kafama takılanlar...

slm bilgim biraz az ve araştırcak fazla zamanım yok o yüzden sizden yardımlarınızı bekliyorum uzatmadan sorularıma geçeyim

1.bir türlü anlayamdım tork nedir?
2 25 milyar param var honda 1000 cbr 2005 repsol almak niyetindeyim suzuki gsxr 1000 le özelliklerini karşılaştırdığımda honda tork olarak zayıf ama max.güç olarak suzikiden iyi ne dersiniz
3 ikisinden birini aldım diyelim daha önce eski bi model racingle tecrübem var ama ben bu motorları yakından hiç görmedim boyum 1.94 bunlarda sıkıntı çekermiyim
4 bu üste yazdığım modellerden daha büyük motorlar hangileridir 1100 cc yada 1300cc hayabusa daha mı büyük
5 ayrıca motorları aldıktan sonra terübeli olduğum halde kurs almak istersem nerelere başvurabilir motoruma ve kendime zarar gelmesini izstemem izmirde oturuyorum

sorularım bu kadar samimiyetle yanıtlayacağınızı umuyorum herkese iyi akşamlar ...........................

Arkadaşım kusura bakma sorularını yanıtlayamıcam ama alırsan şimdiden hayırlı olsn.Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin...... :p :cherry: :cherry:

1. Tork veya diğer adı ile dönme momenti: Bir eksen etrafında dönen
bir cisim düşünelim, bir tekerlek gibi… Tork; bu dönen tekerleğin dönme
ekseni ve kuvvetin uygulandığı nokta arasındaki dikme ile kuvvetin çarpımıdır.

2. 25. milyar paran var ama nekadar surus tecruben var bahsetmemissin
3. racing demek bel agrisi demekdir
4. anladigim kadariyla 2. sorunun cevabini kendin veriyorsun
5. bence sen bu motorlari alma kursada gideceksen surus tecrubene uygun bir motorla basla bu ise.

doominsert' Alıntı:
slm bilgim biraz az ve araştırcak fazla zamanım yok o yüzden sizden yardımlarınızı bekliyorum uzatmadan sorularıma geçeyim

1.bir türlü anlayamdım tork nedir?
2 25 milyar param var honda 1000 cbr 2005 repsol almak niyetindeyim suzuki gsxr 1000 le özelliklerini karşılaştırdığımda honda tork olarak zayıf ama max.güç olarak suzikiden iyi ne dersiniz
3 ikisinden birini aldım diyelim daha önce eski bi model racingle tecrübem var ama ben bu motorları yakından hiç görmedim boyum 1.94 bunlarda sıkıntı çekermiyim
4 bu üste yazdığım modellerden daha büyük motorlar hangileridir 1100 cc yada 1300cc hayabusa daha mı büyük
5 ayrıca motorları aldıktan sonra terübeli olduğum halde kurs almak istersem nerelere başvurabilir motoruma ve kendime zarar gelmesini izstemem izmirde oturuyorum

sorularım bu kadar samimiyetle yanıtlayacağınızı umuyorum herkese iyi akşamlar ...........................

2. kuvvetli motorlar ikiside tork daha önemli maksimum gücün hiçbir hayrı yok ama hangisi daha keyifli sürüşü var asıl soru budur .
3. sıkıntı olmaz
4. hayabusa alakasız büyük 1100 çok motor var ama hayabusa bir devdir . kesinlikle tavsiye etmem .
5. mutlak kurs alın hiçbir zararı yok . bir iki motor sitesinde sürekli eğitimler oluyor . 300 400 YTL ye onları bulup araştırmak lazım ben gene bilgi veririm.

bugün az bindiğim iri ve tekerleği dışta bir chopperimi çalıştırdım 10 dk ısıttım hareket ettim motor abandı ve abandone oldu . o an doğru hareketi yapmasam daha otoparkda bana problem yaşatacaktı .

samimiyetiniz bir kere çok güzel arkadaşım . ne ise o yakından bile görmedim diyen birine cevap yazmak bile keyif .

Abi bana kalırsa sen atıyorsun motor filan alacağın yok!!
Bizi de saf buldun ..işle bakalım...!!! :queen:

stenza.....

iki gün önce kredi çektim ve şu anda çok kararsızım cbr nin görüntüsü çok hoşuma gitti suziki gsxr 1000 öok övüyolar..şu hayabusa olayı biraz dikkatimi çekti tavsiye etmemenin sebebi ne ....kafamda hayabuşa diğerlerinden 1 sıfır önde bir an önce alıp kurtulmak istiyorum gerçekten çok stress oldum rüyamda da durmadan cbr yi görüyom birden bi hayabuşa geliyo adam bana bak benimkine deli bişe diyo bende bi kapışak diyom sonra adam ufukta kayboluyo tam psikolojik trawnma olayı ne dersin :cherry:

Bence CBR1000 aL dostum onda bi tam tecrube edin ondan sonra Hayabusaya geç ( hoş CBR1000'e geçmen için tam tecrübeLi oLman Lazım esas ) tabii bu benim fikrim. Suzuki'nin siyahıda çok deLi aLet gerçekten zor bi karar verecen. Şahsen 25000YTL'm oLsa iLk iş 600cc bi ZX6R aLır onda baya bi tecrübe edindikten sonra 1000cc. Ağır ve kaçan aLetLer oLduğu için kuLLanımdada tecrübe ister yoksa yazık oLur o paraya. Şimdiden ne aLırsan hayırLısı oLsun arkadaşım :rendeer:

yüksek hızda (260-270 km/h üzeri gibi hızlarda) cbr1000rr hem hafif olduğundan hem de aerodinamik yapısından dolayı azer bülbül gibi titremeye başlıyo. Hayabusa ise (280'e sınırlandırılmıştır. kildini açtırırsan 350'yi buluyo) 300 ile falan giderken hem ağırlığından hem aerodinamik yapısından dolayı bir titreme yaşatmıyor. Bu kadar yüksek hız yapacak yer türkiyede çok az. Ayrıca cbr1000rr gibi klasmandaki motorlar hayabusaya göre daha iyi viraj alıyor ve kısa aralıklardaki ivmelenmeleri daha iyi. CBR 172 hayabusa 175 beygir, 3 beygirlik farkı ve ağırlıklarından dolayı oluşan farkları hissedilir derecede anlaycağını zannetmiyorum, çünkü saiseler farkediyo. 2 motorun yeri farklı. Benim deyişimle CBR 1000RR yarış motoru, Hayabusa ise hız motorudur. Son olarak benim için en önemli fark:
Hayabusa'nın süspansiyonları diğer yarış motorlarına göre biraz daha yumuşak(daha az bel ağırısı) ve gidonu diğerlerine göre biraz daha yüksek(etrafa bakmak için daha az kastırıyo). Zamanının büyük bir bölümünü trafikte geçireceğinden dolayı hayabusa al derim, oran buran ağrımaz. yalnız trafikte o ağırlığı taşıyabilmen için biraz güçlü olman lazım. diğerleri gibi kıvrak değildir hayabusa. ve 1300 cc olduğundan tahminimce biraz daha fazla benzin yer diğerlerine göre.
seçim senin; hafiflik ve sertlik mi yoksa ağırlık ve yumuşaklık mı?........

bişi daha dicem.
hayabusa diğerleri gibi akrobasi yapamaya gelmez. yapan var mı derseniz var. ama diğerlerine göre bi hayli zordur akrobasi yapmak hayabusayla.
bi de seçeceğin motor herşeyden önce zevk meselesi. ben olsam yemyeşil (pembesi de olsa keşke) ZX-6R alırım.
bi de hayabusa diğerleri gibi eskimiyor. honda 900RR varken de hayabusa vardı 1000RR varken de var.
kullandığın makinadan zevk almaya bak. zevkine göre seç. seçim senin...

çok sagal kardeşim güçte sorunum olmaz herhalde 3 senedir body yapıyorum faydalarını görelim artık.....hayabusaya karar verdim bir hayabusanın dün modellerine baktım her sene değişiyo mu bunun dış görünüşü yada şöyle sorayım her geçen yıl modellerinde ne gibi bir değişiklik oldu 2005 modelin motorların yükseklikmiş motorun uzunluğu gücü gib işeyler nasıl değişti birde şu hız sınırlaması neden var ki

mrb.hayabusa cok kral bi makına.yalnız surebilir misin bilmem.bencede honda al

hız sınırlamasını çok hızlı olduğu için getirmişlerdir.
modelleri yenilendikçe şu ana kadar motor gücünde falan bi değişiklik olduğunu duymadım.
değişen şeyler o yılki modelde yapılan boyalar(her sene farklı renkte üretiliyo). zannedersem simsiyah renk sadece 2002'de vardı. bi de turuncu sinyaller yerine beyaz sinyaller falan oluyo. benim bildiğim değişiklikler bu kadar.
daha başka değişklikler bilen varsa yazsın lütfen. kültürsüz kalmayalım...

cok sagol colakoglu :cat: ..... yani 1999 model iyi bakımlı hayabusa ile 2005 model arsında sadece renk değisimi bana mantıklı gelmedi ama olabilirde bilmiyoruz işte google de ararttığmda türkçe çok az bilgi edinebiliyorum na palım her şey yavaş yavaş :wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aha benim gibin biri daha... Senin yaşadıklarını ben de yaşamıştım ve bi topic açmıştım.. CBR 1100 mü YZF R1 mi diye.. Her kafadan bi ses çıktı... Kim olduğunu şimdi hatırlamıyorum ama bir arkadaş şöle bişey yazdı ve bana mantıklı geldi.. Demişti ki; neden burda topic açıp milletin arzusunu yerine getirmeye çalışıyorsun, sonuçta o motor senin olacak.. Git gönlün hangisini istiyorsa onu al ve kendi seçimini kendim yap.. Sonra pişman olmazsın.. Bende o arkadaşı dinledim ve alakası bile olmayan Honda VFR 800 te karar kıldım.. Sırf ABS var diye.. (ama elinde olan bayiler 4 milyar fazla istiyo.. Bu yüzden Kasıma gün aldım o kadar param yok.. Artık seneye binecez..) Sende içindeki çocuğun sesini dinle ve kendini tatmin et sonra pişman olma.. Şimdiden hayırlı olsun...

honda al ama repsol felan değil. niye bedavadan bi yağın reklamını yapasınki? bak bu sene 2006 1000 rr ın yeni modelide çıkıyo. :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar