Kadınçayırı - Kırkpınar Yaylası / ÇANKIRI - 27/08/2006

Merhabalar...
Yangın açısından yoğun geçen bir cumartesinin ardından pazar günümü sarı kızıma ayırdım.

DSC05889.jpg

Nereye gideceğimi bilmeden çıktım yola. Ilgaz'a doğru tırmanırken aklıma Ilgaz geçidinden ayrılan toprak yol geldi. Ordan Ilgazın güney yüzünü gezeyim dedim. Ilgazın kuzeyi Çankırı tarafında kalıyor ve hiç dolaşmadım.
Bilmediğim toprak yollarda ilerlerken uzaktan Ankara yolu göründü.

DSC05891.jpg

Demekki ters yöne gidiyorum, benim yolum ormana çıkmalıydı.

DSC05894.jpg

Orman içine giden yollarda bozulmuş, gidip gitmeme konusunda tereddüt ettim ama...

DSC05895.jpg

DSC05898.jpg

Uzaktan gördüğüm manzara sanırım Kadınçayırı diye düşünüp oraya iniş yollarını aradım, az sonra yukarıdan baktığım manzaradaydım, Kadınçayırında.

DSC05900.jpg

Mola vermenin zamanı gelmişti, orman binasını görünce, merhaba deyip daldım. Ormancılar birarada olunca, tanışmasalar bile bir sürü ortak dostları çıkar. Sağolsunlar, yedirdiler, içirdiler :lol:

Buraya kadar gelmişken hep tabelasını görüp bir türlü gidemediğim Kırkpınar yaylasına gideyim dedim. Hatta önceki cumartesi gecesi buraya kampa gelecektik, fakat meteorolojiden dolu ve fırtına tehlikesi olabilir diye faks gelince ertelemiştik. Kısmet sabahına gelmekmiş.

DSC05907.jpg

DSC05910.jpg

Burası Çankırının Ilgaz ilçesinin yamaçlarında hoş bir yayla, küçük bir gölet var. Hatta EnduroClub Şenliklerinin 3.süde burada yapılmıştı 2003 yılında, gidememiştim o zaman.

DSC05911.jpg

Yaylaya geldiğim andan itibaren yukardaki alpin zonu gözüme kestirdim.

DSC05917.jpg

DSC05916.jpg

Bizim meşhur Hacet Tepelerde uzaktan görünüyor.

DSC05919.jpg

Kısa bir mola, balık tutanlarla sohbet...

DSC05920.jpg

Yukarki tepeleri tahmini olarak gps de işaretledikten sonra orman içine daldım, belli belirsiz sürütme yolları çok eğlenceliydi. Ah birde trial lastiklerim değilde mt 21 lerim takılı olsaydı.
DSC05921.jpg

DSC05922.jpg

Sonunda orman zonundan çıktım, tepelerdeyim.
DSC05925.jpg

DSC05930.jpg

Buda ben :wink:

DSC05931.jpg

Dağlar görmeye değer.

DSC05938.jpg

2400 m. rakımdayım, yemek molası için iyi bir yer.

DSC05943.jpg

Gidiş yönümün tersinde güneş alçalıyor gittikce.

DSC05945.jpg

Kendime tahmini bir rota yaptım, hedefim Ilgaz Dağı kayak tesisleri. Aradaki mesafe kuş uçuşu tahmini 12-13 km ama, karşıma nasıl bir engel çıkacağını bilmiyorum, hiç tanımadığım bir arazi.

DSC05949.jpg

Korktuğumda oldu, rotamın karşısında kocaman bir uçurum.
DSC05951.jpg

İlerki tepenin güney yamacında dolaşırım diyordum ama, tek şans kuzey yamacını denemem.

DSC05954.jpg

DSC05955.jpg

DSC05956.jpg

DSC05958.jpg

DSC05965.jpg

Yukarıda kartallar süzülüyor. İsterdim onaların yerinde olmayı.

DSC05967.jpg

DSC05972.jpg

Ben yol bulmaya çalışırken saat 19,30 oldu, hava kararmaya başladı, ilerden oteller bölgesi görünüyor ama, nerde nasıl bir engel çıkacağı belli değil, yerde de yoğun bir ardıç tabakası var. Tedirgin olmaya başladım, hava kararınca mümkün değil yola inemem. Bir taraftan düşünüyorum, düşsem bir tarafıma bir şey olsa ne yaparım diye??? GPS ve telsiz güven veriyor. En yakın Karabükte helikopterimiz var, helikopter isterim diyorum, çünkü motosiklet hariç hiç bir motorlu araç karadan gelemez buraya.

DSC05978.jpg

Sonunda orman yoluyla buluştuğumda derin bir "oh" çektim.

DSC05986.jpg

Hele bu menfezi görünce iyice rahatlamıştım, komşu bölgenin mıntıkası burası, daha önce mantar toplamaya gelmiştik ve burda fotoğrafımız bile var :D

foto.jpg

Zaman akıp geçiyor, 4 sene öncesiydi, güzel günlerdi.... :roll:
DSC05987.jpg

Hava kararıncaya kadar orman yollarında gazlarım diye düşünüyordum, takii kontağımdan kıvılcım çıkıncaya kadar. Hemen motoru stop ettim, baktım yanan bir şey yok. Kontağı açtım, hiç elektrik yok. Kaldım burda diye düşünmeye başladım, kontak kablolarını kurcaldım bir şey yok. Motoru vurdurarak çalıştırayım dedim, çalıştı, fakat farlar yanmıyor, gösterge çalışmıyor.

DSC05991.jpg

Aklıma sigorta geldi, söktüm ve doğru tahmin, sigorta atmış, yedeğiyle değiştirdim ve herşey düzeldi.
Kontakta kıvılcım çıkaranda benim ihmalim olmuş.
DSC05993.jpg

Fotoğraftaki beyaz soket, 12 volt çakmak bağlantısı için yapmıştım, yerinden kurtulmuştu bende tekrar takmadım, sallanıp duruyordu, anahtarlara değince kısa devre yapmış. :oops:

DSC05994.jpg

Havada karardı bu arada iyice, niyetim dağda birşeyler içmekti ama iyice yorulmuştum döndüm Kastamonu'ya.

40p305nar.jpg

Kırkpınar yaylasında şenliğe gelenlerin en baştada Murat Kızağın anıları canlanmıştır herhalde :wink:

Monza arkadaşım, güzel ve macera dolu bir gezi ama bu tür yerlere tek motor gitmemek lazım. Selamlar.

Abi sende baya baya macera adamısın.Tek başına.Helal olsun ne diyeyim.:cat:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Mesleğini yaparken, bir yandan da dağların adını çıkarmak güzel birşey olsa gerek.

çok ama çok güzel bi macera olmuş.
paylaşımın için teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar