Kafam Karisik Dostlar Mt125-Cbr 250R-Hyosung GT 250R-Inazuma

Merhabalar. Mevcut motorum Pcx 125. Alirken baslangic motoru olarak aldim. 1 aydir kullaniyorum. 6 ay icerisinde yukarida bahsettiklerimden birini alacagim. Butcem 12 bin TL (500 TL cikar yada iner) Ogrenciyim ve ekonomik motora bayilirim :)
1-) Yamaha MT 125
Kendisi yakit tasarrufuyla ve sekliyle beni benden aliyor. Kafama en yatkin olan model bu. Sifir km alabilecegim bir model.Tek sorun 125 cc olmasi.

2-) Honda Cbr 250R
Yakit konusu ve 125 cc ile ayni kasaya sahip olmasi dusundurucu. Tek artisi mevcut motoruma gore daha iyi bir performansi olmasi. 2. Eli bildigim kadariyla hizli ve bol. En buyuk eksisi 2. El alacak olmam.

3-) Hyosung GT 250R
Japon olmamasi ve 2. Elinin yavas olmasi dusundurucu. Satiyorum dedigim an satabilecegimden supheliyim. Servis ve malzeme kalitesini bilemiyorum,cunku hic kullanmadim,incelemedim. Ama yakisikli oldugu kesin. Zorlanarak sifir km alabilirim.

4-) Suzuki Inazuma
Tipiyle ve kasa degistirecek olmasiyla ilgili soru isaretlerim var. Cok konforlu oldugu soyleniyor. Servis ve ikinci elde kayip yasar miyim bunlarda merak ettiklerim. 3 'lu canta yakisiyor merete :)

Listeye Yamaha Yzf 125'i de eklemek isterdim ama AEA performansi hakkinda cok igneleyici konusuyordu. Kendisine guvenirim,motosikletten iyi anladigi kesin. Acikcasi o sekilde bir motorla giderken yanimdan cin.mali bi motor gecsin istemem. O sekle semale yediremem yani :) ama yorumlarada acigim.
Su anki motorumu kendim aldim,gelecektekinide kendi alinterimle alacagim. Yani fazladan sacacak tek kurusum bile yok. Para nasil kazaniliyor cok iyi ogrenen birisiyim.
-Aldigim motor beni en az 3 sene idare etmeli,sorun cikarmamali.
-Birazda sermaye gozuyle bakarak aliyorum. Mezun oldugumda gerekirse satip egitimim icin harcayabilirim.
Ilk motorumu almadan once yine buraya konu acip ybr mi pcx mi diye sormustum. Burada yazilanlarin etkisiyle pcx almistim. Simdi söz yine siz degerli dostlarimda,abilerimde. Bana dogru yolu gostereceginizden suphem yok.
Hepinize tesekkur ederim :)
Edit: mobilden yaziyorum bir hatam olursa affola :)

Son düzenleme:
Bosver AEA ne diyor. Cbr 125'i ne kadar ovuyordu. R125 ondan daha hizli kalkan ve atik bir motor. Ustune ustluk sekil olarak diyeecek bir sey yok. Yaninda gececek cinli de bulamazsin sokakta. Sirf bir kisi begenmiyor diye almiyorsan ve ya bir motoru dusunmuyorsan cok yanlis bir sey yaptigini soylemeliyim. Git bi motora bak, test surusu yap ve sonra kendi kararini ver. Senin baktigin motorlari begenmeyen de bircok insan var.

Yzf hakkında ki düşüncelerin ön yargılı bir kez sür düşüncen değişecek.Telike denemişti benim motoru:) Bir onla konuş derim.Altın göbekliyi pek kafana takma o görüntüye takılmış:) Olmadı r25'i bekle bende düşünüyorum seneye

Bana kalırsa cbr 250 al ikinci el temiz bi motor mutlaka bulursun çok var çünkü piyasada. İkinci olarakta inazuma güzeldir. 125 lik motorlara hic bakma derim elinde bir 125 lik varken

DKN

pcx'e biniyosam indiğim zaman inazumaya binmek isterim. bu karşılaştırma mercedes,peugeot,fiat,renault karşılaştırması olmuş :) ayrıca inazuma, cbr250 ile kıyaslanamaz

Son düzenleme:
Aeayı dinle 250 ccden aşşağı inme 125-150 cc defterini kapat o kadar param olacakda gidip 125 cc alacam ha :p

Ben 250'den 250'ye yaptım ama bana sorarsan 125'ten 125'e olmaz. PCX bazılarından daha atik kalır. Yalnız kıyaslaman da pek doğru değil. Bir tarafta tek silindir racing, diğer tarafta çift silindir naked-commuter-touring arası Inazuma. Inazuma tehlikelidir. Neden? Gazı verdin mi uzuyor ve acayip keyifli acayip güvenli. 6000 devri geçmezken yakıtı 3.5 tu şimdi oldu 4.4. İnsan kendini tutamıyor bileği dönüyor. Cebini boşaltır adamın o yüzden tehlikeli. Ama çok rahat bir alet. İyi bir lastik ile şehiriçide şehirdışıda asfaltı ağlatırsın. 3 yıl değil daha fazlada kullanırsın hepsini.

ben olsam, spor görünüş ve duruş pek tercih etmediğimden dolayı Inazuma alırdım... Lakin kendiler 2 silindir omasından ötürü, hem konforu yüksek, hemde devir bandı daha yumuşak... Inazuma için ortak görüşler bunlar... Ha eğer 30hp gibi bir güç çıkarsaydı ağırlıgıyla daha iyi başedebilirdi yorumlarıda yok değil... Genede bence hiç düşünülmeden alıcak bir motor

Benim tarzim chopper olacak ileride kesinlikle. Ama o paraya bu saydigim kriterlerde motor yok. GV 250 demeyin isinamadim :)
O yuzden pek farki yok digerlerinin gozumde. Yzf 125 iyidir yani ha?
Kawasaki diyen arkadaslar olmus. Servisi cok kazik deniyor. Acikcasi ogrenci adami korkutur,yoksa bende isterim seceneklerde :)

Gt250r v2 silindir motor hava yağ sogutmali. En kaslı 250 cc. Kullanıyorum tavsiye ederim

PY7azQ.png

ben ninja250'ime bunlara ek 2adet ngk buji ve zincir ayarı 300tl verdim yarım litre yağda fazlası var unutmadan

Gt250r v2 silindir motor hava yağ sogutmali. En kaslı 250 cc. Kullanıyorum tavsiye ederim

Ikinci eli ne durumda hocam?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------

http://i.hizliresim.com/PY7azQ.png
ben ninja250'ime bunlara ek 2adet ngk buji ve zincir ayarı 300tl verdim yarım litre yağda fazlası var unutmadan

Simdi isler degisir iste.
Ben kawasakiyi daha pahali saniyodum 12.500 nedir yahu :) Bana gayet mantikli gelmeye basladi. Iyiymis yani hemde sifir!

Kocaeli İl Temsilcisi
Simdi isler degisir iste.
Ben kawasakiyi daha pahali saniyodum 12.500 nedir yahu :) Bana gayet mantikli gelmeye basladi. Iyiymis yani hemde sifir!

Şuan ninja 250 sl modeli 11800 tl'ye geliyor sıfırı . :) Euro düşük bu aralar alıp euro yükselincede satarsınız . :cherry: Fuar zamında da naked modeli Z 250 SL gelecek o 200 euro daha ucuz olacak . Euro 2.69'dan devam ederse o da 11.300 e geliyor . :mrgreen:

Ninja250sl güzel makine arkadaşım aldı gayet memnun fiyatta uygunken euro yukselmeden almanızı tavsiye ederim

Şuan ninja 250 sl modeli 11800 tl'ye geliyor sıfırı . :) Euro düşük bu aralar alıp euro yükselincede satarsınız . :cherry:

Digerlerine gore bedava vallahi :) ama zamani var. Daha tam tecrubeli degilim. Hiz degil her konuda tecrubelenmek istiyorum. Bakim,mantik,trafik vs vs.

Hocam selamlar. Hyosung GT250R sıfır alabilirim demişsiniz, Honda Cbr 250 ikinci el alabilirim demişsiniz. Fiyatları aynı neden böyle bir şey yazdığınızı merak ettim :)

Hyosung'a gelecek olursak, S&T markası Hyosung'un sahibidir, Kore'de büyük bir holdingtir. Suzuki'ye motor ve şanzıman üretmiş bir firmadır. Hyosung'un ki siz enjeksiyonlu model alacaksınız yakıt konusu uygun, hastası ayrıdır. Daha yeni aldım ve ilanı açan arkadaş ilan açalı 3 gün olmuştu, 4. gün sattı bana ikinci eli durgun değil. Motorunuza temiz bakarsanız her an, her şekilde satılır.

Malzeme ve parça kalitesine gelecek olursak tartışılamaz. Ben Honda CBR'dan hiç bir kesiği olduğunu düşünmüyorum, aksine fazlası var. Motor yağ soğutmalı bildiğiniz üzere, yağ + hava yani hiç bir şekilde hareret konusu yok. Bastın mu fena uzar :) Vitesi boşa zor geçer, lakin o zaman yağın değişmesi gerektiğini anlarsın. Onun haricinde frenlerine çok laf eden olur, ben henüz bir sıkıntısını yaşamadım. Arka fren çabuk kitliyor orası doğru :)

Yamaha kesinlikle önermem servisi servis değil. Honda'nın da servisi mükemmel yani her birinini avantajı dezavantajı var.

Unutmadan Hyosung GT250R kullanan kurye görmedim ama Honda CBR 250 kullanan çok :p Buradan da CBR 250 sahiplerini kızdırayım :queen:

Çift silindir V motor olduğu için egzoz takabilirsin, takabildiğin halde apaçi diye anımsanmazsın ki Hyosung'a egzozsuz binilmez :) Kısacası bence git, tek tek incele motorları ve öyle karar ver.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar