İyi diye sayılan sayılmayan tüm markalar için öyle hikayelerim var ki, bir daha servise motor götürmezsiniz.
O yüzden ben de garanti bitince öyle yapıyorum genelde.
İyi denilen Honda'da yolda kapanan Africa Twin ekranlarını değiştirmek için Yunanistan'a tur düzenliyordu sahipleri. =)
İyi denilen Yamaha'da kazalı motor eksik tamir edilerek teslim edildi. Sonra 1,5 yıl yatan motor "sıvılar değişsin" diye götürüldü "öyle bir servisimiz yok" dendi. Gaz teli (sonradan takılan elcik ısıtma) nedeniyle biraz gergindi, "öyle parça takarsanız bozulur" diye adam servisten gönderildi, ben yaptım öyle diyeyim başka usta falan da değil.
İyi denilen Borusan'da rodaj kontrolünden çıkıp eve dönen S1000RR 250kmh'de elektrik kesti, motor servise geldi, akü kutup başı çıkmış, ücret talep edildi. Yine bu iyi dediğimiz servisten o sabah çıkıp İstanbul Park'a gelen bir arkadaşın motor bloğundaki iki saplamayı ben sıktım da piste ve pit'e yağ damlatması kesildi.
Devam edeyim mi? =) Birileri beni Doğan Trend'le ilişikli sanıyor diye orayı da es geçmeyeyim, ki zaten kaliteli zannedilmediği için değinmezdim normalde, onların da "ALARM SERVICE" uyarısıyla servise gelmiş motorun sahibine "bakım uyarısı o" diyen servisleri oldu.
Özetl olarak soru nedir?
Türkiye'de kaliteli servisleri olan marka var mı?
Yok. Rezalet olan ortalamaya göre daha iyi olanlar var, ama biraz takıntılı, biraz mühendislik altyapılı ya da bakış açılı biriyseniz, titizseniz, sizi mutlu edebilecek servis yok. Bireysel olarak bu şekilde titiz olanlarımızın tekil iyi tecrübeleri olabilir, ama tekli iyi tecrübelerin genel durumu değiştirmediğini unutmamak lazım. Honda'nın iyi diye düşünülmesi hem çok yaygın olduğundan hem de motorlar çok dayanıklı olduğu için genelde servisle bakım dışında bir muhattap olma durumu olmadığından.