Kafayı Yedirten Supermoto Mevzusu..

Katılım
31 Tem 2013
Mesajlar
18
Merhaba arkadaşlar. Son günlerde kardeşim supermoto isterim diye tutturdu. Tamam dedim alalım. Biraz araştırmayla Yamaha Wr125x, xt125x'i falan buldum, ama bizim paşa 250cc istiyor :)Honda Crf 250 l alınabilir gibi duruyor ama interneti talan ettim, sitedeki çoğu supermoto konularına baktım ama supermoto jant ve lastik nerden bulacağımı bulamadım. Bazı arkadaşlar yurt dışı demiş, ama 2 janta 1000 dolar vermek pek akıllıca gelmedi bana. Türkiye'de Crf'yi supermotoya çeviren arkadaşlarda sağolsunlar sır gibi saklıyolar jantları falan nerden aldıklarını :) Neyse arkadaşlar bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim. Kendim için olsa önemli değilde kardeşimin istediği olsun istiyorum.:) Zaten jant işini falan çözemezsemde wr125x alıcam. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
 
Katılım
24 Şub 2014
Mesajlar
853
Malum sitede var bitane istanbul da istersen arayip bilgi al ondan yada direk motoru al :)
 
Katılım
12 Eki 2013
Mesajlar
2,350
Al kardeşine bir duke 125 ,binsin ön kaldırsın taş gibi zorlasın birşey olmaz.Takarsın bir elcik koruma .Kafayada bir cross kask .Alsana supermotocu kardeş ,güle güle kullansın
 
Katılım
13 Tem 2012
Mesajlar
279
1) her motora her jant olurmu? hangi özelliklerin aynı olması lazim? bir motora farklı bir jant alırken nelere dikkat etmeliyiz.
2) herjanta her disk kaliper ikilisi( fren takımı) uyarmı? bundada dikkat etmemiz gereken konular nedir?

sorulara biraz ayrıntılı yanıt verirsem herkes için yararlı olacağını düşünüyorum.
 
Katılım
17 Eki 2009
Mesajlar
1,090
Face te crf grubuna yazarsanız orda direkt bu işi yapanlar var fakat crf in yumuşak amortisörleri asfalt kullanımında çok performans vermeyebilir. Aynı işi aynı jantı yapan kişiler klx250 için yapabilir. Klx te ön amortisörde kompresyon ayarı var. Arka amortisörde ön yükleme. Geri sekme, kompresyon hepsi mevcut.
Yani bu demek ki her şarta göre amortisörü ayarlayıp gerektiğinde asfalt için spor amortisörlere sahip bi supermotosu olabilir, istediğinde kendi jantlarını kullanıp amortisörleri ayarlayıp arazide kullanabilir
 
Katılım
27 Nis 2014
Mesajlar
2,207
Wr - x guzel makine ama ;

2013- 2014 yilinda 7000-8000 TL piyasasi olan motosiklete Yamaha gecen sene fuarda 12.300 cekti diye millet aldigi paranin uzerine 2bin ekleyip satmaya kalkiyor.

Zaten piyasasi yoktu hepten oldurduler.

Klx, Crf iyidir.

Orjinal SM alacagim diye depolarda curumeye birakilmis Drz400lere itibar etmeyin,
 
Katılım
10 Eki 2008
Mesajlar
243
Merhaba, supermoto işine kafa yormayan yok sanırım. Kendi bildiklerimi paylaşırsam 17' janta ihtiyacımız var. Aklımıza ilk gelen cup'larda 17'jant var olur mu sorusu gelse de ince kaldıklarından onlar işimizi görmüyor. Benim bildiğim en kaliteli sm jantları excel'de ve 3.000 tl gibi fiyatları var. Piyasa çeşitli çin malı sm motosikletler var sahipleri bunları da satabiliyor fiyatları biraz daha uygun. iş bununla da bitmeyip göbeklerinin,dişlilerin oturtulması gerekiyor.

Bir arkadaşımız bahsetmiş amortisör sertliği problem olabilir diye açıkçası bende yumuşak kalabileceğini düşünüyorum.
Wr 125R kullanıyorum şehir içinde,X versiyonundan 3cm daha fazla çalışmayı payı var ön amortisörün. Yani X daha sert diye biliyorum.
Bunun yanı sıra Wr 125X sadece 'görünümde' sm olabilcek bir motosiklet bana kalırsa. 15 beygirlik su soğutmalı bloğu rakiplerine göre önde olsa da bir noktadan sonra beklentilerinizi karşılayamıyor. Hazır sm'lere bakmakta fayda var.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst