yorumları okumaya falan üşendim... ben direk kısa bir öneride bulunup gidicem...
yaş yaraya elbise yapıştı ise o elbiyesi çıkarmadan önce ılık su ile elbiseyi yapışan yerden ıslatınız ki yara tekrardan açılmasın... yani yaraya yapışan mendil yada elbiseler ıslatılmak sureti ile çıkarılır, aksi halde yarayı kaldırırsınız...
bendeki ayak kırığında derin yara vardı ve 3 hafta boyunca pansuman ile anca kapandı;
bendeki ayak kırığında derin yara vardı ve üç hafta boyunca pansuman ile anca kapandı ve 3 günde bir açıp taze pansuman yapıp kapatıyordum iyileşmesi için... yarayı tentürdiyot ile temizleyip yaranın üzerini yeşil ve hafiften sert bir jel krem sürüp bezle kapatıyordum...
evde aradımda kremi bulamadım, dediğim gibi yarayı tentürdiyot ile 3 günde bir temizleyip sonra bandaja kremi sürüp yaranın üzerine koyuyorsun ve bandaj bantı ile bantlıyorsun... bunu 3 günde bir yapacaksın yara iyileşene kadar.
edit: corona yüzünden doktordan onay aldık ve evde kendimiz yaptık; uygulamayı madde madde yazayım basit:
1-yarayı aç,
2-tentürdiyot sürülmüş mendili ilk önce yaraya bandırarak sonra hafiften silerek temizliyorsun..(önce bandırarak yapki acı hissetme olayını bir tartmış ve korkunu yenmiş olursun, direkman silerek girme tercihen)
3-yaraya veya bandaja yeşil ameliyat yara kremini dayıyorsun abi.
4-kremli bandajı yada yaraya krem sürdüysen boş bandajı yaranın üzerine kapatıyorsun..
5 bandaj bantı ile açılmayacak şekilde vücuda bantlıyorsun..
bu işlemi 3 günde bir yap tamamdır.
aslında ben "pazartesi" - "çarşamba" - "cuma" günleri yapıyordum ve sadece haftasonunda süreyi uzatıyordum..
edit2:
al krem bu, yarayı temzledikten sonra bu kremi dayayacaksın abi yaraya..
"furacin" dediğin zaman eczaneler çakar köfteyi

sanıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:47 ----------
bandaj bantı der iken bunu kastediyorum, tam olarak bu
bandaj ise şöyledir
tentürdiyot ise turuncu bir sıvı..