Herşeyden önce aldığınız matın kırılabilir olmayınından alın incelerden olmasın, şişme mat alırsanız konforu daha iyi olur ve daha az yer kaplar. Şişme veya kalın olanları Decathlon da uygun fiyatlara alabilirsiniz. Şişme yastık boynunuzun altına dürüp bükeceğiniz ve sizi rahatsız edecek giysilerden ziyade daha rahat ve pratiktir öneririm, bu yaz carrefour da tanesi 7 lira idi ben kaçırdım.
Uyku tulumunda iyi birşey almaya bakın zira bir gecede sizi pişman eder sabahı zor getirirsiniz. Yaz için kullanım öngörülyorsa çok dolgulu veya kaztüyü almanıza gerek yok ancak hava alabilir malzemeden olursa iyi olur tabi ki. Bunda dikkat edeceğiniz iki faktör var; biri konfor derecesi ki bu sizi rahat ettirecek derecedir, diğeri ise ekstrem derecedir buda sizi hayatta tutabilecek en az sıcaklıktır. Yani -10 gibi ekstrem derecelerin yazılı olduğu bir tulumda sanmayın ki o sıcaklıkta rahat uyursunuz bakılması gereken konfor derecesidir.
İyi aydınlatma sağlayan fenerlerden mutlaka edinin, alırken kaç lümen olduğuna bakın kimi şarjlı fenerler çok afili oluyor bilmemkaç ledli yansıtıcılı falan ama ancak okuma ışığı olarak kullanabiliyorsunuz. Benim tavsiyem power ledli ve mercekli olanlarından alın hem bulunduğunuz alanı aydınlatır hem de fener olarak işe yarar hem de sarfiyatı düşük olur.
Kuru iççamaşırı ve yedek çorap mutlaka olmalıdır. İşe yarar bir çakı, katlanabilir çatal kaşık seti, çay demlemek için ufak tüp ve çaydanlık ve yemek yapmak için aluminyum kap kaçak. Bunda internette şöyle bir arama yaparsanız iç çe geçen 6lı- 7 li setlerin olduğunu görürsünüz. Hem hafiftirler hem çok yer kaplamazlar.
Gideceğiniz yere ve mevsimine göre sinek kovucu, elsabunu, ufak bir havlu, ateş için çakmak vs gerekir. Ağrı kesici ve el kremi mutlaka taşırım ben de. Ufak bir ecza çantası bulundurmak gereklidir.
Katlanabilir bir ufak tabure ya da sandalye bazen keyfe keyf katar, ben bunun yanında birde metrodan aldığım aluminyum masamı ekliyorum, kendisi sadece bir mat kadar yer tutuyor.
Ha birde uvalet kağıtsız yapamıyorum ben, tercih meselesi 2 adet mutlaka olur çantamda hem peçete hem de popoya lazım oluyor.
Kamp malzemeleri için Adrenaline uğrayabilirsiniz elemanlar tecrübeli ve yardımsever üstelik motorculara %10 indirim yapıyorlardı, bunundışında her grossmarketde yazın uygun birşeyler oluyor. Ancak her uygun malzemeye aldanmayın derim nitekim kamp keyfinizi kaçırabilir. Kutup ayısı gibi sitelerde de çok çeşit bulabilirsiniz.