Kampana fren balatası değişimi hakkında

Selamlar,

Pcx scooterın ilk defa arka kampana fren balataları değişti.Tamirciden aldıktan sonra arka tekerin eskiye göre daha zor döndüğünü farkettim. Boşta motoru iterken zor itebiliyorum, çekişte de fark ediyor, ayrıca hafiften balata kokusu da geliyor.Kampana balata yeni değiştiğinde böyle mi oluyor, bu normal bir durum mu yoksa bu tamirci beceremedi mi veya uygun olmayan bir balata mı taktı.Yardımcı olursanız sevinirim.

Fren balatası hatalı montajından veya fren balata ayarının doğru yapılmayışından kaynaklıdır.

Ciddi ama basit bir sorundur. Acilen düzeltilmesini öneririm. Yapabilirseniz ayarı ile düzeltmeyi deneyin, ayarı ile düzeltemiyorsanız mutlaka sökülüp kontrol edilmesini sağlamalısınız.

bazı balatalar çok etli oluyor germesen dahi kampanayı sıkabiliyor söküp nerenin sürttüğüne bakmak gerekiyor az bir şey ise zımparalamak yeterli

Yardımınız için teşekkürler, cevaplardan normal bir durum olmadığı anlaşıldı.Kendim anahtarla gevşetmeye çalıştım fakat beceremedim.En kısa zamanda tekrar götüreceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar