Kamera Seçememe Sorunsalı :/

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Merhaba Arkadaşlar,

Kamera sürerken hem güvenlik hem de hatıra olsun, arşiv olsun belki bir gün edit yaparım niyetindeyim.
Fakat ne tarzda kamera alsam da motor sürerken çekim yapsam karar veremedim.
Bunlara ek olarak, alacağım kamerayı arabayada bir şekilde monte ederek ve günlük hayattada özel anları kaydetmek için de kullanacağım.

Kask kamerası daha önce kullandım, fakat 90-100 km üzerinde çıkınca aerodinamik olarak etkilemekte ve kafayı sağa sola ittirmekte :S
Seçeneklerim arasında Instra360 x4, DJI Osmo Action 4-5 veya GoPro Hero 12-13 var.

Bütçe maks 24-25k diyebiliriz.

Bunlar dışında önereceğiniz orta yollu kameralarada açığım.
Benim için önemli olan özellikler 4k 100-120 FPS çekebilmesi ve titreşim önleme teknolojisinini olması. Bir de gece çekimi iyi olsa güzel olur :)

Şimdiden teşekkür ederim.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Merhaba Arkadaşlar,

Kamera sürerken hem güvenlik hem de hatıra olsun, arşiv olsun belki bir gün edit yaparım niyetindeyim.
Fakat ne tarzda kamera alsam da motor sürerken çekim yapsam karar veremedim.
Bunlara ek olarak, alacağım kamerayı arabayada bir şekilde monte ederek ve günlük hayattada özel anları kaydetmek için de kullanacağım.

Kask kamerası daha önce kullandım, fakat 90-100 km üzerinde çıkınca aerodinamik olarak etkilemekte ve kafayı sağa sola ittirmekte :S
Seçeneklerim arasında Instra360 x4, DJI Osmo Action 4-5 veya GoPro Hero 12-13 var.

Bütçe maks 24-25k diyebiliriz.

Bunlar dışında önereceğiniz orta yollu kameralarada açığım.
Benim için önemli olan özellikler 4k 100-120 FPS çekebilmesi ve titreşim önleme teknolojisinini olması. Bir de gece çekimi iyi olsa güzel olur :)

Şimdiden teşekkür ederim.
Yazdığınız tüm modeller iyi fakat Insta360 ayrı bir kamera çünkü adı üstünde 360 derece çekim yapabiliyor eğer amacınız güvenlik için kayıt almaksa Insta360 sizin için daha uygun olacaktır ama yedek parçaları ve aksesuarları pahalıdır baştan söyleyeyim. Buna ek olarak hem güvenlik hem vlog hem anı hatıra olarak çekim yapacağım diyorsanız gopro yu ve ınsta360 kafadan direkt eleyin dji osmo action 4 veya 5 pro alın tavsiyem 5 produr bende hem 4 var hem 5 pro var. 5 pro yu kaska bağladım 4'ü de motora bağladım. Bu üç marka arasında şarj süresi en uzun giden ve en geç ısınan kamera dji, aynı zamanda yedek parçaları, bataryası vs diğer 2 markaya oranla daha uygun.

Motosikleti
Bu işin kralı bence insta360.

Ben de öyle düşüynüyorum :)

Yazdığınız tüm modeller iyi fakat Insta360 ayrı bir kamera çünkü adı üstünde 360 derece çekim yapabiliyor eğer amacınız güvenlik için kayıt almaksa Insta360 sizin için daha uygun olacaktır ama yedek parçaları ve aksesuarları pahalıdır baştan söyleyeyim. Buna ek olarak hem güvenlik hem vlog hem anı hatıra olarak çekim yapacağım diyorsanız gopro yu ve ınsta360 kafadan direkt eleyin dji osmo action 4 veya 5 pro alın tavsiyem 5 produr bende hem 4 var hem 5 pro var. 5 pro yu kaska bağladım 4'ü de motora bağladım. Bu üç marka arasında şarj süresi en uzun giden ve en geç ısınan kamera dji, aynı zamanda yedek parçaları, bataryası vs diğer 2 markaya oranla daha uygun.

Dediğiniz gibi 360 çekim beni cezbediyor, herşeyi yakalayacağı için güvenlik ve vlog tarzı için daha uygun.
360 dışında diğer kameraları motora bağlamak çok mantıklı gelmiyor, sadece tek açıyı çekebileceği için :S

Allah korusun bir kaza anında 360 ile plakaya kadar herşey kayıt altıda oluyor.

Sanki ben 360 alacamda sizden de olur almak için konu açmışım gibi :ROFLMAO:

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
360 derece çekim her durumda en avantajlısı değil. Hem çok yer kaplar, hem de edit oldukça zordur. Sürekli 360 derece çekim yapamazsınız. Görüntü de öyle ahım şahım değil. Sonradan pişman olunabiliyor yani.

Ben GoPro5-6 kullandıktan sonra bıraktım. Oğluma verdim. Yakın arkadaşımda 12 var o da çok ısındığından ve bataryasının çabuk bittiğinden şikayetçi.

Ace Pro 2 güzel ama bence çok büyük. Hele kask üzerinde bilemedim.

Ben yakın zamanda DJI Osmo Action 5 Pro aldım (adventure combo). Ciddi Youtube karşılaştırmalarında Ace Pro 2 ile kapışıyorlar. Burada artık kişisel zevkler devreye giriyor. Bence her ikisi de artık GoPro'nun pabucunu dama atmış durumda. Sonuçta iyi para ayırmışsınız, biraz daha inceleyin.

Motosikleti
D400
Ben de öyle düşüynüyorum :)

Dediğiniz gibi 360 çekim beni cezbediyor, herşeyi yakalayacağı için güvenlik ve vlog tarzı için daha uygun.
360 dışında diğer kameraları motora bağlamak çok mantıklı gelmiyor, sadece tek açıyı çekebileceği için :S

Allah korusun bir kaza anında 360 ile plakaya kadar herşey kayıt altıda oluyor.

Sanki ben 360 alacamda sizden de olur almak için konu açmışım gibi :ROFLMAO:

Arkadaş aldı yeni, sanırım aksesuar zart zurt 25k ya falan geldi.

Çekim olarak gerçekten başarılı buldum; bir de fazla pratik. normal olanı çeneye sabitle vs. birşekilde uğraşırken bunun gidona sabitlenmesi 10 saniye sürüyoır.

vlog cekip konuşma derseniz belki daha iyi seçenekler olabilir ancak genel bir açı ile çektiği için hem güvenlik açısından 360 cok daha başarılı. şarjı da 4k da 2 saatten fazla gidiyormuş diye hatırlıyorum.

Motosikleti
360 derece çekim her durumda en avantajlısı değil. Hem çok yer kaplar, hem de edit oldukça zordur. Sürekli 360 derece çekim yapamazsınız. Görüntü de öyle ahım şahım değil. Sonradan pişman olunabiliyor yani.

Ben GoPro5-6 kullandıktan sonra bıraktım. Oğluma verdim. Yakın arkadaşımda 12 var o da çok ısındığından ve bataryasının çabuk bittiğinden şikayetçi.

Ace Pro 2 güzel ama bence çok büyük. Hele kask üzerinde bilemedim.

Ben yakın zamanda DJI Osmo Action 5 Pro aldım (adventure combo). Ciddi Youtube karşılaştırmalarında Ace Pro 2 ile kapışıyorlar. Burada artık kişisel zevkler devreye giriyor. Bence her ikisi de artık GoPro'nun pabucunu dama atmış durumda. Sonuçta iyi para ayırmışsınız, biraz daha inceleyin.

Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam. 8K çekim yapılırsa 30FPS çok sağlıklı olmaz, fakat 4k 100FPS çekimde herşey net belli olur. 5.7K 60FPS'te iyi bir seçenek.

go pro 12 almayın da ne alıyorsanız alın

Araştırmalarımda GoPro'nun adı çok az geçiyor zaten, öyle seçenek olsun diye koymuştum :p

Arkadaş aldı yeni, sanırım aksesuar zart zurt 25k ya falan geldi.

Çekim olarak gerçekten başarılı buldum; bir de fazla pratik. normal olanı çeneye sabitle vs. birşekilde uğraşırken bunun gidona sabitlenmesi 10 saniye sürüyoır.

vlog cekip konuşma derseniz belki daha iyi seçenekler olabilir ancak genel bir açı ile çektiği için hem güvenlik açısından 360 cok daha başarılı. şarjı da 4k da 2 saatten fazla gidiyormuş diye hatırlıyorum.

Aynen motor kiti ile birlikte 25k'ya denk geliyor tam. Benim de kullanan 1-2 arakdaşlar, biri editin zor olduğunu söylüyor ama oturup uğraşmışlığıda pek yokmuş :) ben de zaten henüz edit yapar mıyım bilmiyorum, şu an için arşiv ve güvenlik için kullanacağım.

Motosikleti
R1, Django 125
Geçen hafta x5 aldım ben. 256 gb sd kart ve motosiklet kitiyle birlikte 34k'ya mal oldu. Henüz motosiklete monte edip çekim yapmadım ama gerçekten kaliteli çekimler yapıyor. Motorun üstüne taktığımda yine paylaşım yaparım

Motosikleti
Geçen hafta x5 aldım ben. 256 gb sd kart ve motosiklet kitiyle birlikte 34k'ya mal oldu. Henüz motosiklete monte edip çekim yapmadım ama gerçekten kaliteli çekimler yapıyor. Motorun üstüne taktığımda yine paylaşım yaparım

x5 bana fazla aga, ekstradan 10k ayıramam ona maalesef. Daha sırada kask değiştirme var ama o sene sonuna doğru olacak heralde (:)

Motosikleti
1190 ADV
Yakın süre içinde benzer karşılaştırmayı kendi açımdan yaptım ve paylaşayım.

Gopro serisi artık kendini güncelleme noktasında geri kaldı. Batarya süresi, yardımcı programlar vs konusunda daha iyi atılımlar yapması gerek. Bu yüzden gopro'yu eledim.

Insta360'ın 360 derece çekim yapan kameralarını değerlendirdim. Balıkgözü efektini min. seviyeye çeksen bile halen çok fazla bozulma var. Bunun dışında bana lazım olan açı 180 derece desen, geriye kalan 180 derece boş yere kayıt edilmiş oluyor. Kaskta tepene taksan rüzgar direncinden kötü oluyor. Motorunun ön tarafına taksan niye kendimi çekeyim motor sürerken. Daha fazla enerji tüketiyor, daha fazla yer kaplıyor video dosyaları. Bir yere aktarmaya çalıştığında daha fazla zaman harcıyorsun. Görüntü işlemek istediğinde harici cihazların iyi donanıma sahip olması gerekiyor. 4K 120fps görüntünün 10 saniyesi 1gb'dan fazla olur heralde. Bu sebeplerden dolayı 360 derece çekim yapan Insta360 serisini de eledim.

Geriye Ace Pro ve DJI Osmo action kaldı.

Titreşim önleme, batarya ömrü, fiyat dengesi yönünden bence DJI daha iyi bir paket sunuyor. Osmoaction 5 pro serisinin gece çekimleri gerçekten güzel, 1080p 60fps ayarında 1 batarya ile gün boyu çekim yapabiliyorum. Telefon programı çok başarılı... Yapay zeka destekli "editleme" yapabiliyor. Sen sadece koymak istediğin video parçalarını ekliyorsun, program kendisi kesiyor biçiyor müzik ekliyor yazı ekliyor sana olmuş mu diye soruyor. Sen istediğin değişiklikleri yapabiliyorsun. Adv combo paketinde kaliteli bir çubuk, 3 batarya şarj edebilen istasyon ve 3 batarya ile geliyor. Sadece motosiklet üzerinde değil, elde, arabada su altında üstünde vs heryerde kullanımı kolay ve güzel.

Ace Pro'da olan keşke DJI'da da olsa dediğin 1 özellik var, oda Vlog çekmek isteren ACE pro intercoma bağlanıp harici mikrofona gerek kalmadan video üzerine ses kaydı yapma olanağı sunuyor. DJI da bu yok (şimdilik). Belki bir yazılım güncellemesi ile bu özelliği de koyarlar.

Sonuç olarak DJI Osmo Action 5 Pro combo paket'i tavsiye ederim.

Kendi çektiğim ve kameranın telefon programında edit yaptığım örnek video;

Son düzenleme:
Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Benim de tavsiyem DJI Osmo action olurdu.

360 derece kameralar insta'ya bir iki dk'lık klipler atmak için ideal. Uzun süreli çekimler için hem görüntü uygun değil (kropladığınız zaman çözünürlük düşüyor), hem edit zor. Trafikte başınıza gelecek olaylarda belki güzel açı verebiliyor. Ama bence kullanım alanı kısıtlı.

Uzun süreli kayıt istiyorsanız, gezi tur vs, en ideali yine çeneye montaj aksiyon kamerası. Çok ciddi bu işe girerseniz o zaman ikinci bir kamera olarak 360 derece alabilirsiniz. Kalite problemlerinden ötürü GoPro'yu tavsiye etmiyorum.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Ben de epeydir motosiklette güvenlik amacıyla kullanmak üzere kamera araştırıyorum ve Insta360'da karar kıldım. X5 için gece çekimleri başarılı denmiş, o yüzden X5 düşünüyorum. Bakalım, gelecek ay yurt dışına çıkarsam Essential Bundle alacağım. Lens Guard, yedek batarya ve 1tb'lik sd card motor üzerinde yeterli olur diye düşünüyorum. Motosiklete bağlamak üzere harici satılan U-Bolt aparatı da alıp onunla beraber kullanacağım. Amacım vlog vs değil, tamamen güvenlik. Belki arada eşim de gündelik hayatında kullanır :)

insta360 x3 kullanıyom.

5k (3x1080p çevresel çekim) 30fps ayarda 2-3 saat arası kayıt alıyor. Kendi edit programı var telefon ve pc için, kullanması, klip kesmesi çok basit. Çeşit çeşit çekim modları var.

Birçok şeyi yaptığından, hiçbirini üst düzey yapamıyor. "Benim ne bok yiyeceğim belli olmaz, kafama eser böyle kullanırım, kafama eser şunun için kullanırım" diyen için biçilmiş kaftan.

Güvenlik amaçlı alacaksan en mantıklısı zaten 360 çekim yapanlar. Diğerlerinin kullanım senaryoları daha spesifik.

Motosikleti
Evet arkadaşlar, yazılanlardan ve kullanım amacımdan yola çıkaraktan insta360 x4 sipariş verdim.

Saatlerce bir çekim yapmayacağım ve edit geçmişim olduğu için zorlancağımı düşünmediğim için 360 çekimin benim için daha iyi.

Herkese teşekkür ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar