Kaç para nan bir katana , haa kaç paraa ?

Katılım
17 May 2011
Mesajlar
4,431
Sizde nasiplenin diye şee ediyom , seyr etmeyen pişman olur , izlediğim sn sağlam rahatlatıcı video , bide şu doğranan materyal nedir bilgisi olan varmı acep ?



 
Katılım
17 Nis 2018
Mesajlar
9,770
güzel ama filmlerdeki gibi olmadıgı için rahatlamadım.

vurdugu zaman sabitlenen şey sarsılıyor, filmlerde böyle kılıçlarla vurdugunda hiç sarsmadan jilet gibi kesiyor :D
 
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
3,537
Kestikleri maddenin bambu olması lazım.Bu arada videodaki katanaları yanlış bilmiyorsam tamamen el işçiliği ile günlerce defalarca ateş ve soğuk suya batırılarak hazırlanan özel bir çelikle yapıyorlar.Yani piyasadan para ile alınabilecek katanalar değil.
 
Katılım
28 Ara 2015
Mesajlar
1,595
1977 ile 1980 yılları arasıydı . Bursa Yeşil Cami karşısında , Bu gün Yüce Hünkar döner ve çay kahve salonları olan yerde YEŞİL AİLE ÇAY BAHÇESİ
vardı . Bizim 1 liraya Altıparmak'da bir arsada kırmızı 250 cc kiralık JAWA lara bir tur binebildiğimiz seneler. 6 tane motorla Yeşil çay bahçesine kahve içmeye gelmişler. Birincisi İst plaka 6 silindir Suzuki Katana, 2.si 900-1000 cc 4 silindir Honda , 3. sü Bursa plaka kırmızı 250
Jawa, diğer 3 motorun ismi - cismini hatırlamıyorum . Ömrümde ilk 6 silindir motosikleti o gün orada ,Suzuki Katana'da görmüştüm.
 
Mersin İl Temsilcisi
Katılım
2 Ağu 2006
Mesajlar
10,374
1977 ile 1980 yılları arasıydı . Bursa Yeşil Cami karşısında , Bu gün Yüce Hünkar döner ve çay kahve salonları olan yerde YEŞİL AİLE ÇAY BAHÇESİ
vardı . Bizim 1 liraya Altıparmak'da bir arsada kırmızı 250 cc kiralık JAWA lara bir tur binebildiğimiz seneler. 6 tane motorla Yeşil çay bahçesine kahve içmeye gelmişler. Birincisi İst plaka 6 silindir Suzuki Katana, 2.si 900-1000 cc 4 silindir Honda , 3. sü Bursa plaka kırmızı 250
Jawa, diğer 3 motorun ismi - cismini hatırlamıyorum . Ömrümde ilk 6 silindir motosikleti o gün orada ,Suzuki Katana'da görmüştüm.

ben de ilk suzuki katana sandım ama okuyunca anladım.
katana ve kılıç tarihiyle ilgili, " tarihin arka odası"n da proğram yapılmıştı.
Japon, çin, türk kılıçları, haçlıların yenilme sebeplerinden biri olan çeliğe karşı demir vs..

Tavsiye ederim
 
Katılım
24 Haz 2018
Mesajlar
2,431
Hala kullaniliyor. Genelde domuz eti kullaniliyor balistik testlerde, insan bedeninin ozelliklerine yakin oldugu icin. Bir de balistik jel var, Myth Busters izlediyseniz gorebilirsiniz oralarda.

Öyle değil eskiden japonyada kılıç yapıldığında bazı manyak ustalar cesetleri üst üste koyup tek seferde kaç cesedi birden kesecek diye bakarlarmış :D olay o :D
 
Mersin İl Temsilcisi
Katılım
2 Ağu 2006
Mesajlar
10,374
ben de ilk suzuki katana sandım ama okuyunca anladım.
katana ve kılıç tarihiyle ilgili, " tarihin arka odası"n da proğram yapılmıştı.
Japon, çin, türk kılıçları, haçlıların yenilme sebeplerinden biri olan çeliğe karşı demir vs..

Tavsiye ederim

https://youtu.be/GBM2ROKbSDk

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------

Kendi kılıcını da yapmak istersen, fikir verebilirim .
 
