Kağıthane’de Kavşak Kazası: Hız mı Dikkatsizlik mi?

kaza-kavsak-motosiklet.jpg

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir motosiklet sürücüsü kavşakta otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü havaya savrularak yere düştü ve yaralandı.

Olay anına ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından kazanın nasıl meydana geldiği konusunda yorumlar ikiye bölündü. Bazı kullanıcılar, motosiklet sürücüsünün kavşağa hızlı girdiğini savunurken; diğerleri ise otomobil sürücüsünün dikkatsiz şekilde kavşağa çıkmasının kazaya neden olduğunu ileri sürdü.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Çamlıvadinin orası bu yol komple tehlikeli ilersinde u dönüsü var o da tehlikeli aşağısı vadiistanbul cendere caddesi daha çok tehlikeli.
Hem kamyonlar yol alıyor hem de ehliyet alınıyor komple sıkıntılı bir bölge

Motosikleti
D400
klasik hedefe kitlenme. ne kaçış ne bişi.

geçmiş olsun diyelim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çok mantar bir kaza.

Araba sürücülerinin büyük bir kısmı zaten mal ama biz motor sürücüleri de en basit beceri ve öngörülerden yoksunuz.
Bu bildiğin süzme mal.

Orayı çok iyi biliyorum; Avrupa Konutları Çamlıvadi'nin çıkışı, Selçuklu Cad. üzeri, döner kavşağın girişi. Motosikletlinin sürdüğü gibi 95-100 ile sürülecek bir yer kesinlikle değil. Ayrıca fren yapacak / yavaşlayacak zamanı da varmış; selektör çekiyor öncesinde.

İşte böyle bir geri zekâlı yüzünden malına zarar gelir, bu geri zekâlıya bir şey olsa sonra (eminim bu açıdan ondan aşağı kalmayacak) ailesiyle muhatap olmak zorunda kalırsın, canın sıkılır.

İşimiz zor vallahi.

Motosikleti
Yok
Arabayı sürenin en az bir on sene ehliyetine el konulması lâzım, nasıl bir kafa yapısı anlamak mümkün değil (yanlış değilsem sol tarafını hiç mi hiç kontrol etmeden yürümekte).

Motorcu arkadaşımız ise maalesef bana göre çok süratli. "Çıkar mı çıkar, döner mi döner, durur mu durur, önüne kırar mı kırar vs." Zafer Akçay hocanın bu telkinlerini her motorcu kafasına kazımalı bana göre.

Bu gereksiz sürat ne hikmetse artık her sürücüde standard gibi bir şey oldu.

Küçük kızım, henüz 13 yaşında, trafik ile ilgili bilgisi şu an minimum düzeyde olmasına rağmen bir gün bana sormuştu yolda yürürken, "Baba bu arabalar çok hızlı gitmiyorlar mı?" diye.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
Şöyle kavşakların içine parkeden yavşaklara bir yaptırım gelmeyecek mi? Gelmeyecek. Burası muz cumhuriyeti.

Motosikleti
yok:(
Şöyle kavşakların içine parkeden yavşaklara bir yaptırım gelmeyecek mi? Gelmeyecek. Burası muz cumhuriyeti.
en büyük problemimdir. Kavşak içi ve dışı parklar hep var. ben dönüş olan bölgede pay bile kalsa park yapmıyorum ne arabayla nede motorla herkes koyuyor orası ayrı. gerekirse 4 tur atarım ama genede koymam. en kötüsü ticariler kamyonetler, bizim burada kavşak çıkışına bırakıyorlar katılım sağlayan adam göremiyor, geçen adam göremiyor. ve halen koyuyor insanlar. işin kötü yanı bağcılarda yol kapatan parklar var arkadaşımın evinin önünde gece belli bir saatten sonra yolun ortasına bırakıyorlar şaka değil. ve hergün yapılıyor bu.

İki yanlış bir doğru etmemiş maalesef. Motorcu hızlı, şöför dikkatsiz ve kuralları bilmiyor. Sonuç bu. Geçmiş olsun.

Motosikleti
Arabayı sürenin en az bir on sene ehliyetine el konulması lâzım, nasıl bir kafa yapısı anlamak mümkün değil (yanlış değilsem sol tarafını hiç mi hiç kontrol etmeden yürümekte).

Motorcu arkadaşımız ise maalesef bana göre çok süratli. "Çıkar mı çıkar, döner mi döner, durur mu durur, önüne kırar mı kırar vs." Zafer Akçay hocanın bu telkinlerini her motorcu kafasına kazımalı bana göre.

Bu gereksiz sürat ne hikmetse artık her sürücüde standard gibi bir şey oldu.

Küçük kızım, henüz 13 yaşında, trafik ile ilgili bilgisi şu an minimum düzeyde olmasına rağmen bir gün bana sormuştu yolda yürürken, "Baba bu arabalar çok hızlı gitmiyorlar mı?" diye.
Görüntünün ilk başladığı ve motosikletlinin nispeten uzakta olduğu ilk anda bile araç çoktan yolun üzerine çıkmış durumda gayet net görünüyor ileride. Motosikletli yavaşlamak yerine selektör yapıyor halbuki orada yavaşlasa sorun kalmayacak. İlk anda hızı 95 olarak görünüyor, çarpmadan hemen önce bir karede 89 görünüyor, bir sonraki (çarpmaya 10m kala) 81 görünüyor. Girişinde yol ver tabelası olan bir kavşağa 80 km/s ile girilmez, kaldı ki oradaki hız sınırı da 80 km/s'in altında zaten.

Kaza noktası tam şurası, uzaydan çekilen fotoğraflarda Çamlıvadi çıkışından direkt kavşağa giremiyorsunuz gibi görünüyor. Güncel çizgiler bu şekildeyse arabada da kusur var, normalde kavşağa girmeyip sağa devam etmesi gerekiyordu: https://maps.app.goo.gl/gfQiJwp4XHJ4XLs57. (Yalnız öyle yaparsa tekrar aynı yere geri dönmesi için 2,5km falan gitmesi gerekiyor!)

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Arada bu kadar mesafe var iken yavaşlamasını bilmeyen dangalak var iken arabacıya kusur bulmak da bir marifet.
9peag38.jpg

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Sellektörün bir halta yaramadığını birinci elden öğrenmiş oldu. İnşallah bir ders alır.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
95le kavşağa girilmez zaten yokuş var büyük ihtimal araba baktığında motor görünmüyordu bile

Motosikleti
95le kavşağa girilmez zaten yokuş var büyük ihtimal araba baktığında motor görünmüyordu bile
Aynen, arabanın motoru görmesi çok zor; hem kavşağa park etmiş dangalak yüzünden, hem de motorlu oldukça uzakta olduğu için. (4. saniyede çarpıyor; ort. hızını 90 kabul etsek 100m yapar...)

Bununla birlikte, oradaki yol çizgileri halen yukarıda paylaştığım şekilde ise arabanın da oradan dönel kavşağa girmesi hatalı. Bu durumda ikisine birden kusur yazar.

100m ötede yolun üzerindeki arabayı görüp de duramayan motosiklet sürücüsünü hiç kimse savunmamalı bence. O hatalı süratle bile durabileceği bir mesafedeydi araba.

Not: Foruma helâl olsun ama; şu kadar yazıştık, her iki tarafın da kadın olduğuna kimse değinmemiş. Tebrik ediyorum bizi. :D

Motosikleti
D400
Spotfy'dan müzik seçiyor sanırım, vizör açık gözlük var ama rüzgardan gözler kısık, muhtemel aynadan da vlog için şekil şukul yapıyormuştur.

Arabadaki de tahminen geçerken arabayı çizmeyim diye kasmış sağa bakıp soldan gelene bakmamıştır.

max kadın sürücü.

@Cyan bilgi için teşekkür ederiz, ben kazadan sonrasını izlememiştim sen söyleyince izledim

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Aynen, arabanın motoru görmesi çok zor; hem kavşağa park etmiş dangalak yüzünden, hem de motorlu oldukça uzakta olduğu için. (4. saniyede çarpıyor; ort. hızını 90 kabul etsek 100m yapar...)

Bununla birlikte, oradaki yol çizgileri halen yukarıda paylaştığım şekilde ise arabanın da oradan dönel kavşağa girmesi hatalı. Bu durumda ikisine birden kusur yazar.

100m ötede yolun üzerindeki arabayı görüp de duramayan motosiklet sürücüsünü hiç kimse savunmamalı bence. O hatalı süratle bile durabileceği bir mesafedeydi araba.

Not: Foruma helâl olsun ama; şu kadar yazıştık, her iki tarafın da kadın olduğuna kimse değinmemiş. Tebrik ediyorum bizi. :D
farketmemiştim kadın olduğunu şimdi taşlar yerine oturdu

O yolda motosiklet çok hızlı gidiyor. Araba sürücüsünün de hatası var ama önlenebilecek bir kaza olmuş, keşke o kadar hızlı gitmeseymiş. Umarım motosiklet süren kardeşimizin durumu iyidir.

Vaybe araba yolu diklemesine kesiyor bakınız ikinci resim, millet motosiklet sürücüsünü kusurlu buluyor. Şöyle yapsaymış, böyle yapsaymış.
Vaybe.

Motosikletli katlanan sandalyeye dönmüş, iyi misiniz diyor. İki taraf da hatalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar