kampana fren bir iki noktada sıkıyor

dün ofrroad yaptıktan şimdi motoru yıkadım.

tekerleği cevirken şunu fark ediyorum, artık eskisi kadar arka tekerleğim akıcı donmuyor.

bir iki noktada surtunme var.

eskiden ellimle guclu bir sekilde arka tekeri cevirdiğimde teker durmak bilmeden donuyordu. şimdi oyle değil.

neden boyle oldu sizce üstatlar ?

benim tüketim 0.2 0.3 lt artmasının nedeni bence bu olabilir. ihtimal.

gestay formülü ile,
balata tozları temizlenerek başlanabilir, açmışken kaplinler de kontrol edilir, varsa teker bilyası yoksa mil güzelce yağlanır, +fren teli

Motosikleti
D400
"0.2 0.3 lt artması" nasıl bu kadar keskin ölçüm yapabiliyorsunuz şaşırıyorum gerçekten. hep aynı stil sürüşü yakalayıp tüketimi hesaplama kararı gerçekten takdire şayan.

benim bi sürüşüm ortalama iken sonraki 40 km üst devir çevirecek şekilde olabiliyor.

siz bi de offroad diyorsunuz. hesaplama tarzınızı merak ettim doğrusu

"0.2 0.3 lt artması" nasıl bu kadar keskin ölçüm yapabiliyorsunuz şaşırıyorum gerçekten. hep aynı stil sürüşü yakalayıp tüketimi hesaplama kararı gerçekten takdire şayan.

benim bi sürüşüm ortalama iken sonraki 40 km üst devir çevirecek şekilde olabiliyor.

siz bi de offroad diyorsunuz. hesaplama tarzınızı merak ettim doğrusu

o kadar zor bir konu değil.

trip a yı ölçüm yapılacak guzergahta sıfırlıyorum mesela. onceki değerle karşılaştırmak yeterli.

ayrica 10.000 km ortalamam 1.5 iken artık ortamam 1.7 1.8 cıkıyor.

55 kmh hızda 1.1 1.2 lt leri anlık gorurken artık bunları goremiyorum.

var bi artış.

kampana frenin ayarını bir iki diş gevşet , eskisi gibi fıldır fıldır dönerse kalsın öyle , yine sıkıyorsa zincir , rulman vs bakmak lazım..

Motosikleti
TVS Raider 125
Tam emin değilim ama aynı sorun benim Raider' da da var sanırım. Ben biraz gevşeterek çözdüm.

kampana frenin ayarını bir iki diş gevşet , eskisi gibi fıldır fıldır dönerse kalsın öyle , yine sıkıyorsa zincir , rulman vs bakmak lazım..

tam olan ayarda sonradan ayar vidasında sıkılaşma olmaz, pedal da düşüklük olursa balataların incelmesinden, onun için de ayar vidası sıkılır,

1 2 tur gevşeterek halledilebilir gibi olsada gerçek sorun hala duruyordur 🤙

t
tam olan ayarda sonradan ayar vidasında sıkılaşma olmaz, pedal da düşüklük olursa balataların incelmesinden, onun için de ayar vidası sıkılır,

1 2 tur gevşeterek halledilebilir gibi olsada gerçek sorun hala duruyordur 🤙
tel veya kampana levyesinde yağmur , çamur , toz , toprak nedeniyle hafif sıkma yapabilir bazen , balatalar bir milimetre geri gitmezse janta sürter , az gevşetince normale dönebilir 😉

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar