kaldırımda duran motoruma ceza yazdılar

ya ben hayatımda ilk defa böyle bir şey duyuyorum. arkadaşlar 10 dk önce iş yerimin altına (kaldırımın kenarına) koyduğum motoruma 55 ytl ceza yazdı polisler:pr:
ben ilk defa böyle bir şey duydum yani kaldırıma konulan motorlara ceza yazıldığını. motorumu aldığımdan beri (2 aydır) aynı yere koyuyuyordum iş yerimin altındaki kaldırımın kenarına ve hiç bir şey demiyolardı. ama koyacak başka yerim yok yani. bulunduğum cadde Kahramanmaraşın en işlek caddelerinden biri ve her saatte her tarafta park halinde araçlar olduğundan yer olmuyo. ve ben şuna kızıyorum polislerin yanına daha cezayı yazmadan geldim motoru çekeyim dedim ama yinede yazdılar::angry2::
arkadaşlar bi de sorum olucak bu cezayı belli bi süre içerisinde ödediğim zaman indirim oluyormu?

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Kaldırıma araba motor vs motorlu arac parketmesi yasak, hatta halı yıkamak bile yasak kanunda maddesi var :)

Kaldırıma motorlu taşıt parketmez yasak ama güzel ülkemizin güzel sokaklarında caddelerinde motosiklet parkedilebilecek hiç bir park yeride yok...

Gereksiz bir ceza olmuş, o kadar kural ihlali varken kaldırımda duran motorlar göze batıyor çok ilginç...

nasıl olur ya çok insafsızlar kaldırımdan baska nereye koyabilirsin ki bu bi motor yani arabayı çıkaartmadık kaldırıma :silent:

3 senedir İzmir Alsancakta arabamı parkettiğim yere geçen hafta 55ytl ceza kestiler.Anlaşılan devletimizin parası bitti vatandaştan yolmaya başladılar.Zamanında park yeri için yapımı için ayrılan ödenekler vergiler nereye gitti merak ediyorum doğrusu.Araç çok otopark yok ama ceza var.Bu gidişle sırtımızda taşıyacağız araçlarımızı.

3 senedir İzmir Alsancakta arabamı parkettiğim yere geçen hafta 55ytl ceza kestiler.Anlaşılan devletimizin parası bitti vatandaştan yolmaya başladılar.Zamanında park yeri için yapımı için ayrılan ödenekler vergiler nereye gitti merak ediyorum doğrusu.Araç çok otopark yok ama ceza var.Bu gidişle sırtımızda taşıyacağız araçlarımızı.

işte bu çok doğru:pr:

Arkadaşlar bu normal aslında.Kaldırımlara araç parkı cezaya tabidir.Fakat normalde pek uygulanmayan bir durum.Yinede zaman zaman valilik kararı veya trafik şube müd. değişmesi vb. durumlarda bu uygulamalar yapılabilir ve ilgiliye cezada yazılabilir.

Burada piyango arkadaşa vurmuş..normalde görevliler gayet toleranslı olurlar motosikleti çekmenize rağmen ceza yazma hakları bulunmakla birlikte hoşgörülü olmalarını umardım.Belki sen yapıcı olmadıysan,itiraz ve hak savunma şeklinde koyduysan tepkini yazmaları normal..sonuçta paran devlet kasasına girdi :wiinkk:ne diyelim sağlık olsun:)

geçmiş olsun furkan. hemşerim.

bunlar böyle işte ne zaman ne yapacakları belli değil. bi keresinde maraşa geldiğimde karşıdan karşıya geçerken nerdeyse bana bile ceza keseceklerdi. yanlış yerden geçiyorsun dediler. o zaman bütün maraş halkına ceza kesmeniz lazım zira maraşta karşıya geçmek için yaya geçitleri kadar normal yolun herhangi bi bölümüde kullanılır dedim. zor kurtuldum ellerinden.

Arkadaşlar bu normal aslında.Kaldırımlara araç parkı cezaya tabidir.Fakat normalde pek uygulanmayan bir durum.Yinede zaman zaman valilik kararı veya trafik şube müd. değişmesi vb. durumlarda bu uygulamalar yapılabilir ve ilgiliye cezada yazılabilir.

Burada piyango arkadaşa vurmuş..normalde görevliler gayet toleranslı olurlar motosikleti çekmenize rağmen ceza yazma hakları bulunmakla birlikte hoşgörülü olmalarını umardım.Belki sen yapıcı olmadıysan,itiraz ve hak savunma şeklinde koyduysan tepkini yazmaları normal..sonuçta paran devlet kasasına girdi :wiinkk:ne diyelim sağlık olsun:)

ya ben kaldırıma motor konulmayacağını bilmediğim için hatalıyım tamam ama daha cezayı yazmadan yanlarına gelip motoru çekeyim dememe rağmen yinede cezayı yazdıkları için sinirleniyorum zaten:pr:

geçmiş olsun furkan. hemşerim.

bunlar böyle işte ne zaman ne yapacakları belli değil. bi keresinde maraşa geldiğimde karşıdan karşıya geçerken nerdeyse bana bile ceza keseceklerdi. yanlış yerden geçiyorsun dediler. o zaman bütün maraş halkına ceza kesmeniz lazım zira maraşta karşıya geçmek için yaya geçitleri kadar normal yolun herhangi bi bölümüde kullanılır dedim. zor kurtuldum ellerinden.

saolasın ya ali abi napalım işte burası Türkiye...

Son düzenleme:
Motorlara normalde toleranslı davranıyorlar diye biliyordum.. Hele de scooterlara...
Ama kotu gunundeydi sanirim cezayı kesenler. Memurlarımız hakkında konusmak istemiyorum sonucta iclerinde cok iyileri var, benim de akrabalarım var ama bazılarının yaptıklarını burada anlatsam herhalde 2 gune cekerler ipimi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eğer ceza yazmak isterlerse çamurluğunda çizik var diyip bile yazarlar.böyle durumlarda memuru fazla kıl etmeden konuşup derdini anlatmak en mantıklısı.

Plakan net görünmüyo üzerinde toz var , farların yeteri kadar aydınlatmıyo üstü kirli.. bahane mi arıyosun

:cyclopsan ceza yazmaya çıkmışlar.:p1 hafta içerisinde öderisen %20 indirim oluyordu.(yanlış hatırlamıyorisem)

çok yazık olmuş ..2007'de 5, 6 milyon YTL Ceza kesilmiş .sanırım az gelmiş !

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar