Kadın sürücü problemi

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Birçoğumuzun durumdan haberi vardır, kadın sürücülerden korkuyoruz, yani biz motor sürücüleri olarak zaten sakatlanma ve ölme riskini bilerek sürüyoruz ama olası bir kazada karşı sürücü sadece gazı bıraksa yetecek ama o durumda bile gazı bırakmadan üzerimizden geçip bizi öldürüyorlar.

Kocaeli de bir kadın sürücü(öğretmen) yaklaşık 10 km hız ile giderken göz göre göre 13 yaşında çocuğun kafasını ezmişti ve ölümüne sebep olmuştu. kadın sürücü sorunu ne zaman gündeme gelecek? ben kaza yapıp yere düştüğümde acaba arkamdaki sürücü kadın mı diye korkuyorum. 2020 mart ayında yaptığım ölümcül kazada eğer önünde sürüklendiğim araba sürücüsü erkek yerine bir kadın olsaydı şu anda ben ölmüş olacaktım... şimdi insan canlarını kıyaslama yapmayalım, her insan değerlidir, en azından değerini boş verelim yani bir insan bu şekilde ölmemeli. sadece gazı bıraksa karşıdakini ezmeyecek ama bunu bile yapmıyor kadın sürücüler.

kanun çıkartılabilir, hani kaza anında gaza basmaya devam eden kadın sürücüler bir potansiyel katiller ve kamera kayıtları ile kanıtlanan bu sürücülerin ehliyetine el konulması gerektiğini düşünüyorum... kamera kaydıyla kanıtı olmayanlara yapacak bir şey yok ama kanıtlananlara karşı bu olmalı bence...

daha kaç insan ölmesi gerekiyor bu işin gündem olması için? sosyal medyada zaten yeterince gündem olmuş durumda ama kanun karşısında bir işleme tabi tutulması için devlet yöneticileri bu konuyu ne zaman ele alacaklar? bunu yapmaları için sadece kanun çıkarsalar yeter.

yani katil bariyerlere çözüm biraz para gerektirdiği için oyalama taktiği yapıyorlar ama bu kadın sürücü sorununun çözümü için para gerekmiyor. bununla ilgilenebilirler.

şu kazalara bakın, saçma sapan kazalar, bu hızlarda böyle kazaları yapmaları normal değil ve oran olarak çok fazla, millet ezberlemiş artık, kazanın şekline bakarak sürücüyü görmeseler bile kadın olup olmadığını tahmin ediyorlar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de araba/motor fark etmez bir çok kadının denyo gibi araç sürdüğünü ve en temel becerilerden yoksun olduklarını düşünüyorum ama yapacak bir şey yok. Devlet ehliyet vermişse bizimle beraber o trafiğe çıkacaklar.

Bir de hiçbir devlet anlayışına yakışmaz insanları erkek sürücü/kadın sürücü olarak ayırmak.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sevgili Fatih,

Yapilan kazalara bakarak ehliyet iptaline gidilirse Türkiyede ehliyetli sürücü kalmaz. Kadin sürücü konusu bence algidir . Istaistikler kadinlarin karistigi ölümcül kazalarin erkeklere oranla daha düsük oldugunu gösteriyor. Erkekler kaza yaptiginda haber olmuyor ayni kazayi kadin yaptiginda maalesef cinsiyetcilik öne cikip kadini linc ediyor.

Sevgilerimle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben de araba/motor fark etmez bir çok kadının denyo gibi araç sürdüğünü, en temel becerilerden yoksun olduğunu düşünüyorum ama yapacak şey yok. Devlet ehliyet vermişse bizimle beraber o trafiğe çıkacaklar.

Bir de hiçbir devlet anlayışına yakışmaz insanları erkek sürücü/kadın sürücü olarak ayırmak.

Devlet bu konuda istatistik tutuyor zaten . Eger kadinlarda sizlerin algisindaki kadar cok kaza oluyor olsaydi ilave önlemler mutlaka alinir di . Insan hayati herseyin üzerinde degerlidir.

Toplumdaki bu alginin kaynagi yine biz erkeklerin kural tanimazligidir. Kadinlar trafik kurallarini daha cok önemsiyor ve uymaya özen gösteriyorlar . Hiz siniri 50 km ise 50 ile gidiyorlar bu da biz erkeklerin isine gelmedigi icin kadinlari beceriksizlikle sucluyoruz.

Motosikleti
Arora kasırga
Ne zaman trafiğe çıksam kesinlikle bir kadın sürücü tarafından ölümden dönerim.
*Tali yoldan anayola girerken şeridine sığmayıp orta şeritte manevrayı tamamlayanlar.
*Kavşaktan çıkışta sağda olmasına rağmen son gazla kuyruğuma kadar gelip Park halindeki kamyon dorsesini görünce frenle kızaklayanlar
*Trafik ışıklarına 20 MT kalmışken ve yerde düz çizgi olduğu halde sinyalsiz önüme atlayanlar
*Transiti kendime set edip kavşağa girerken arka tekerleğim kamyonetten dışarda kaldığı için kornaya asılıp hızla ilerlerken 10 MT sonra sert duruş yapıp trafiğin içine edenler
Ve en son olay
*İki şeritli yola tali yokuştan aşağı hızlı inip sağa manevrayı toparlayamayinca asfalttan toprak zemine düşüp kafa kafaya çarpışmamıza ramak kala benim durarak ona yol verdiğim sürücüler.

Bir şey desen " e siz ananizin karninda mı öğrendiniz" diyor
Tartışmaya girsen "bir kadina bağıramazsın" silahını çekiyor

Şahsen ben artık birinin bana vurup tüm hastane masraflarımı + iyileşme sürecim boyunca kaybettiğim maddi zararı karşılamalarını bekliyorum.
Bu gidişle fazla da uzun sürmez,çok yakında biri vurur zaten.

Motosikleti
Ne zaman trafiğe çıksam kesinlikle bir kadın sürücü tarafından ölümden dönerim.
*Tali yoldan anayola girerken şeridine sığmayıp orta şeritte manevrayı tamamlayanlar.
*Kavşaktan çıkışta sağda olmasına rağmen son gazla kuyruğuma kadar gelip Park halindeki kamyon dorsesini görünce frenle kızaklayanlar
*Trafik ışıklarına 20 MT kalmışken ve yerde düz çizgi olduğu halde sinyalsiz önüme atlayanlar
*Transiti kendime set edip kavşağa girerken arka tekerleğim kamyonetten dışarda kaldığı için kornaya asılıp hızla ilerlerken 10 MT sonra sert duruş yapıp trafiğin içine edenler
Ve en son olay
*İki şeritli yola tali yokuştan aşağı hızlı inip sağa manevrayı toparlayamayinca asfalttan toprak zemine düşüp kafa kafaya çarpışmamıza ramak kala benim durarak ona yol verdiğim sürücüler.

Bir şey desen " e siz ananizin karninda mı öğrendiniz" diyor
Tartışmaya girsen "bir kadina bağıramazsın" silahını çekiyor

Şahsen ben artık birinin bana vurup tüm hastane masraflarımı + iyileşme sürecim boyunca kaybettiğim maddi zararı karşılamalarını bekliyorum.
Bu gidişle fazla da uzun sürmez,çok yakında biri vurur zaten.
Yani bu yukarida yazdiklarini hicbir erkek sürücü yapmiyor diyorsun ;)

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Hiçbir cinsiyete genelleme yapmaya gerek yok. Süren kadın olunca dikkatinizi çekiyor sadece.

"Solaklar zekidir." boşu ile aynı durum var burada. Solakların da sağakların da zekâ oranı aynı. Sadece sağak insanların sayısı daha fazla olduğu için daha fazla "Zeki olmayan" sağak görüyor insanlar. Ondan dikkatlerini zeki solaklar çekiyor.

Kadın/erkek sürüş becerisi, havuzu tum şoförler olarak tutarsak neredeyse aynı. Sadece kadınlar daha az olunca kötü kadın şoförler daha çok ilgi çekiyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Beyler nerede gaz açacağımızı, nerede yavaşlayacağımızı, nerede duracağımızı, nasıl kaçacağımızı ya da duracağımızı hep planlayalım ve bilelim. Başka çaremiz yok, trafikteki hareketli ya da durağan her şey bizi öldürebilir ya da sakatlayabilir. Bizim dışımızdaki her sürücünün mal, ebleh, şerefsiz, ahlaksız, onun bunun çocuğu, it olduğunu düşünürseniz daha iyi refleksler geliştirirsiniz.

Motosikleti
Beyler nerede gaz açacağımızı, nerede yavaşlayacağımızı, nerede duracağımızı, nasıl kaçacağımızı ya da duracağımızı hep planlayalım ve bilelim. Başka çaremiz yok, trafikteki hareketli ya da durağan her şey bizi öldürebilir ya da sakatlayabilir. Bizim dışımızdaki her sürücünün mal, ebleh, şerefsiz, ahlaksız, onun bunun çocuğu, it olduğunu düşünürseniz daha iyi refleksler geliştirirsiniz.

Tommy baba alayina gider diyor ...

Ülenn bizim disimizdaki her sürücü derken bana da sektirmis galiba :unsure::unsure::unsure:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tommy baba alayina gider diyor ...

Ülenn bizim disimizdaki her sürücü derken bana da sektirmis galiba :unsure::unsure::unsure:
Seninle aynı anda aynı şehirde bile sürmedik henüz hoca.

Şaka bir yana 2018-2019 gibi bir yılda Ağva'dan Şile'ye dönerken kendi arkadaşım bana kaza yaptırdı istemeden. Şu an o kazayı yapmazdım.

Hoca 7-8 Mart eğitime 5 hafta var, en büyük korkum bu 5 hafta içinde kaza yapıp motoru pert etmek.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kadın sürücü problemi yok, problem bizde çok kolay ehliyet alınma problemi. Sürücü kurslarında ehliyet sınav parkurunu geçecek kadar ezbere eğitim veriliyor o kadar. Sürücü kursu öğretmenlerinin de çok bilgli olduklarını düşünmüyorum, belli şeyleri ezberletiyorlar, haliyle maliyet de öncelikli olduğu için o maaşa çalışan birinden de o kadar beklenti olur.
Bizde de sürücü sınavları Almanyadaki gibi olsa keşke, trafiktekilerin %90'ı ehliyet alamazdı. Bizde "küçük amerika olacağız" diye politikacılar yüzünden trafikte araç kullanmak bir haktır algısı var, herkes kolayca ehliyet almak istiyor, sınavda kalırs ki bizdeki sınavlar aslında aşırı kolay, hakkı yenmiş kabul ediyor, oysa trafikte araç kullanmak bir hak değil ayrıcalıktır, en az 1 ton ağırlığında, en güçsüzü bile rahatlıkla bir insanı öldürebilecek bir araçla trafiğe çıkmak için onu kullanmaya ehil olmak gerekir, adı üstünde, ehliyet zaten ehil olma belgesi o. Avrupa bu konudaneden daha iyi, çünkü orada araçla trafiğe çıkmanın ayrıcalık olduğu algısı kabul edilmiş. Tamam özgürlük ama seyahat özgürlüğü yürümek ve toplu taşımaya binebilmek için var, kendin araç kullanacaksan bu ayrıcalığı ehil olarak haketmen lazım diyorlar.

Motosikleti
Kadın sürücü problemi yok, problem bizde çok kolay ehliyet alınma problemi. Sürücü kurslarında ehliyet sınav parkurunu geçecek kadar ezbere eğitim veriliyor o kadar. Sürücü kursu öğretmenlerinin de çok bilgli olduklarını düşünmüyorum, belli şeyleri ezberletiyorlar, haliyle maliyet de öncelikli olduğu için o maaşa çalışan birinden de o kadar beklenti olur.
Bizde de sürücü sınavları Almanyadaki gibi olsa keşke, trafiktekilerin %90'ı ehliyet alamazdı. Bizde "küçük amerika olacağız" diye politikacılar yüzünden trafikte araç kullanmak bir haktır algısı var, herkes kolayca ehliyet almak istiyor, sınavda kalırs ki bizdeki sınavlar aslında aşırı kolay, hakkı yenmiş kabul ediyor, oysa trafikte araç kullanmak bir hak değil ayrıcalıktır, en az 1 ton ağırlığında, en güçsüzü bile rahatlıkla bir insanı öldürebilecek bir araçla trafiğe çıkmak için onu kullanmaya ehil olmak gerekir, adı üstünde, ehliyet zaten ehil olma belgesi o. Avrupa bu konudaneden daha iyi, çünkü orada araçla trafiğe çıkmanın ayrıcalık olduğu algısı kabul edilmiş. Tamam özgürlük ama seyahat özgürlüğü yürümek ve toplu taşımaya binebilmek için var, kendin araç kullanacaksan bu ayrıcalığı ehil olarak haketmen lazım diyorlar.

Türkiyede yillarca araba motosiklet kullanmis dostlarimiz burada 3-4 defa sinava girdikleri halde Alman ehliyetine gecemiyorlar. 7 defa sinava girmis kisiler taniyorum. Maalesef standartlar cok düsük orada.

Almanyada ileri sürüs egitimi verirken Türkiyede anlattiklarimin yarisini anlatmama gerek kalmiyor. Ehliyet kursunda o bilgileri coktan ögrenmis oluyorlar.

bizde her şey ortalamanın altı. yaşam standartları, kazançlar, hobiler, davranışlar...

bilimsel olarak da kanıtlandı zaten, türkiye ortalamada gerizekalı bi ülke.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Birçoğumuzun durumdan haberi vardır, kadın sürücülerden korkuyoruz, yani biz motor sürücüleri olarak zaten sakatlanma ve ölme riskini bilerek sürüyoruz ama olası bir kazada karşı sürücü sadece gazı bıraksa yetecek ama o durumda bile gazı bırakmadan üzerimizden geçip bizi öldürüyorlar.

Kocaeli de bir kadın sürücü(öğretmen) yaklaşık 10 km hız ile giderken göz göre göre 13 yaşında çocuğun kafasını ezmişti ve ölümüne sebep olmuştu. kadın sürücü sorunu ne zaman gündeme gelecek? ben kaza yapıp yere düştüğümde acaba arkamdaki sürücü kadın mı diye korkuyorum. 2020 mart ayında yaptığım ölümcül kazada eğer önünde sürüklendiğim araba sürücüsü erkek yerine bir kadın olsaydı şu anda ben ölmüş olacaktım... şimdi insan canlarını kıyaslama yapmayalım, her insan değerlidir, en azından değerini boş verelim yani bir insan bu şekilde ölmemeli. sadece gazı bıraksa karşıdakini ezmeyecek ama bunu bile yapmıyor kadın sürücüler.

kanun çıkartılabilir, hani kaza anında gaza basmaya devam eden kadın sürücüler bir potansiyel katiller ve kamera kayıtları ile kanıtlanan bu sürücülerin ehliyetine el konulması gerektiğini düşünüyorum... kamera kaydıyla kanıtı olmayanlara yapacak bir şey yok ama kanıtlananlara karşı bu olmalı bence...

daha kaç insan ölmesi gerekiyor bu işin gündem olması için? sosyal medyada zaten yeterince gündem olmuş durumda ama kanun karşısında bir işleme tabi tutulması için devlet yöneticileri bu konuyu ne zaman ele alacaklar? bunu yapmaları için sadece kanun çıkarsalar yeter.

yani katil bariyerlere çözüm biraz para gerektirdiği için oyalama taktiği yapıyorlar ama bu kadın sürücü sorununun çözümü için para gerekmiyor. bununla ilgilenebilirler.

şu kazalara bakın, saçma sapan kazalar, bu hızlarda böyle kazaları yapmaları normal değil ve oran olarak çok fazla, millet ezberlemiş artık, kazanın şekline bakarak sürücüyü görmeseler bile kadın olup olmadığını tahmin ediyorlar.
Fatihçim tamam haklısın..Haklısın da Bu saydıklarının 10 katını erkek sürücüler de yapıyor...
Kadınların araba kullanma becerileri kısıtlı.. Kendilerini geliştirmekten yoksunlar.. Trafik okumaları zayıf...

Ben çok iyi hatırlıyorum 8-9 yaşlarında amcam teyzeme ehliyet aldırabilmek için 5-6 dosya harcamıştı.. Her dosya 4 sınavdı.. Hesap et... Eski sistemde ehliyet almak kolay değildi...
Ama teyzem yıllarca kullandı.. Ne bir olay ne bir kaza.. Bu arada araba motorundan da anlardı..
Şimdiki kadınlar şanslı.. Anahtar bile çevirmiyor ki.. İçine giriyor düğmeye basıyor gaza basıp gidiyor...
Bence teknoloji ve dünya devleri böyle olmasını istiyor anlayacağın.. Komplo bu :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Stret gitsin uzak durmaya çalış... Gelir buluırsa da ne yapalım.. Kader deriz..

Ama burda asık önemli olan bir şey var.. Atlanmaması gereken... ;)

Sendeki bu kadın karşıtlığı nedir yahu ?..
Ne çektin sen kadınlardan ? Niye bu öfke ?.. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Onu bunu boşver Osman Aga, sana Azdavay'da benden önce kaç kişi "davay davay" esprisi yaptı onu söyle :)
Cevap veriyorum. Hiç kimse.
Çünkü 01.04.1946'ya kadar Azdavay Daday'a bağlıymış, nisan bir şakası niyetine bağımsızlığını ilan etmiş. O yüzden Sağır İsmet'e bile "davay" desen Daday anlar. 😜

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar