Forumdan Uzaklaştırıldı
- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosikletle yolda video çekerken yarım saatte 2 tane pil yiyen kameramı, çakmaklık şarj cihazımla çalıştırmak için bu çalışmayı yaptım. Şarjlı pil kamerayı çalıştırmıyor.
Önceden motosikletime çakmaklık yapmıştım. Uzun yolda GPS cihazını ve telefonumu çakmaklıkdan şarj ediyordum. Telefonun şarj cihazını kullanarak fazladan masraf çıkarmadan elimdeki malzemelerle işi hallettim.
malzemeler:
-çakmaklık şarj aleti 4,5tl
-dişi şarj jakı 0,5tl
-kablo
-lehim makinası ve teli
-matkap
-yapıştırıcı
makinemizi söküp dişi jakı yerleştireceğimiz yeri belirliyoruz.
matkapla jakın gireceği kadar delik açıyoruz
jakın yerini test ediyoruz
jakın uçlarını kameranın + ve- uçlarına lehimliyoruz
jakı yerine sabitliyoruz
kamerayı kapatıyoruz ve işlem tamam
2. olarak da kameraya bir aparat daha ekledim. motosikletten kolayca sökmek ve takmak için tripot ayağını iptal edip onun yerine mıknatisli bir kilit kullandım. çocukların resim çantalarında bunlardan var. oradan bir tane söktüm. birini kameraya diğerini de motosiklete bağladım. o da şu şekilde
motor üstündeyken de bir kaç resim çekip eklerim.
Önceden motosikletime çakmaklık yapmıştım. Uzun yolda GPS cihazını ve telefonumu çakmaklıkdan şarj ediyordum. Telefonun şarj cihazını kullanarak fazladan masraf çıkarmadan elimdeki malzemelerle işi hallettim.
malzemeler:
-çakmaklık şarj aleti 4,5tl
-dişi şarj jakı 0,5tl
-kablo
-lehim makinası ve teli
-matkap
-yapıştırıcı
makinemizi söküp dişi jakı yerleştireceğimiz yeri belirliyoruz.
matkapla jakın gireceği kadar delik açıyoruz
jakın yerini test ediyoruz
jakın uçlarını kameranın + ve- uçlarına lehimliyoruz
jakı yerine sabitliyoruz
kamerayı kapatıyoruz ve işlem tamam
2. olarak da kameraya bir aparat daha ekledim. motosikletten kolayca sökmek ve takmak için tripot ayağını iptal edip onun yerine mıknatisli bir kilit kullandım. çocukların resim çantalarında bunlardan var. oradan bir tane söktüm. birini kameraya diğerini de motosiklete bağladım. o da şu şekilde
motor üstündeyken de bir kaç resim çekip eklerim.