kafamdaki şeyi yapmam için ufak bi desteğe ihtiyacım var da bi göz atsan fena olmaz

ebay da şöle bi parça buldum

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Elec...ptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

bunu motosikletime uygulamak istiyorum bu arada motosiklet 150 cc cross motor 4 zamanlı fakat şöle bi sorun var direk elektrik verdiğinde hep fazla hava varçek ve üst devirlerde çok bişey farketmicek tabi fazla hava verdiği içinde benzin oranını yükseltmek gerekcek ve ışıklarda dururken bile gerek bir biçimde ekstradan yüksek rolanti devrinde yda fazla yakıtla çalışcak işte bunu engellemek ve gerçek turboya daha yakın bir performans göstermesi için ben gaz verdiği,mde elektirk motorununda gücünğ arttırcak bi sistem yapmam lazım ama açıkcası elektrik işinden çok anlamam bu yüzden de sizden yardım istiyim dedim

yani kısaca özetlemek gerekirse ben gaz verdikce elektrikli motorunda gücünün yükselip alcalmasını sağlamak için bir sistem istiyorum eğer yaparım ben sorun diyen olursa parasını bile verebilirim

gaz telinin çekeibleceği bir pot gibi birşey bağlanırsa bu olur gibime geliyor.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Elec...ptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

bunu motosikletime uygulamak istiyorum bu arada motosiklet 150 cc cross motor 4 zamanlı fakat şöle bi sorun var direk elektrik verdiğinde hep fazla hava varçek ve üst devirlerde çok bişey farketmicek tabi fazla hava verdiği içinde benzin oranını yükseltmek gerekcek ve ışıklarda dururken bile gerek bir biçimde ekstradan yüksek rolanti devrinde yda fazla yakıtla çalışcak işte bunu engellemek ve gerçek turboya daha yakın bir performans göstermesi için ben gaz verdiği,mde elektirk motorununda gücünğ arttırcak bi sistem yapmam lazım ama açıkcası elektrik işinden çok anlamam bu yüzden de sizden yardım istiyim dedim

yani kısaca özetlemek gerekirse ben gaz verdikce elektrikli motorunda gücünün yükselip alcalmasını sağlamak için bir sistem istiyorum eğer yaparım ben sorun diyen olursa parasını bile verebilirim

Selamlar, gaz teline bağlı bir reosta yada elektronik bir anahtar ile bu aletin elektrik akımı motor devri ile senkron edilebilir.
Fakat benim merak ettiğim ve belkide sorun olacak konu bu motorun çekeceği akımdır. Çok ciddi bir akım çekeceğini tahmin ediyorum ve bu akımıda eğer zayıf bir alternatörü olan motor ve düşük amperli aküye bağladığınızda motorun elektirik sistemi resmen çökecektir yada ters elekromotor kuvveti olarak fazladan beygir çalacaktır bu beygirlerde onun getirisini götürebilir.

Konuda uzman birisi bakalım ne yorum yapacak.

kardeşim senin taktığın bu zımbırtı sadece motorun gaza daha hızlı tepki vermesini sağlar başkada bir işe yaramaz ayrıca motosikletinin karburatörlü olması lazım

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Hava filtresini söküp gaz verildiğinde motorun nasıl bir basınç ile hava emdiğini elinizle hissettiniz mi hiç?

Hissettiyseniz eğer elektrikli küçük bir motorun bu basınçtan daha fazlasını verebileceğine inanıyor musunuz?

Diyelimki çok kaliteli bir elektrikli motor ile yüksek basınçda hava akımı yapabildik filtreye, peki bu gücü sağlamak için üretilecek eletrik ile motora binecek yük / kazanılan güç orantısını hesapladınız mı?

Kısacası gereksiz ve para tuzağı gibi duruyor :)

motosiklet karburatörlü zaren dostum bide zaten amaç hız rekoru kırmak değil yokuş yukarı çıkarken daha rahat tırmanması bu arada 12 v elektrik motorunun gücü satıcıya benimde aklıma elektrik sorun olacağı geldiği için sormuştum oda motosikletin elektirikle ilgili bi sorun yaşamıyacağını söledi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:35 ----------

Hava filtresini söküp gaz verildiğinde motorun nasıl bir basınç ile hava emdiğini elinizle hissettiniz mi hiç?

Hissettiyseniz eğer elektrikli küçük bir motorun bu basınçtan daha fazlasını verebileceğine inanıyor musunuz?

Diyelimki çok kaliteli bir elektrikli motor ile yüksek basınçda hava akımı yapabildik filtreye, peki bu gücü sağlamak için üretilecek eletrik ile motora binecek yük / kazanılan güç orantısını hesapladınız mı?

farkındayım dediğiniz şeylere baktım alt devirlerde biraz daha fazla hava verebilmek aslında amacım

motor devriyle birlikte hava pompasının devride aynı olaranda artsın istiyorsan elektirik baglantısını regulatörden sonra değil direk statörden almalısın ama bu sorun dogurabilir bunu arastırıp işe yararıp yaramayacagını öğren sıkıntı olmazsa dedıgım sekılde yapabilirsin

motor devriyle birlikte hava pompasının devride aynı olaranda artsın istiyorsan elektirik baglantısını regulatörden sonra değil direk statörden almalısın ama bu sorun dogurabilir bunu arastırıp işe yararıp yaramayacagını öğren sıkıntı olmazsa dedıgım sekılde yapabilirsin

akü şarj etmede sorun olmazmı öle olunca

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Katılıyorum
Ben de böyle bir yorum yapacaktım, hazır yapılmışı varmış :queen:

Bu tarz elektrikli sahte turbo sistemleri motorda güç artışı sağlamaz, hatta motorun gücünü düşürür. Gerçek turbo sistemleri egsoz gazının normalde ziyan olacak basıncını kullanarak motora hava üfler.

Kompresör sistemlerinde motora sağlanacak her 2hp güç artışı için kranktan yaklaşık 1hp güç çekilir. Örneğin motorunuzda 4hp güç artışı elde etmek için gereken hava miktarını sağlayacak kompresör 2hp (1500 Watt) gücünde olmalıdır. Küçük bir motorun alternatörü taş çatlasın 200W üretir.

Bu tarz elektrikli turbolar tamamen para tuzağıdır, aldanmayın.

elektirikli olup olmaması önemli değil herhangi bir pervane ile itilen havanın elbetteki kompresyonu düşük olacaktır fakat önü açık oldugunda yüklü hava miktarını yanma odasına gönderecektir sonuçta gerçek turboda da aşırı basınç için tahliye valfi vardır. amaç komprese hava ise charger kullanmalı ama amaç ihtiyaç anındaki havayı rezerve halde hazır bulundurmakta o zaman ise turbo kullanmalı. yüksek devirler ve yuksek hızlarda karbüratörün filitre etrafında olusan türbülanstan ötürü hava ihtiyacı yeterince karşılanamayabilir bu surunu turbo vb araclarla çözebilirsiniz.

boşverin şmdi para tuzağını falan :p farzedinki para vermeden geçti elime bende değerlendirmek istiyorum dediğim sistemi tam olarak nasıl yapabilirim birde bunu yaparım getir motoru diyen varsa parasını bile verebilirim hiç değilse hakkını almış olur boşuna çabalamamış olur performansı parasından çok dediğim sistemi yapmamda yardımcı olmanız bana yetip artcaktır belkide motorum düşük cc li olduğu için gayet iyi bir performans sergilicek gerektiği gibi çalışcaktır turboşaj hiç belli olmaz o tabide neyse kısaca bana yardım edin yeter :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar