KADINA DAYAK!!!

Kadına Dayak

• Atmadım, gerektiğinde atılmalı!

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    4
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu durumda Fight Club açalım derim ben euheuheuh ilk kural neydi :wiinkk:

ARKADAŞLAR BENCE DAYAK KADINA OLARAK DEĞİL SADECE ŞİDDET OLARAK ELE ALINDIĞINDA ANLAŞILABİLİR.
ESKİLERİN GÜZEL BİR SÖZÜ VAR CELAL FİKRİN FAKRINDANDIR YANİ KISACA FİKİR BİTİNCE SİNİRLER GERİLİR.KENDİNİZİ DE TARTTIĞINIZ ZAMAN GÖRÜRSÜNÜZ KÜ AYNI HAREKETLERE MARUZ KALDIĞINIZDA FARKLI HAREKET ETTİĞİNİZ OLABİLİR.BAZEN SİNİRLENİRKEN BAZEN DE BAŞKA TÜRLÜ ÇÖZDÜĞÜMÜZ OLMUŞTUR.BAZEN SORUNLARLA UĞRAŞMAKTAN ÇOK KAÇMAYI SEÇERİZ.MESELA SORUNLARIMIZI HALLETMEK YERİNE TV SEYREDERİZ,KREDİ KARTI BORCUMUZ VARDIR HİÇ BANKAYA UĞRAMAYIZ, KASABA BORCUMUZ VARDIR ÖNÜNDEN GEÇMEYİZ,BÜTÜN BUNLARIN ARASINDA ÇOCUĞUMUZ BİŞEY İSTEYİP DE AĞLASA DAYAĞI YER....
PARAMIZ YOK NASIL ÇÖZELİM SORUNLAR DEMEK Kİ ÇÖZÜLMÜYOR DA DİYEBİLİRSİNİZ.BENİM DE SIKINTILARIM VAR TUZUM KURU DA KONUŞUYO DEĞİLİM.AMA PARA SORUNU EK İŞLER BULUNUP Bİ YERLERDE ÇALIŞARAK ÇÖZÜLEBİLİR.DEVLET DAİRESİNDE ÇALIŞTIĞI HALDE BİRŞEYLER PAZARLAMAYA ÇALIŞAN,EVİNDE HANIMINA OYUNCAK BENZERİ ŞEYLER MONTE ETTİRİP AZ DA OLSA EK GELİR ELDE EDEN İNSANLARE TANIYORUM.
BİR DE MAALESEF ŞUNU DA DEMEK İSTEMİYORUM:TOPLUMUMUZDA KAVGA VE SESİNİ YÜKSELTMEK İNSANLARA BASKI UNSURUYSA BUNLARA ÖARUZ KALORSANIZ SİNİN KORKUN DA DEMİYORUM.SİZ BU İNSANLARA DAHA BASKLIN ÇIKIN.KENİDİNİZİ HAKETMEDİĞİNİZ ŞEKİLDE CASKI ALTINA ALDIRMAYIN.KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR.EZMEYİN VE EZİLMEYİN.
MOTORUNU SEVEN HERKESE SELAM...

Shamyl oyladım ama sırf siz tatmin olun die yoksa zaten bana kalsa bu sorunun tek bir cevabı var.. :)

Bu arada ben bu site bunun yeri değil demek istemedim! Bu soruyu hangi platformda olursa olsun tartışmak saçma dedim..

Sonuçta siz bana bakmayın tartışın güzel güzel.. :p

çok kızdığımda erkeklerle kavga ettim ama şimdiye kadar beni çok kızdıran bi kadın olmadığı için naparım bilmiyorum gerçi kolay kolayda kızan bi tip değilim tabi mantıklı bir şekilde bakarsan kavganın her çeşidi yanliş ama sonuçta bu iş bir duygu patlaması nolur bilmem ama yapmam diye tahmin ediyorum :)

Topic bence Aile İçi Şiddet olmalıydı. Neden?

Çünkü Sadece kadınlar şiddete maruz kalmıyor. Erkeklerde kalıyor. Çocuklar da...

Ama her zaman dışa yansıyan kadına uygulanan şiddet. Şiddete uğrayan erkek hiçbir zaman bunu kabullenemiyor veya açığa çıkmasını istemiyor. Bence şiddete karşı şiddet uygulanması doğal ve sinir anında kontrolü zor olan reflekssel bir tepki. Birçok örnek verilmiş. Görülüyor ki büyük çoğunluk hep şiddete tepki anında şiddetle tepki verdiğini söylemiş. İşin doğrusu şiddeti hayattan çıkarmaktır.

