Kamera önerisi hk.

Selamlar, Scorpion EXO HX1 Carbon SE Retro kaskım var (kaskı belki kamera uyma/uymama durumu vardır diye belirtmek istedim), kamera arayışındayım. Vlog vesaire çekmeyi planlamıyorum, trafikte elinizde delil vs. bulundurma açısından faydalı olduğu için edinmek istiyorum. Net bir bütçe belirtmek istemiyorum çok şükür durumum var fakat ihtiyacımın fazlasına para vermek istemiyorum. Kaliteli ve fiyatının ederi olan kamera önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

Motosikleti
Yamaha XSR700
İnsta360 güzel kamera ancak sadece güvenlik için olacaksa çok da kullanışlı değil. Max 90 dk falan kaydediyor. Mesela uzun yola çıktın ya da yolda çok vakit geçirdin, 90dk sonra ya ekstra pil takacaksın (ki çok pahalılar) ya da şarj edeceksin. Bir süre sonra üşeniyor insan.

İnsta360 güzel kamera ancak sadece güvenlik için olacaksa çok da kullanışlı değil. Max 90 dk falan kaydediyor. Mesela uzun yola çıktın ya da yolda çok vakit geçirdin, 90dk sonra ya ekstra pil takacaksın (ki çok pahalılar) ya da şarj edeceksin. Bir süre sonra üşeniyor insan.
Alternatif öneriniz nedir üstadım?

Motosikleti
Ducati Multistrada V2S 2025, Peugeot Django 125 2024
bende insta 360x4 var. ama kask kamerası olarak kullanmak için biraz büyük ve şekli dengesiz. 360 çekebilmen için şarj problemiyle beraber , kaskın üstüne takman lazım boynuz gibi. motora taksan bu seferde şarj ve hafıza problemi oluyor. yüksek çözünürlüklü çekmeye kalkarsan çok büyük oluyor video boyutları. ve x4 için konuşuyorum gece çekimi yetersiz. x5 alman lazım.

ben kendime kask kamerası olarak dji action 4 veya 5 düşünüyorum. ama maddi durumlardan dolayı biraz bekleme kararı aldım. inata 360x4 ü ise tura çıktığımızda güzel anlar için veya hadi çekeyim dediğimde kullanıyorum.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Alternatif öneriniz nedir üstadım?
sadece güvenlik olarak istiyorsan aküden güç alan ön arka kameralı sistemler var. istersen carplay ekranıyla falan geliyor. Eğer adventure makine kullanılıyorsa bana daha mantıklı geliyor onlar. Benim motorda takacak yer yok. Bir de karışık ekranları sevmiyorum ama seveni çok var.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Şöyle bir şey varmğş.

Torima M5F Ultra Hd Wifi Panaromik Aksiyon Kamerası Motosiklet Gözetleme Kamerası

torima-m5f-ultra-hd-wifi-panaromik-aksiyon-kamerasi-motosiklet-gozetleme-kamerasi-21466.jpeg

torima-m5f-ultra-hd-wifi-panaromik-aksiyon-kamerasi-motosiklet-gozetleme-kamerasi-21467.jpeg

bende x3 var, tam şarjla çıktığımda 2 saate yakın kayıt alıyor, 360 derece 5,7k 30fps'de. x4'te bu süreyi 30-40% arttırmışlar, öyle deyorlar, x5'te biraz daha artmışmış. yanında hafıza kartı yok bunların, ekstra almak lazım.

kaska takılacak kamera değil, büyükler, gidona takıyorum ben. hem yolu hem göstergeyi görüyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
sadece güvenlik olarak istiyorsan aküden güç alan ön arka kameralı sistemler var. istersen carplay ekranıyla falan geliyor. Eğer adventure makine kullanılıyorsa bana daha mantıklı geliyor onlar. Benim motorda takacak yer yok. Bir de karışık ekranları sevmiyorum ama seveni çok var.
Ben Tripmate markasının bu cihazlarından alıp motora taktırdım. önde-arkada kamera var kontağı açınca kayda başlıyor kontağı kapatıcda duruyor. Android Auto özelliği sayesinde telefonda bluetooth'u açınca telefondaki google haritalar bu ekrana geliyor, turlarken navigasyon kullanımı için almıştım, telefon tutucudan telefon düşer mi gibi dertlerim kalmadı, telefon çantada kalıyor navigasyonu bunun ekranından görüyorum, hem de sürekli ön-arka kamera kayıtta oluyor.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
1.5 2 ay önce aynı konu hakkında bilgi almak için yazı oluşturmuştum. Kısaca özet geçmek gerekirse;
-alman gereken kamera çok net olarak djı action4 ve almışken adventure combo paketini al hiçbir pişmanlık yaşamazsın

-insta360 ancak 2. Kamera olur

Djı ın uygulaması sayesinde 70 gb bir video yu bile wifi ile telefonuma aktarmam 20 25 dk falan sürüyor.
Aynı şekilde çektiğim görüntüyü anlık olarak telefonuna indirdiğin uygulamadan izleyebiliyor ve hiç indirmeden kesip biçip editleye biliyorsun sağ olsun forumdan biri çok yardımcı olmuştu bana aşırı güzel bilgiler vermişti

dji osmo action 4 kullanıyorum . Gayet net görüntü alıyor gece gündüz farketmeden . 360 kamera değil ama yine de bayaa kaliteli . Kaska monte aparatını da ben aliexpress veya temu ordan biyerden aldım her kask için aparat oralarda var bi bakmanda fayda var .

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Para çoksa DJI Osmo Action 5 Pro.

360 derece de çekeceğim, instagram'a havalı havalı videolar atacağım deniyorsa Insta360 X5. Ama bunu kaskta falan taşımak mümkün değil. En güzeli uzun selfie çubuğu ile motosiklete bağlamak ama o da pratik mi bilmiyorum.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Osmo 5 sesi o kadar iyi aliyoki koruma kabının icindeyken bile rüzgar sesinden yikiliyo video

Motosikleti
Yok
Konuyu açan
Selamlar, Scorpion EXO HX1 Carbon SE Retro kaskım var (kaskı belki kamera uyma/uymama durumu vardır diye belirtmek istedim), kamera arayışındayım. Vlog vesaire çekmeyi planlamıyorum, trafikte elinizde delil vs. bulundurma açısından faydalı olduğu için edinmek istiyorum. Net bir bütçe belirtmek istemiyorum çok şükür durumum var fakat ihtiyacımın fazlasına para vermek istemiyorum. Kaliteli ve fiyatının ederi olan kamera önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.
Kameraya(osmo act.5 prova) uyumlu mudur acaba bilgin var mı?

AliExpress'te az önce şunu buldum: 283,51TL | Tip-c Yaka Mikrofonu DJI OSMO Cep 3/Action 2/Action 3/Action 4 Yüksek Ses Kalitesi Ses Kablosu Adaptörü Aksesuarları

Motosikleti
TVS Raider 125
Konuyu açan

Kameraya(osmo act.5 prova) uyumlu mudur acaba bilgin var mı?

AliExpress'te az önce şunu buldum: 283,51TL | Tip-c Yaka Mikrofonu DJI OSMO Cep 3/Action 2/Action 3/Action 4 Yüksek Ses Kalitesi Ses Kablosu Adaptörü Aksesuarları

Ben bunu almayı düşünmüştüm. Uç seçenekleri fazla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar