Kahrolası Bariyer DİREKLERİ

neyi dogru yapıyolarki onu yapsınlar
bariyer varmı? var.
neyi, nasıl koruyup korumadığının önemi yok
e-5 deki asfalt yarıklarla dolu
asfalt varmı? var.
araçların yürüyen aksamına verdigi zarar ve motosiklerin düşme potansiyelinin önemi yok.
en olmucak şeylere bile şaşıramaz hale geldik :(
tabiki onlarında tek derdi bunlar değil ama bi işi yaparken yapmış olmak için yapmamak , profosyonel ce yapmak lazım
nasılki bi mont alırken kask alırken ince eleyip sık dokuyorsak yetkililerinde
bu bilinçle yapmaları için dua etmekten başka bişey elimizden gelmiyo
butip şeyleri basın organlarının bu böyle yapılmaz diye ortalığı ayağa kaldırarak düzelttirmeleri gerekli diye düşünüyorum
konuyu gündeme getiren arkadaşa ayrıca teşekürler

Karamsar olmayınız İHTİYAR ve recruit kardeşlerim, demokrasilerde çareler tükenmez yahu!

Dediğiniz doğru da,işte bütün mesele demokratik olgunluğa sahip olup olmadığımızda.:bounce:

AHHHHHH o demokrasi bir olsa aaahhhhh,ölümden gayrısına çare bulacağızda.
Zaman lazım zaman,insan oğlu karpuz gibi güneşte olgunlaşmıyor.:wiinkk:

Keşke bir de yumuşak bi dokuyla kaplasalar.. :) Hayal kuruyorum :mrgreen:

hayal deil zaten almanyadaki bariyerlerde kalın süngerler var yani kalıplanmış köpük gibi ama bu burada olmaz nedenmi desen bizim türk milleti ya yakar yada keser onları yani bilinçsizce zarar verir...

Mesleğimin karayolculukla bir alakası yok ama Karayollarında çalışıyorum. Şehirlerarası yollar ne ise de şehiriçi yollarında bariyerlerin aynı tipte olmaması gerektiği hususunda, haddim olmayarak ilgililere bazı önerilerde bulunmuştum... Maliyeti arttırır hesabıyla kimse sıcak bakmıyordu... Öte yandan, birçok canın maliyetini ne ile ölçebilirsiniz sorusuna yanıt verebilen de yoktu!

Şehiriçi yollarında bariyerler yersıfır noktasından başlatılmalıdır. Aksi taktirde, bariyerlerin altında açık kalan direkler, motorcuların düşerek sürüklenmeleri esnasında bunlara çarpmaları sonucu ağır yara almalarına ve hatta hemen oracıkta ölümlerine sebep olabiliyor. Hep duyuyoruz; bariyerlere çarparak... diye devam eden haberleri. Kardeşim, motorcuyu öldüren bariyer değil ki, bizzat bariyerin direğidir kolumuzu, bacağımızı, kafamızı koparan, boynumuzu kıran...

Şehir içinde bariyerlerin ne işe yaradığını sorduğunuzda; Araçların yoldan çıkmasını engellemek (aracı yolunda tutmak) ve bu şekilde şarampole uçmasına veya karşı şeride geçmesine mani olmak için yapıldıklarını ve bariyer yüksekliklerinin araçların tampon yükseklikleri ortalamasına göre belirlendiğini söylüyorlar. Peki, motorcu düştü (veya düşürüldü)... Onu yerde sürüklenirken kim tutacak? Bariyer mi, bariyer direkleri mi?

Geçmişte bunu anlatmak istiyordum ama anlamak isteyen olmuyordu... Şimdi ise şehiriçi yolları Karayolları'nın sorumluluğundan çıktı; Büyükşehir Belediyelerine devredildi. Ben de artık bu bariyer muammasını anlatmaktan vaz geçtim.

Büyükşehir Belediyelerinde çalışan motorcu dostlarıma sesleniyorum: İlgililere bu sorunumuzu her fırsatta anlatınız. Şehiriçi yollarında yapılan bariyerlerin direkleri açıkta bırakılmasın; bariyerler yer sıfır noktasından itibaren başlatılarak yükseltilsin ki bariyer direkleri yüzünden parçalanıp ölmekten kurtulalım artık!

Bariyerlere ben GİYOTİN diyorum...

Abi Kadir Topbaşın dikkatini bu konuda çekmek lazım...ha benim çoluk çocuk olmasa(zaten sabıkamda kabarık biraz battı balık yan goıng) inanki bir kurusıkıyla küçük bir şov yapardım...bilirsinki İktidarın ve yerel yönetimlerin dikkatini bu şekilde çekersin...sonra meczub diye medyada aşırı ilgi gösterir...öneri tabiki bu...:)

Bariyerlere ben GİYOTİN diyorum...

Abi Kadir Topbaşın dikkatini bu konuda çekmek lazım...ha benim çoluk çocuk olmasa(zaten sabıkamda kabarık biraz battı balık yan goıng) inanki bir kurusıkıyla küçük bir şov yapardım...bilirsinki İktidarın ve yerel yönetimlerin dikkatini bu şekilde çekersin...sonra meczub diye medyada aşırı ilgi gösterir...öneri tabiki bu...:)

Bide Hilal Cebeci yöntemi var... Meclisin önünde üstsüz güneşlenmek suretiyle:queen:

yok yok en iyisi abdullah gul e guzel bır motorsıklet hedıye edcen oda gıdıp toslayacak barıyerle bı tanışacak ondan sora cankayanın barıyerlerı kakma taştan yapacaklar

danger0 bizim belediyeye sorsan onlara gavur derler varya asıl gavur bizim belediyeler insan yaşamını düşünmeyen parayı cebe atan şerefsizler büyük çoğunluğu sonra Türküz diye gezerler

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Helal olsun sana mete_han , nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan! :mrgreen:
Sahi nerelerdesin yahu, hani gelecektin benim mekana... Yahu sana bir acı kahve içirmek nasip olmayacak mı? :pr:

Helal olsun sana mete_han , nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan! :mrgreen:
Sahi nerelerdesin yahu, hani gelecektin benim mekana... Yahu sana bir acı kahve içirmek nasip olmayacak mı? :pr:

abi selamlar bayağıdır görüşemiyoruz...abi sizin müdürlerin alayından kan alıyoz abe...Portakal yokuşunda bi lojmanlarınız var ya oraya sık takılıyoz bilgin olsun...sizin yerede geliyoruz...ordaki lojmanlardada hastamız var...selam saygılar...işalla maşalla gelcez...:p

Mesleğimin karayolculukla bir alakası yok ama Karayollarında çalışıyorum. Şehirlerarası yollar ne ise de şehiriçi yollarında bariyerlerin aynı tipte olmaması gerektiği hususunda, haddim olmayarak ilgililere bazı önerilerde bulunmuştum... Maliyeti arttırır hesabıyla kimse sıcak bakmıyordu... Öte yandan, birçok canın maliyetini ne ile ölçebilirsiniz sorusuna yanıt verebilen de yoktu!

Şehiriçi yollarında bariyerler yersıfır noktasından başlatılmalıdır. Aksi taktirde, bariyerlerin altında açık kalan direkler, motorcuların düşerek sürüklenmeleri esnasında bunlara çarpmaları sonucu ağır yara almalarına ve hatta hemen oracıkta ölümlerine sebep olabiliyor. Hep duyuyoruz; bariyerlere çarparak... diye devam eden haberleri. Kardeşim, motorcuyu öldüren bariyer değil ki, bizzat bariyerin direğidir kolumuzu, bacağımızı, kafamızı koparan, boynumuzu kıran...

Şehir içinde bariyerlerin ne işe yaradığını sorduğunuzda; Araçların yoldan çıkmasını engellemek (aracı yolunda tutmak) ve bu şekilde şarampole uçmasına veya karşı şeride geçmesine mani olmak için yapıldıklarını ve bariyer yüksekliklerinin araçların tampon yükseklikleri ortalamasına göre belirlendiğini söylüyorlar. Peki, motorcu düştü (veya düşürüldü)... Onu yerde sürüklenirken kim tutacak? Bariyer mi, bariyer direkleri mi?

Geçmişte bunu anlatmak istiyordum ama anlamak isteyen olmuyordu... Şimdi ise şehiriçi yolları Karayolları'nın sorumluluğundan çıktı; Büyükşehir Belediyelerine devredildi. Ben de artık bu bariyer muammasını anlatmaktan vaz geçtim.

Büyükşehir Belediyelerinde çalışan motorcu dostlarıma sesleniyorum: İlgililere bu sorunumuzu her fırsatta anlatınız. Şehiriçi yollarında yapılan bariyerlerin direkleri açıkta bırakılmasın; bariyerler yer sıfır noktasından itibaren başlatılarak yükseltilsin ki bariyer direkleri yüzünden parçalanıp ölmekten kurtulalım artık!

Evet çok iyi bir konu.Balkan motokros şampiyonu arkadaşım Sami Paker bir aracın sıkıştırması sonucu bariyer direklerine çarparak ayağının kopması ile kan kaybından öldü. Hala acısı içimde, pisi pisine ölüm böyle oluyor herhalde...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben yıllardan beri yazıyorum ama sağolsun motorcu arkadaşlar halkın genel özelliklerini gösteriyorlar. Yani önce kızıyorlar sonra her zamanki gibi fos çıkıyorlar. Bazıları hiç yazmıyor bile. Hazır faks veya e-maili metni yazdım ve aşağıda verdiğim linkte. Ancak gene de bunu kopyalayıp göndermek zor geliyor. En kolayı ölenin ardından "Allah günahlarını affetsin" demek oluyor. Ben uğraşıyorum yazıyorum ama her seferinde beklediğim karşılığı göremediğim için uğraşmaktan vazgeçiyorum. Şu anda bu konuda 4 kez burnumu sokmuş bulunuyorum. Emin olun daha çok yazacağım. Sinüs fonksiyonun eğrisi gibi bir yukarı bir aşağı gidiyor tepkilerimiz.

http://www.motosiklet.net/forum/mot...hala-bir-sey-yapmayacak-miyiz.html#post771774

Bu arada belediyeler geçmesi iyi olmuş. Motorcular akıllı davranırsa belediye seçimleri öncesinde oylarını buna göre isterler.

MrCool
Dilekçeyi Belediyeye gönderecek şekilde diyazn et adreside yazalım ve gönderelim.

MrCool
Dilekçeyi Belediyeye gönderecek şekilde diyazn et adreside yazalım ve gönderelim.

Enngin Bey iyi bir yere değindi. Bilgi alma yasası gereği belediye yazacağımız bir dilekçeye olumlu ya da olumsuz bir cevap vermek zorunda, aksi halde hapis cezası var paraya çevrilemeyen!! iyi bir dilekçe yazalı, cevabımızı öyle ya da böyle alalım, kanunu, hukuğu devreye sokalım. Ben varım:cat::cat: Dur şu konunun üzerine bir düşelim yaa:cat:

Motorcu olmadan çok zaman önceden beri bisikletçiyim. On yıllardır belediyelere, 3. dünya ülkelerinde bile yol üstündeki mazgalların deliklerinin yola dik yerleştirildiğini, ama sadece Türkiye'de yola paralel olduğunu anlatmaktan, bunun resmen bisikletlilerin canına kast etmek olduğunu söylemekten dilimizde tüy bitti. Hemen her gezimizde birimiz ön tekeri mazgala kaptırır ve düşer. En son bir bisikletçi arkadaşım düştü, kaskı parçalandı (korumaları önemi!) ama kendisi sağlam. İzmir bisiklet camiasında şu anki populer başlık bu. En son bir Avrupa kupası ayağında (hangi ilde unuttum), yarış parkurundaki mazgalların üstünü kapatmakta çareyi buldular, ama yarıştan sonra yine açtılar tabii.
Belediyelern şehir planlaması dairelerinde çalışanlar bütün gün ne iş yaparlar, işlerini yaparken hangi kaynaklara başvururlar, kafaları o anda nelerle meşguldur, en önemlisi de oraya işe girerken onun bunun tavsiyesi, torpili ile mi girmişlerdir... Bunları hep merak ediyorum...

Mazgallar, bariyerlerin direkleri... İki tekerlekli araç düşmanlarına, kendi kafeslerinde yaşamaya mahkumlara sesleniyorum: Bizleri öldürmek çok zor değil. Sabahları yolları mazotla yıkayın, yolun bir yanından diğerine araba tekerleğinden dar, bisiklet/motosiklet lasitiğinden geniş yarıklar açın, hendeği de sülfürik asitle doldurun, hala ölmemişsek meydan direklerine yerleştireceğiniz sniper'lar bizleri gebertsin.

ya hiç bişey olmasa bi plastik levha koysalar kim bilir kaç kişinin hayatı kurtulur ama nerdee..

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
"Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek" sloganını hatırladım birden... Aslında kolay olanı seçip çoğunlukla susuyoruz... Belki bağıranlarımız da vardır ama her halde yanlış yönlere ya da kısık seslerle bağırıyoruz ki duyanımız olmuyor. Bu dilekçe olayı cazip aslında... Şöyle kısa, öz ama etkili bir talep bombardımanı yapabilsek belediyelere... Mutlaka faydası olacaktır diye düşünüyorum.

abi selamlar bayağıdır görüşemiyoruz...abi sizin müdürlerin alayından kan alıyoz abe...Portakal yokuşunda bi lojmanlarınız var ya oraya sık takılıyoz bilgin olsun...sizin yerede geliyoruz...ordaki lojmanlardada hastamız var...selam saygılar...işalla maşalla gelcez...:p
Ortaköy Lojmanlarından bahsediyorsun galiba. Orası ile pek alakam bulunmadığından hastanız kimdir bilemiyorum ama geçmiş olsun diyeyim, acil şifalar dileyeyim...
İyi bak kendine... Görüşmek üzere...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar