Türkiye'de araç muayene istasyonları Tuvtürk'e aittir, Tuvtürk 3 hissedarın ortak olarak işlettiği bir yapıdır, bu hissedarlar TÜV SÜD, Doğuş grubu ve Bridgepoint'tir.
Bridgepoint; İstanbul, New York, Amsterdam, Shangai, Stockholm, Lüksemburg, Londra, Frankfurt, Paris, Madrid ve Varşova'da ofisleri bulunan Londra merkezli bir özel sermaye fonudur. Şirketin kurucu ortağı Kaan Baral'dır... bir türk fakat londra merkezli bir kuruluş.
TÜV SÜD; Alman kökenli bir kuruluş, 1900 lü yılların öncesinde kurulmuş ve işi ise kalite kontrol, güvenlik testi v.b. kontrolleri yapmak. yani Tuvtürk bünyesinde asıl işi yapan hissedar bu sanırım.
Doğuş grubu; Ferit Faik Şahenk isminde bir kişiye ait, bu kişi aynı zamanda Garanti Bankası'nın yönetim kurulu başkanlarından biri, artık kaç tane yönetim kurulu başkanı var bilemem, birisi bu işte, belki de tek kendisidir.
yukarıda gördüğünüz gibi Tuvtürk hissedarlarının 2 tanesi sadece foncudur ve 1 tanesi asıl işi yapan yapıdır... yani sizlerin araç muayene amacıyla verdiğiniz para 3 parçaya bölünüyor ve 1 parçası asıl işi yapan firmaya giderken diğer 2 parça ise 10 kilo bostan yan gel osmanlara gidiyor.
bu fonculara ben haraç öder gibi para ödemek istemiyorum fakat bunu 1. elden yapan Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetiminde oturan rte nin kendisidir...
bu haraç kesme işinde emeği geçen herkese lanet olsun. dünyada tüm bu foncular bir biri ile anlaşmalı olduğunu düşünüyorum ve cahil kitleyi yani dünyanın genel olarak cahil olan halkını söğüşlediklerini biliyorum. bu cahil halkın bir kısmı da trafik polisi adı altında bu söğüşlemelerin gerçekleşip gerçekleşmediğini denetleyen kurum.
not: araştırmalarım yüzeyseldir, eksik yada yanlışlıklar olabilir fakat sonuç aynı, fonculara çalışıyoruz. 10 kilo bostan yan gel osmanlara kölelik yapıyoruz.