Kaldırıma merhaba, kırılan araboru bağlantısı

arkadaşlar merhaba,

geçen hafta bir araç ile kaldırım arasında dar bir dönüş yapıyordum, kaldırıma çok yakın döndüm ve sağ ayağımın altından motora ufak bir darbe aldığımı hissettim. ışıklarda durduğumda baktıysamda o an için bir şey görememiştim.

herneyse.. bugün tesadüfen farkettim, motordan çıkan manifold ile egzos arasındaki ara boru (sanırım ismi buydu) darbeyi almış ve motor bloğunun hemen arkasından şaseye bağlandığı yer (fotoğraftaki kırmızı çizgi, grenaj kapatıyor) çatlayarak ara borudan ayrılmış durumda, şasede ve araboruda hasar yok sadece bağlantı noktası kırılmış.

bugün ustaya uğradım, ufak bir kaynak işimiz var, bu haliyle seni bir süre idare eder dedi.

bayram olduğu için kaynakçı memlekete gitmiş, 23 - 24 kasım gibi yaptırma şansım olabilcek ancak. memlekette kaynakçı mı kalmadı derseniz eğer, güvendiğim ustanın tavsiyesiyle gideceğim kaynakçıyı tercih ederim, rastgele bir yere gitmek istemiyorum.

idareten ara boruyu çelik tel ile etrafından sıkıca bir kaç tur dolayıp şasedeki bağlantı noktasından sıkıca tutturmayı düşündüm, sonra aklıma kelepçe ile sabitlemek geldi.

çarşamba günü kısa bir geziye çıkacağız, aklım egzosta kalsın istemiyorum.

ısıya dayanıklı bir kelepçe ile bu tür bir bağlantı yapmak mümkün olabilir mi?

bu tür bir kelepçeyi nerden bulabilirim? nalburlardaki sıradan kelepçeler yüksek ısıda sıkıntı yaratabilir diye düşündüm..

hasar.jpg

Öncelikle geçmiş olsun.... Kaldırıma çarparak kamu malına zarar vermişsin... bu hoş değil:) Bu işlerden pek anlamam ama en cahilinden şöyle birşey söyleyebilirim belki.. bi ara benim arabanın hava filtresi borusunun kelepçesi kopmuştu.. yerine şöyle bir şey takmışlardı...

http://www.inkafixing.com/resim/Ürü...u Kelepçeleri/bakir-standard-boru-kelepce.jpg

http://www.robin-pique.com/images/Rohrschelle.gif

oto tamircilerinde olur mu bilmem ama senin işini şöyle bişi daha iyi görür..
http://scs03.resimyukle.com/files/view/ryu.pho.img/872/28/boru-kelepcesi_3.jpg

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sun fix diye bir yapıştırıcı var,motor bloğunda ve karterde iyi iş görüyor.Yüksek ısıya dayanıklı genleşmelerden de etkilenmez. 5Tl.:)

sunfixi daha önce kullandım, çok sağlam bir malzeme olduğu kesin bir gerçek fakat olduda bir şekilde işe yaramadı ya da sunfix ile onardığımız yer tekrar aynı şekilde kırıldı ve bu sefer kaynak yaptırmam gerekti, o bölgeyi sunfixten temizleme şansım olabilir mi?

boru kelepçesi şu an için aklıma daha çok yatıyor, ancak uygun çapta bulup oraya vidalamak sorun olabilir.

poff yarın açık yer bulmak zor olacak :pr:

Sun fix diye bir yapıştırıcı var,motor bloğunda ve karterde iyi iş görüyor.Yüksek ısıya dayanıklı genleşmelerden de etkilenmez. 5Tl.:)

bnm motor blognda vardı kılcal çatlak.sag olsun servis 300 tl masraf çıkardı:p sun fıx internette gözüme çarptı bulmasıda biraz zahmetli oldu ama mükemmel bi icat blogu zımparalayıp uyguladım çkta umutlu degildim açıkçası ama blokla bütün oldu resmen inanılmaz bişey ..:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Nasıl olsa kaynak yaptıracaksın kaynak öncesi o yeşil beton gibi maddeyi zımparalanır dümdüz olur.

geçmiş olsun.geniş kelepçe bulabilirsen geçicide olsa işini görür.bayramdan sonra güvendiğin ustaya daha güzel yaptırırsın egzoz'u

Bulut selam, bayramda açık mıdır bilmiyorum fakat; Fikirtepe sanayide kaynakçı Kenan usta vardır ve işine her türlü kefilim, zaten genelde motosiklet üzerine uzmandır. İstersen bir uğra.

saol Emre, şimdilik idareten hallettim. Bayramdan sonra ustaya götürcem motoru tekrar. Bu arada bayramın kutlu olsun. :rendeer:

sorunu boru kelepçesi ile hallettim, baya sağlam oldu. 1km kadar kısa bir tur attım kelepcede bir zorlanma meydana gelmedi ama asıl testini yarınki iznik gezisinde verecek.

kırılan parçayı sökerken farkettiğim kadarıyla çokta hayati bir parça değil. elle defalarca zorlamama rağmen manifold ve ara boru neredeyse hiç oynamadı.

mage0334.jpg

geçmiş olsun, geçicide olsa halletiniğe sevindim, en azından aklın orda kalmaz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar