Kaliteli servisleri olan marka var mı ?

Motosikleti
Bajaj D400
Mesela mondial, tvs, bajaj vs. Distribütörü UMA nın servisleri rezalettir herkes bilir. Diğer markaların servis kalitesi nasıldır peki? Ducati, kawasaki, suzuki, yamaha, honda, triumph, ktm vs. Bu markalardan biri hakkında servisleri kaliteli/kalitesiz diyebileceğiniz markalar var mı ?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Yamaha servisleri gayet güzel. Ben çok memnunum. Honda servisleri de çok iyi.

Firmalar ithalat için belirli servis sayısını doldurmak zorun da o yüzden önüne gelene yetkili servislik vermekteler.

Servislerde firmalar el mahkum seve seve yetkili servislik verecekler diye bu durumun tadını çıkarmaktalar.

Yamahanın servisleri ankara hariç iyi bildiğim kadarıyla, hangisiyle muhatap olsam memnun kaldım, tek eksisi biraz tuzludur. Hondanın hepsi iyi değil rezil ötesi servisleri de var elazığ diyarbakır gibi, 50cc mondial kafasıyla çalışıyolar motor satalım gerisi önemli değil diye.

Muhatap olmadığım ducati mv agusta gibi markaların servisleri muhtemelen iyi olmak zorunda kalıyolardır. Bakımdan motorlara yedek parçaya herşeyi acayip tuzlu, doğuda bile olsa belli bi standardın altına düşmezler diye tahmin ediyorum. Sattıkları motorları bile rahatlıkla geri alıyolar çünkü.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Yamahanın servisleri ankara hariç iyi bildiğim kadarıyla, hangisiyle muhatap olsam memnun kaldım, tek eksisi biraz tuzludur. Hondanın hepsi iyi değil rezil ötesi servisleri de var elazığ diyarbakır gibi, 50cc mondial kafasıyla çalışıyolar motor satalım gerisi önemli değil diye.

Muhatap olmadığım ducati mv agusta gibi markaların servisleri muhtemelen iyi olmak zorunda kalıyolardır. Bakımdan motorlara yedek parçaya herşeyi acayip tuzlu, doğuda bile olsa belli bi standardın altına düşmezler diye tahmin ediyorum. Sattıkları motorları bile rahatlıkla geri alıyolar çünkü.
umanın servislerinden birine gidiyordum bi fren hidroliği için 10 kere aradım 1 ay içinde sonuçsuz kaldım honda diom var bir de aldıktan sonra honda arayıp bayiden memmun musunuz diye sordular her bakım vakti geldiğinde arayıp hatırlatıyorlar bakımdan sonra da arayıp memmun kaldınız mı diye soruyorlar zaten 400 küsür tl bakımı uma servisinde bunun 5 katıydı ben de şehrimdeki yamahadan memmun olmayanları çok duydum

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
3 farklı yamaha servisi denedim, Tekirdağ'daki yamaha servisi ok iyi hatırlıyorum, Anadolu yakasında aynı zamanda motoru aldığım bayinin servisi biraz fazla kalabalıktan periyodik bakım gibi işleri stajyer çırakların elinde kalıyor, bakıma giren motorun lastik habasını da bari kontrol edin buradan çıktığımda her şeyi tam olsun diye ben söylene söylene yaptırmıştım da bir daha uğramadım oraya ama Kadıköy'deki Ersoy Moto yamaha servisinden memnun kalmıştım, yıllarca bütün bakımlar için oraya gittim, küçük bir servis ama direkt servisin sahibi usta ile muhattap oluyorsunuz, ne yapılacaksa doğru düzgün kitabına uygun yapılıyor.

8 ay önce suzuki aldım, motoru alırken eski sahibi ile suzuki servisinde buluştuk ve notere gitmeden önce bakım yaptırdım. Henüz başka suzuki servisi denemediğim için bir fikrim yok ama bana uzakta tekrar bakım zamanı geldiğinde anadolu yakasına gitmek fazladan 80km yol demek olacağı için istanbul Avrupa yakasında bir suzuki servisine gideceğim, gidince görürürüm. Yaşadığım küçük ilçede yetkili servis yok, sanayideki motorcu ustaları da orta/büyük motorlara bakmaya pek yanaşmıyorlar, mecburen bakımlar için istanbula gideceğim, acil ufak tefek arızalar için de uğraşacağım gibi görünüyor ama neyse ki sağlam japon motor öyle yolda bırakacak arıza yaşatmadı henüz.

Mesela mondial, tvs, bajaj vs. Distribütörü UMA nın servisleri rezalettir herkes bilir. Diğer markaların servis kalitesi nasıldır peki? Ducati, kawasaki, suzuki, yamaha, honda, triumph, ktm vs. Bu markalardan biri hakkında servisleri kaliteli/kalitesiz diyebileceğiniz markalar var mı ?
Oturduğum yerde ki en iyi servis Honda>Yamaha , tabi bu oturduğunuz yere bağlı. Benelli'den örnek verebilirim arkadaşım Gaziemir'den 125S aldı orda ki ustalar Manisa'da oturuyor diye Turgutlu'da ki yetkili servise yönlendirdiler 500KMde bakıma getir dediler Manisa'da ki servis , kronik bir parçası bozuldu İzmir'e götürdü garanti parçaları için ama 500 ve 1000KMde 2 bakım varmış Manisa'da ki servis bunu söylemediği için garanti kapsamına girmedi.

Parça temini açısından durum farklı olabilir ama servis memnuniyeti konusu birazda bulunduğun yere göre değişiyor bence.

Son düzenleme:
Türkiyede 1 honda 2 yamaha 3 bajaj dır bunların harici ALLAH sabır versindir.

Motosikleti
Forza 250
Şuana kadar 3 farklı markaya ait motosikletim oldu bunların içinde sıralamaya sokmam gerekirse 1 Yamaha 2 Honda 3 Bajaj.Cf Motoların ilgisiz olduğunu biliyorum zamanında 450cclik atvmizi bakım diye vermiştik daha da bozup vermişlerdi.Tvs hakkında bi bilgim yok.Herolar gayet iyi hem parça olarak hemde garanti süreci işleyişi olarak insanı hiç yormuyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama bajajda şöyle bişey oldu.Maltepede bi servise d250mi götürmüştüm zamanında,ön vites bilmem bişey bişeyinin değişmesi gerekmişti tam hatırlamıyorum arkadaşların elinde yoktu.Bostancı Oto Sanayiden akşam iş çıkışı olmasına rağmen gidip gelmişlerdi.Mesaileri bitmiş olmasına rağmen ekstra parada istememişlerdi

Motosikleti
D400
bence tamamen denk gelmek ile alakalı. Bu foruma en iyi denilen markaların bile servisleri için milyon leş konu açıldı.

Ancak ortalama olarak en iyisi honda sanırım. sonrasında bajaj gelebilir ben hiç problem yaşamadım.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Honda DRD'ler net bir şekilde kötü :)
Şekil şukul iyidir, premium gibi takılırlar, çay kahve eksik olmaz, fatura da kabarık olur. Ama yağ değişimi dışında bir şey yapmazlar.
Getir/Yemeksepeti motorlarından ve araya kaynayanlardan size sıra gelmez. Amortisör yağı değiştirmezler, subap ayarına gerek yok derler.

2022'ye kadar Ataşehir DRD'de randevu alıp gidiyordum. En son gittiğimde yağ ve filtre değişimi için 6 saat bekletmişlerdi. Her saat başı da sıkıştırıyorum bu arada, "abi aldık motoru", "yarım saate çıkar abi" cevabı alıyorum her seferinde. 6 saatin sonunda da "abi senin debriyaj telini yanlış sipariş etmişiz, onu değiştiremiyoruz. Teker rulmanın dağılmış, onun için de motoru bırakman lazım" demişlerdi. Şaka gibi servis.

Hasanpaşa DRD biraz daha iyi ama uzun işlerden kaçınıyorlar. Amortisör yağını değiştirmek istedim, önce bir öfleyip pöflediler. Sonra da "abi senin diskler bitiyor zaten, sonra birlikte değiştiririz" dediler. Diskleri değiştirdiğimde de yağı değiştirmediler :D

Mondial almayın servisi çok sıkıntı kaç servisine gittiysem hepsi aynı neredeyse Mondial servis açısından kötü ama Allah'a Şükür yeni servislik verildi bı motorcuya adamda yaklaşık 8-10 tane yetkili servislik var onan çok memenunuy

Motosikleti
cbf 150
Gerçekten en iyisi Borusan BMW dır ondan sonra Harley DAvidson servis gelir. Ama bunlara gelen motorlar bellidir. Sonra honda yamaha diye gider. Ama ilk saydıgım serivsteki çalışanlar motorları a dan z ye iyi bilirler. bilhassa bmw. Korlasa morlasa gelirsek basit işleri yaparlar ama gel gelelim iş motordaki zor işlere gelince hemen yurtdışı parça bekliyoruz havasına girerler yok bunun parçası lazım falan anlamasak neyse. Bunun dışında motor özelindede bazı servisler uzmanlaşmıştır mesela Honda goldwing uzmanı şişlide bir servis vardır onun dışında goldwing vermemek lazım. Keza suzukide hayabusya bakan özel bir yer vardır başkasına verilmez. Kawasakide Burak usta vardı şimdi nerde bilmiyorum ama bütün ninjalardan ondan çıkardı.

İyi diye sayılan sayılmayan tüm markalar için öyle hikayelerim var ki, bir daha servise motor götürmezsiniz.
O yüzden ben de garanti bitince öyle yapıyorum genelde. :)

İyi denilen Honda'da yolda kapanan Africa Twin ekranlarını değiştirmek için Yunanistan'a tur düzenliyordu sahipleri. =)

İyi denilen Yamaha'da kazalı motor eksik tamir edilerek teslim edildi. Sonra 1,5 yıl yatan motor "sıvılar değişsin" diye götürüldü "öyle bir servisimiz yok" dendi. Gaz teli (sonradan takılan elcik ısıtma) nedeniyle biraz gergindi, "öyle parça takarsanız bozulur" diye adam servisten gönderildi, ben yaptım öyle diyeyim başka usta falan da değil.

İyi denilen Borusan'da rodaj kontrolünden çıkıp eve dönen S1000RR 250kmh'de elektrik kesti, motor servise geldi, akü kutup başı çıkmış, ücret talep edildi. Yine bu iyi dediğimiz servisten o sabah çıkıp İstanbul Park'a gelen bir arkadaşın motor bloğundaki iki saplamayı ben sıktım da piste ve pit'e yağ damlatması kesildi.

Devam edeyim mi? =) Birileri beni Doğan Trend'le ilişikli sanıyor diye orayı da es geçmeyeyim, ki zaten kaliteli zannedilmediği için değinmezdim normalde, onların da "ALARM SERVICE" uyarısıyla servise gelmiş motorun sahibine "bakım uyarısı o" diyen servisleri oldu.

Özetl olarak soru nedir?
Türkiye'de kaliteli servisleri olan marka var mı?
Yok. Rezalet olan ortalamaya göre daha iyi olanlar var, ama biraz takıntılı, biraz mühendislik altyapılı ya da bakış açılı biriyseniz, titizseniz, sizi mutlu edebilecek servis yok. Bireysel olarak bu şekilde titiz olanlarımızın tekil iyi tecrübeleri olabilir, ama tekli iyi tecrübelerin genel durumu değiştirmediğini unutmamak lazım. Honda'nın iyi diye düşünülmesi hem çok yaygın olduğundan hem de motorlar çok dayanıklı olduğu için genelde servisle bakım dışında bir muhattap olma durumu olmadığından.

Bajaj için mahmutbey çetin motoru deneyin ve görün , ben ise yeni motorum Benelli konusunda çok endişliyim :unsure:

1. net yamaha ben honda derdim ama şu an honda motoru sahibiyim.honda diye bilirdim 1. sırada ama açıkcası çokta iyi değilmiş.iyi güzel tabiki ama yamaha hem daha yardımcı her konuda hem daha profesyönel.honda servis diye gidip 16 17 yaşındaki bebeler motorun bakımını yapınca anlıyorsun o kadarda iyi olmadıklarını :) suzuki ve kawasaki bunlara rakip olamıyor çok standartı yok bu servislerin.belki ktm servisi de iyi olabilir son dönemlerde servisleri büyüttüler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
1. net yamaha ben honda derdim ama şu an honda motoru sahibiyim.honda diye bilirdim 1. sırada ama açıkcası çokta iyi değilmiş.iyi güzel tabiki ama yamaha hem daha yardımcı her konuda hem daha profesyönel.honda servis diye gidip 16 17 yaşındaki bebeler motorun bakımını yapınca anlıyorsun o kadarda iyi olmadıklarını :) suzuki ve kawasaki bunlara rakip olamıyor çok standartı yok bu servislerin.belki ktm servisi de iyi olabilir son dönemlerde servisleri büyüttüler.
Ben de tam tersine çok büyük bir yamaha bayiinin servisinde bakım için gittiğimde 15-16 yaşında bebeler yağı ve filtreleri değiştirip göndermişti. Ama ustası çok iyi ve düzgün iş yapan yamaha servisi de var, sonrasında sürekli hep oraya gitmiştim, çok yoğun olduğu için bi rhafta önceden randevu alıp gidiyordum. Şimdi suzuki motor aldım, henüz servise gitmedim, bakım zamanı gelince görücem artık başıma neler gelecek.

valla bende honda diye biliyordum da değilmiş.2 farklı yamaha servise gittim hiç bir sorun yaşamadım.1 kere hondaya gittim o bana yetti.servis kalitesi anlamındada geride yapılan iş anlamındada geride adamlar.ama görsel olarak çok çok iyi bir mekandı.adamlardan elcik topuzunu takmalarını ve koruma takozlarını takmalarını istedim.takozlar yamuk topuzlarda elimde tutunca dönüyorlardı 🤣 🤣 ve bu işleme para verdim tabi bunu eve gelince fark ettim.tabi bu işlemlere parada vermiş bulundum🤣 yamahada bu işlemlerden para alınmıyor bu arada

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar