ard arda takarak onları birbirinin aksine sıkarak tamamen kilitleme kontra dediğimiz yontemdir.

Konulara bakarken denk geldim ve meraktan soruyorum. Acaba yaptırmaya kalksak kabaca ne tutar?

Birde bakınırken bulduğum resim;

Bir arkadaş motoruna yaptırmış vede güzel olmuş:thumleft:

Son düzenleme:
Disc freni boşverin.Gevşemesinde kampana levyesinin somununda sorun vardır.Birde tamburun içini tornada boylamasına çizgi çizgi yaptırın sorun ortadan kalkar sadece balata daha çabuk biter:cat:

kanuni racer ı olan bir arkadaş yapmıştı oraya bir sorun ama astarı yüzünden pahalı olur gibi geliyor bana da.
bir de randıman alır mısın ? o da meçhul.
bence ufaktan kenara at kapitali.

Disc freni boşverin.Gevşemesinde kampana levyesinin somununda sorun vardır.Birde tamburun içini tornada boylamasına çizgi çizgi yaptırın sorun ortadan kalkar sadece balata daha çabuk biter:cat:

kampana fren normalde diskten çok kötü olmasa da çin malı motolarda kalitesiz kampana balatası olduğunda frenler berbat oluyor bilirsin. ya dediğin gibi içini pürüzlendirmek gerek. yada kalitei balata almak gerek en azından.

5 liraya satılan balatalardan kesinlikle almayın hem ses yapar hem tutmaz hemde dökümü kırılabilir fren esnasında.

ayrıca kampana frenli çin malı motolarda fren ayarını sık sık yapmak lazım olabiliyor . mesela benim eski mondial böyle arıza bi türdü özellikle artçı binince pedal boşluğu bozuluyordu.

disk fren pedal boşluğu yarım cm yeterli fakat kampanada bazen bakıyorum bazı motolarda 5 cm boşluk var. bence çok büyük bir tehlike frenleme anında

ben kendim için diyorum. kampanalı moto hayatta almam. hem disk hem kampanalı motoları kullandığım için fark bence var.

RunemagicK;

Okan usta kendi Zat'ının arka frenini diske çevirmişti..Sormadın mı ona nasıl olur diye?

Ben kullandım onun motorunu..Çok çok ince bir iş olması gerekiyor..Onun yaptığında bile sol fren maneti sürüş sırasında kalp gibi güp güp atıyordu..Olmamıştı yani..sökmüştü o da..

Ama o jant değiştirmeden direk kendisi cnc de disk kestirip bir şekilde motajını yapmıştı ki epey de sürmüştü imalatı..

Kısacası eski bir zat'çı olarak sana önerim, arka kampana pabucunu araba pabucu ile değiştir..Yapanlar var epey de işe yarıyor..

Ayrıca kontra somunu atmış olmaları lazım senin motora..Oraya bu sorunla gelen motorlara ilk yapılan işlerden biri bu oluyor, çok gördüm..

başlığı te nisanda açmıştım:) ama zaten vazgeçtim bu işten. çok pahalıya geliyodu

senin motosikletteki sorun kampanan aşınmış. yani kampana içindeki düzenekte fren telinin çektigi parça içten aşınmış. bu nedenle sen frene bastıgında karşılıklı iki balatayı sıkmak yerine mil boşta dönüyor. yeni bir kampana aldıgında sorun düzelecektir. fiyatlarının fazla oldugunu sanmıyorum. araştırmanda fayda var. en azından insan hayatından daha degerli degildir.

kazasız belasız sürüşler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar