- Konu Yazar
Sizde nasiplenin diye şee ediyom , seyr etmeyen pişman olur , izlediğim sn sağlam rahatlatıcı video , bide şu doğranan materyal nedir bilgisi olan varmı acep ?
Sen atınca açtım baktım 2019 model daha 3000kmde bile olmayan motoru 125k yazmışlar. Para olsa satma düşüncesi olmasa net alınabilir bir motor. Bence tipi çok güzel. Fiyat da 125k yani şu an 600cc 0 motor parası neredeyse.
Sizde nasiplenin diye şee ediyom , seyr etmeyen pişman olur , izlediğim sn sağlam rahatlatıcı video , bide şu doğranan materyal nedir bilgisi olan varmı acep ?
https://www.youtube.com/watch?v=TTeutIf-kBA
1977 ile 1980 yılları arasıydı . Bursa Yeşil Cami karşısında , Bu gün Yüce Hünkar döner ve çay kahve salonları olan yerde YEŞİL AİLE ÇAY BAHÇESİ
vardı . Bizim 1 liraya Altıparmak'da bir arsada kırmızı 250 cc kiralık JAWA lara bir tur binebildiğimiz seneler. 6 tane motorla Yeşil çay bahçesine kahve içmeye gelmişler. Birincisi İst plaka 6 silindir Suzuki Katana, 2.si 900-1000 cc 4 silindir Honda , 3. sü Bursa plaka kırmızı 250
Jawa, diğer 3 motorun ismi - cismini hatırlamıyorum . Ömrümde ilk 6 silindir motosikleti o gün orada ,Suzuki Katana'da görmüştüm.
Eskiden cesetler olurdu şimdi az bir şey modernleştiler diye urgan kullanıyorlar
Hala kullaniliyor. Genelde domuz eti kullaniliyor balistik testlerde, insan bedeninin ozelliklerine yakin oldugu icin. Bir de balistik jel var, Myth Busters izlediyseniz gorebilirsiniz oralarda.
ben de ilk suzuki katana sandım ama okuyunca anladım.
katana ve kılıç tarihiyle ilgili, " tarihin arka odası"n da proğram yapılmıştı.
Japon, çin, türk kılıçları, haçlıların yenilme sebeplerinden biri olan çeliğe karşı demir vs..
Tavsiye ederim
gecen sene Tokyo'da ki samuray museum'u gezerken icim gitmisti muzede ayni zamanda katanalarin satisi da yapiliyordu, tabi ben seyahatime ilk japonyadan baslayinca satin alamadim cunku 6 ulke daha dolasip oyle donecektim hava ve kara sinir gecislerinde buyuk problem olacakti gezdirmek, tekrar gittigimde mutlaka aklimda.
Katana değil de meslekten dolayı japon stili şef bıçaklarını tercih ediyorum. Gerçekten japonlar bu konuda benim için dünyada en iyisiler. Alman stilini sevenler illaki vardır keza onlar da oldukça güzeller. Fakat japon stili bıçakların kullanımı bile ayrı bir keyifli. Şahsen japon stili bıçakların hafif ve daha sert olmasını bir ayrı seviyorum. Bundan kaynaklı aslında alman bıçaklarına göre daha çok efor sarf edilmesi gerekse de iki stilin de avantaj ve dezavantajları birbirlerini neredeyse nötrlüyor. Az mutfakta yemek yapmayı zaman geçirmeyi seven arkadaşlara ucuzundan da olsa(mesela pirge çok ucuz) bir santoku alıp kullanmayı öğrenmelerini tavsiye ederim. Bıçak ne kadar güzel olursa insanın keyfi bir ayrı artıyor. Neden ve niçin anlattım bilmiyorum ama öyle şef bıçakları var ki adamların insan mest oluyor.
bende mesleğim gereği japon makas kullanıyordum (kai) bi kaza sonuçu soba da yaktık
artık alamıyorum hem pahalı hem işimi görecek boyutta olanı satılmıyor
kılıç dediğin zaman orda bi duracan bizim dirişi ertuğrulda kullanılan çelikten daha sağlam bi çelik bu japonlarda bile yok
Sevgili adaşım Pirge nin bir dükkanı ,evime 500 metre , yeni bıçakçılar çarşısıysa 150 metre . Bir sürü bıçakçı arkadaşım var . Ayrıca şehriminKatana değil de meslekten dolayı japon stili şef bıçaklarını tercih ediyorum. Gerçekten japonlar bu konuda benim için dünyada en iyisiler. Alman stilini sevenler illaki vardır keza onlar da oldukça güzeller. Fakat japon stili bıçakların kullanımı bile ayrı bir keyifli. Şahsen japon stili bıçakların hafif ve daha sert olmasını bir ayrı seviyorum. Bundan kaynaklı aslında alman bıçaklarına göre daha çok efor sarf edilmesi gerekse de iki stilin de avantaj ve dezavantajları birbirlerini neredeyse nötrlüyor. Az mutfakta yemek yapmayı zaman geçirmeyi seven arkadaşlara ucuzundan da olsa(mesela pirge çok ucuz) bir santoku alıp kullanmayı öğrenmelerini tavsiye ederim. Bıçak ne kadar güzel olursa insanın keyfi bir ayrı artıyor. Neden ve niçin anlattım bilmiyorum ama öyle şef bıçakları var ki adamların insan mest oluyor.