Diğer taraftansa aile yapısına zarar verecek. Şeref, haysiyet, namus gibi toplumsal değerlerin hiçe sayıldığı durumlarda da şiddete başvurulduğu anlaşılıyor. Ailenin Namusuna, şerefine aykırı bir duruma sebebiyet veren erkek yada kadın. Şiddete veya baskıya maruz kalıyor. Bu davranışta güç ön plana çıkar. Güçlü olan güçsüz olana karşı üstün gelir. Böyle durumlarda aile içi şiddet konusunda erkeğin fiziksel üstünlüğü ve gücünün üstün geldiği anlar daha fazladır. Ama hep konuşulan bu topik te olduğu gibi Kadına Dayak konusudur.

Aile içi şiddeti toplumumuza göre gözlemlersek. Çocuklarına şiddet uygulayanların büyük kısmının anneler oldugunu görürüz ki; Bu da kocaya üstün gelememenin dışa vurumudur. Kadın ailedeki konumunu toplumsal degerlere aykırı olarak sekillendirirse. Kocası tarafından bir yaptırım uygulanır. Ama aynı duruma erkek düştüğü zaman yine aynı yaptırım uygulanır. Bunu Kadınların uygulayamaması durumunda ailenin diğer güçlülerinden destek (Abi, baba, dayı vs.) alınır.

Örneğin: Çalışmayan, Eşini aldatan, kumar oynayan, alkol olayını abartan vs. yollarla ailesine vermesi gereken değerleri (zaman, para, sevgi, bakım, tek yürek olma gibi) esirgeyen erkek de şiddete maruz kalır ki. Bu tip şiddete maruz kalan erkek toplumumuzda azımsanmayacak kadar fazladır ve bunlar yanlızca bu değerlere aykırı gelenler değil, bazen kultur farklılıklarından dogan anlasmazlıklarda bile bu tür bir tepkiye maruz kalırlar.

Köklü bir araştırma yapılsa. Hayatlarında bir kere dahi olsa şiddete maruz kalan insanlar yüzdeye vurulursa. Eşinin ailesi veya kendi ailesi tarafından (yani çekirdek aile dışındaki 3 ncü şahıslardan) korkutma baskı veya fiziksel şiddet yaşayanların sayısıda azımsanmayacak kadar fazla çıkar ki bu daha kötü bir durumdur. Aile içine bir dış katmanından da olsa farklı kişilerin girmesi... :pr:

Kültürümüzde deger yargılarının bireye göre hassasiyetini de incelersek kadının üstlendiği rol daha hassas ve daha ince çizgilere sahiptir. Ama bu erkek tarafında boyle değildir. Erkek hata yaptıgında esnek karşılanmalı düşüncesi çocukluktan beyinlere işlenmiştir. Bu durumda açıkca görülür ki kadının, rolünün gerektirdiği ince hatlara sahip hassas cizgi dısına kayması daha kolaydır ve bunun yaptırımı toplumumuzda daha serttir.

Çocuklarının kişilik yapılarının gelismesindeki en önemli unsurunda anne oldugunu erkege bu kadar esnek, kadına da bir o kadar ince ve keskin rol yükleyenin de yine bir kadın olması da çok ilginçtir.

Erkek evlada daha esnek davranılıp kız evlada bu esnekliği göstermeyenler yine ebeveynlerdir. Örneğin:Erkeğin kız arkadaşı olması, aile tarafından gurur verici bir olay olarak karşılanırken, kız çocuğunun bunu belli bir döneme kadar gizli ve kaçamak yaşaması ve bunun aile kontrolünden uzak kalması sık rastladığımız bir durum değil midir?

Anlaşılıyorki toplumumuzda şiddeti konuşmaya başladık mı uc uca ekleniyor ve uzayıp gidiyor sokaktaki siddete kadar... Bireye yetişme çağında gördüğü şiddet örnekleri etki ediyor. Bunun yansımasını heryerde görüyoruz okullar da, maçlarda, konserlerde vs.

Bize düşen şiddeti tamamen ortadan kaldırmaksa. Bunu erkek kadın diye ele almamak. Aile içinden şiddeti tamamen çıkarmakla yokedebiliriz.

20 bilinçli ebeveyn 20 bilinçli evlat yetiştirse. Bilinçli bireylerle, şiddetten arınmış geleceğin yapılanması daha kolay olacaktır.

Şiddetsiz gunler dilerim.

delicoban08, bu tip anketleri nerede görmek ve fikrini belirtmek istersin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar