Daha önce Alba Star 2 kişilik çadır aldım. 2006 senesi olabilir. Ben birkaç defa kullandım ama benden sonra kardeşim defalarca kullandı. Neredeyse 3 yıl boyunca 2-3 haftada bir yamaç paraşütüne giderlerdi. Geçen sene yeni aldığım 4 kişilik çadıra da daha kullanmadan el koydu. Ardından eski çadırı geçenlerde geri aldım. Polleri tutan lastikler deforme olmuş. Bir iki pol ucundan çatlamış. Bir demiri kaybolmuş. Ama eksiklerini giderdim, tamirini yaptım, makinede yıkadım çadır hala taş gibi. Biz bu çadırda 2 kişi idare ederek kalıyorduk. Hatta bir keresinde 3 kişi kaldık ama o işkence olmuştu. Tüm bu tecrübelerden sonra, eski çadırımı geri alıpta kullanamayacağımı görünce Decathlon'dan Arpenaz XL3 çadır ve 2 kişilik şişme yataklı yastıklı yorganlı uyku setini aldım. Eşimin ilk çadır macerası oldu ve bu konforu beklemediğini söyledi. 2 kişi için genelde 2,5-3 kişi olacak çadırlara bakın. Uyku tulumu pratik olabilir ama başka alternatiflerde var. Mat olarak ise şişme matlar pratik ve konforlu.
Size uyarım çadırı aldıktan sonra ilk kullanımdan önce evde salonda bir yerde kurup toplayın. Ürüne tam olarak hakim olun ve pratik kazanın. Parçalar tam mı?, nasıl çalışıyor kontrol edin. Ve genelde paketin içinden çıkan makarna gibi tel kazıklara alternatif olarak sağlam ve hafif yeni bir kazık seti edinin.