Hocam kafa ölçüsünde hata olmadığına emin misiniz.Ben de aynı kafa ölçüsüne sahibim ve bunun büyük bir ölçü olduğunu düşünüyorum.Ayrıca mt içinde "normalden bir beden büyüğünü alın, mt 'nin kalıbı dardir" diyorlar.Ki daha bu hafta içinde gidip mt blade denedim ve xl ölçüsü oldu kafama.Ben çok anlamam ben de yeni başlayacağım fakat orada bulunan motorcu başka bir abi baktı.Kafami sağa sola ve aşağı yukarı hareket ettirerek olup olmadığını kontrol etti ve sonunda xl ölçüsünün benim için uygun bir ölçü olduğunu söyledi.Şaşırdım sizin m ve l arasında kararsız kalmaniza.Açıkçası şimdi beni de düşündürdünüz
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:59 ----------
Ayrıca ben revenge stoğu kalmadığı için blade denedim.Sharp testlerine bakarsanız blade 3 revenge ise 5 yıldız almış durumda.Sırf güneş vizoru var diye güvenlikten ödün vermeyin ikisi de aynı fiyat sonuçta
kafa ölçüsü aynı olabilir ama kafa yapısı da önemli
mesela ben cox modelde farklı kullanırken, shubertte tepede boşluk hissediyorum, agv nin devil modeli tam uyarken, farkı bir modelde beden farkı oluştu..
hatta aynı marka ve bedende bile biri öylesine sıktı ki, öteki tam oturdu..
denemeden almayın..
o kask içimn ise, başka model ve beden deneyip nasıl sarıp kavradığına dikkat edin.
nolan n91 mesela harika oldu ama havalandırması öyle zayıf ki, kışın gözlüğüm bugu yapıyor, açık vizorde içeri yağmur giriyor..
yani;
beden, rahatlık, ugunluk, havalandırma, çene bağlantı kilidin kuşağı ( benimki boğazımı fena sıkıyor ) ve DD olmalı.. en güvenlisi o ) vizor yapı malzemesi, kimisi kırılıp göze batma riski taşıyor. haa, bir de ses geçirmeme kalitesi..
öte yandan, yazın kışın sürekli balaklava kullanın.
ter kukusu ve terin kask içi döşemesini çürüttüğü bir gerçek.
kışın da balaklava ciddi şekilde soğuktan koruyor.
bunlara riayet ederek balaklavayla ve düşünüyorsanız da kask ses sitemiyle ( intercom ) deneyin.