Katılım
17 May 2011
Mesajlar
4,431
@BursalıAliağabey , :Ağabey saygılar , bahs ettiğin tarihin ilkinde ağaçta portakal , sonuncuda ise " aguu aguu " diyebiliyordum ancak
, ancak jawa 250'leri bilirim eski ilk versiyondan , sonradan çıkan masmavi maviş , "pam pam papampampam " diye saydıran , cinsinide :)

@arndiol : Seyr etmemişsin tümünü , öyle olanlarda var , tabii haklısın uzun video , ama içerikte var öyleside.

@Thracian : Bamboo imiş , işte dıştaki sushi sarma şeysi gibi olan katman kafa karıştırıyor , belki bütünlük bozulmasın diye kılıflı yapmışlar... Ve evet gerçek bi katana pahabiçilemez çeliği ise halen sır imiş..

@vandamme : Far hariç hoş makina.. nakedseveriz vesselam.


@Alicem : Haklısın.

@',' : En az 6 ay en çok 36 imiş , Jimny'den sonraki en pahalı 2. kiralık araç.. ve tek moto , ama şaşırdım demek kurumsal kiralaması varmış Suzi'nin , teşekkürler bilgi için.

@gurcanozturk : Teşekkürler.

@oldcockroach : Japon mühendisliği..

@yürekçe : Tarihin arka odası , hiç sektirmeden seyr ederdim (demek'ki sektirmişim :) ) nasıl oldu ise bu bölüm ve kılıçlar temas'sını ilk defa gördüm.. Yo yoo , bi bushcraft yapabilirmiyim diye zamanında araştırıp vaz geçtiğim / cesaret edemediğim konu (neticede pars2 n690 edinmeme sebeb olan hobby şeysi , iyide olmuş , kafii.)
 
Son düzenleme:
Katılım
6 Mar 2006
Mesajlar
1,013
gecen sene Tokyo'da ki samuray museum'u gezerken icim gitmisti muzede ayni zamanda katanalarin satisi da yapiliyordu, tabi ben seyahatime ilk japonyadan baslayinca satin alamadim cunku 6 ulke daha dolasip oyle donecektim hava ve kara sinir gecislerinde buyuk problem olacakti gezdirmek, tekrar gittigimde mutlaka aklimda.
 
Katılım
17 May 2011
Mesajlar
4,431
gecen sene Tokyo'da ki samuray museum'u gezerken icim gitmisti muzede ayni zamanda katanalarin satisi da yapiliyordu, tabi ben seyahatime ilk japonyadan baslayinca satin alamadim cunku 6 ulke daha dolasip oyle donecektim hava ve kara sinir gecislerinde buyuk problem olacakti gezdirmek, tekrar gittigimde mutlaka aklimda.

Büyük şans , ileride kısmet olur ise (vakit&nakit tabii sıhhat ile) ağız tadı ile yurtdışı seyahatleri planlıyorum..

Muhtemelen müze'de satılanlar elbette imitasyon ve kör ağızlıdır.. yinede sade süşsüz bi katana edinmek isterdim doğrusu.
 
Katılım
4 Mar 2020
Mesajlar
501
Katana değil de meslekten dolayı japon stili şef bıçaklarını tercih ediyorum. Gerçekten japonlar bu konuda benim için dünyada en iyisiler. Alman stilini sevenler illaki vardır keza onlar da oldukça güzeller. Fakat japon stili bıçakların kullanımı bile ayrı bir keyifli. Şahsen japon stili bıçakların hafif ve daha sert olmasını bir ayrı seviyorum. Bundan kaynaklı aslında alman bıçaklarına göre daha çok efor sarf edilmesi gerekse de iki stilin de avantaj ve dezavantajları birbirlerini neredeyse nötrlüyor. Az mutfakta yemek yapmayı zaman geçirmeyi seven arkadaşlara ucuzundan da olsa(mesela pirge çok ucuz) bir santoku alıp kullanmayı öğrenmelerini tavsiye ederim. Bıçak ne kadar güzel olursa insanın keyfi bir ayrı artıyor. Neden ve niçin anlattım bilmiyorum ama öyle şef bıçakları var ki adamların insan mest oluyor.
 

F54

Katılım
25 Haz 2010
Mesajlar
13,925
Katana değil de meslekten dolayı japon stili şef bıçaklarını tercih ediyorum. Gerçekten japonlar bu konuda benim için dünyada en iyisiler. Alman stilini sevenler illaki vardır keza onlar da oldukça güzeller. Fakat japon stili bıçakların kullanımı bile ayrı bir keyifli. Şahsen japon stili bıçakların hafif ve daha sert olmasını bir ayrı seviyorum. Bundan kaynaklı aslında alman bıçaklarına göre daha çok efor sarf edilmesi gerekse de iki stilin de avantaj ve dezavantajları birbirlerini neredeyse nötrlüyor. Az mutfakta yemek yapmayı zaman geçirmeyi seven arkadaşlara ucuzundan da olsa(mesela pirge çok ucuz) bir santoku alıp kullanmayı öğrenmelerini tavsiye ederim. Bıçak ne kadar güzel olursa insanın keyfi bir ayrı artıyor. Neden ve niçin anlattım bilmiyorum ama öyle şef bıçakları var ki adamların insan mest oluyor.

bende mesleğim gereği japon makas kullanıyordum (kai) bi kaza sonuçu soba da yaktık
artık alamıyorum hem pahalı hem işimi görecek boyutta olanı satılmıyor

kılıç dediğin zaman orda bi duracan bizim dirişi ertuğrulda kullanılan çelikten daha sağlam bi çelik bu japonlarda bile yok :p
 
Mersin İl Temsilcisi
Katılım
2 Ağu 2006
Mesajlar
10,374
bende mesleğim gereği japon makas kullanıyordum (kai) bi kaza sonuçu soba da yaktık
artık alamıyorum hem pahalı hem işimi görecek boyutta olanı satılmıyor

kılıç dediğin zaman orda bi duracan bizim dirişi ertuğrulda kullanılan çelikten daha sağlam bi çelik bu japonlarda bile yok :p

Katana'nın karşılığı standart Türk kılıcı değil. Karşılaştıklarında samuray esnekliği ve çabukluğuyla galip gelebilir ama çarpışırlarsa katana'nın kırılma ihtimali yüksektir.

Ben, bir yerde çin seramoni kılıcı bulup almıştım. Ne kadar gerçek bilmiyorum. Muhtemelen replika.
Ama aklımda gerçek birşeyler yapma fikrim var yine.
 
Katılım
28 Ara 2015
Mesajlar
1,595
Katana değil de meslekten dolayı japon stili şef bıçaklarını tercih ediyorum. Gerçekten japonlar bu konuda benim için dünyada en iyisiler. Alman stilini sevenler illaki vardır keza onlar da oldukça güzeller. Fakat japon stili bıçakların kullanımı bile ayrı bir keyifli. Şahsen japon stili bıçakların hafif ve daha sert olmasını bir ayrı seviyorum. Bundan kaynaklı aslında alman bıçaklarına göre daha çok efor sarf edilmesi gerekse de iki stilin de avantaj ve dezavantajları birbirlerini neredeyse nötrlüyor. Az mutfakta yemek yapmayı zaman geçirmeyi seven arkadaşlara ucuzundan da olsa(mesela pirge çok ucuz) bir santoku alıp kullanmayı öğrenmelerini tavsiye ederim. Bıçak ne kadar güzel olursa insanın keyfi bir ayrı artıyor. Neden ve niçin anlattım bilmiyorum ama öyle şef bıçakları var ki adamların insan mest oluyor.
Sevgili adaşım Pirge nin bir dükkanı ,evime 500 metre , yeni bıçakçılar çarşısıysa 150 metre . Bir sürü bıçakçı arkadaşım var . Ayrıca şehrimin
en eski bıçakçılarından ve motorcularından FEYYAZ ustamız , şu an felç sebebiyle evinden çıkamıyor, yaşı 85 civarı . Ben 1955 doğumluyum.
Feyyaz ağabeyde 1950 lerde Harley ve H.R.D. Wincent varmış . Bizim kabahatimizdir , felce yakalandığı 6 seneden bu güne 3 kez ziyarete gittim.
Hem motorculukta , hem bıçakçılıkta hem de insanlıkta benzeri yoktur . Ne yazık ki bu gün yılda bir yada iki kişi ziyaretine ancak gidiyor.
Hele de pandemi sebebiyle kapısını çalan olacağını sanmıyorum . Sağlıklı olduğu devirde bize -- bunları PİRGE ye hazırlıyorum-- derdi. Rabbim
şifasını verir inş. Ali Cem hüzünlere boğdun beni.

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:31 ----------

Bu arada bir kardeşimiz bu H R D Wincent in görselini burada paylaşırsa müteşekkir oluruz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst