Kaç Km'de Hangi Motoru Almalıyım

Başlıkta yazdıgım gibi kaç km yol yaptıktan sonra hangi motoru almalıyım? Ben ilk başlangıc olarak ybr 125 aldım ve 5000 km yol yaptım ardından ninja 250r aldım ve bundada 5000 km yaptım. Sizce kaç km daha yol yapıp 600cc ye geçmeliyim ve 125 250 600cc motorları kullanmak için hangi motorda kaç km yol yapılması gerekir ?

Başlıkta yazdıgım gibi kaç km yol yaptıktan sonra hangi motoru almalıyım? Ben ilk başlangıc olarak ybr 125 aldım ve 5000 km yol yaptım ardından ninja 250r aldım ve bundada 5000 km yaptım. Sizce kaç km daha yol yapıp 600cc ye geçmeliyim ve 125 250 600cc motorları kullanmak için hangi motorda kaç km yol yapılması gerekir ?

eğer kendiniz de ben artık 600 cc sürebilirim diyebiliyorsanız hemen geçin yaptığınz km ler gayet yeterli 600 cc için ha bu 600rr olmaz da 600f olur biraz daha hata kabul eder

paran varsa geç. Bak ben 10 yılı aşkındır 125 cc biniyorum. Niye aceba? Yaptığım 100 binlerce km kafi gelmedimi?

Öyle bir sınır yokki ? Motosiklet sürmeyi biliyorsan istediğin cc de istediğin motoru alıp sürebilirsin. Millet diyor yok efendim hiç motoru sürmemiş adam 600 cc'lik motoru süremez yok efendim şu kadar motor tecrübesi olması lazımda motoru yavaş yavaş yükseltmen lazımda bilmem 600 ccler çok hızlı gider saniyede şu kadar hıza tırmanır aldıktan sonra ölürsün falan filan bunlara bakma sen. Sen motoru alıpta caddelerde son gaz gitmeyeceksinki,125 likle 150 likle kaçta gidiyosan 600 lüktede öyle gideceksin..Ha 150 lik son hızda 120 basıyorken 600 lük daha fazla basar ama sen bu çok basıyor diyede son hızlarda gitmeyeceksin tabi,gazı ne kadar çevirirsen o kadar hızlı gidersin bu sana kalmış birşey.

Evet bende öyle düşünüyorum tabi sizin dediginiz gibi çevredeki insanlar aynen öyle şu kadar süre şunu sür bilmem ne bilmem ne diyor. Ben saten şuan 250r sürüyorum 600cc ile arasında bi 10 15 kilo fark var.Ama eminimki o 600cc alma ölürsün diyenlerin hepsine 600cc alma şansı versen hiç birşeye bakmadan havada kaparlar 600cc yi ama başkasına gelince böyle böyle derler :)

Öyle bir sınır yokki ? Motosiklet sürmeyi biliyorsan istediğin cc de istediğin motoru alıp sürebilirsin. Millet diyor yok efendim hiç motoru sürmemiş adam 600 cc'lik motoru süremez yok efendim şu kadar motor tecrübesi olması lazımda motoru yavaş yavaş yükseltmen lazımda bilmem 600 ccler çok hızlı gider saniyede şu kadar hıza tırmanır aldıktan sonra ölürsün falan filan bunlara bakma sen. Sen motoru alıpta caddelerde son gaz gitmeyeceksinki,125 likle 150 likle kaçta gidiyosan 600 lüktede öyle gideceksin..Ha 150 lik son hızda 120 basıyorken 600 lük daha fazla basar ama sen bu çok basıyor diyede son hızlarda gitmeyeceksin tabi,gazı ne kadar çevirirsen o kadar hızlı gidersin bu sana kalmış birşey.
Canım kardeşim Senin hiç motorun oldumu Yada Motor gördünmü hayatında Yada onu geçtim youtubeden hiç mi video izlemedin 125,150 cc lik Motorların 5 ci Vitesdeki son hızını O 600 lük 1000 lik dediğin makinalar ilk viteste yapıyor Hatta 100likler 170 felan yapıyor oda 250 liklerin hızı Gaz kalona dokunuyon az bi Patinaj atıyor Ön felan kalkıyor Anlata bildimmi
Şimdi bunları bilerek 600LÜK 1000LİK almak Kelle koltukda gezmeye benzer
İyisimi ki sen git şöyle güzel bir 1000Lik alda tecrübe et bişey olmassa Vayy be adam zoru başarmış diyelim

bende bi 10 bin km yol yaptım cb 125 ile 3 ayda yaptım 10bini çok çabuk sıkıldım sattım yeni motor alacağım ama bi türlü karar veremiyorum model konusunda. 1.90 boyum var 90 kiloyum. aslında aklımda dl650 var ama maddi açıdan araya başka bi motor mu koysam diye düşünüyorum.. araya koyacak motorda bulamıyorum :)

Yeni ehliyet almış birinin ferrari kullanması ne kadar doğruysa yeni bir motosiklet sürücüsünün 600ccye geçmesi o kadar doğrudur. Bundan başka laf söylemek motosikletin msini bilmeyip buradan bilgi almaya çalışanı intihara sürüklemektir!

Bi arkadaş binlikle başladı hala kaza yapmadı demekle anca kendinizi kandirirsiniz. arka lastikteki "yusuf çizgisi" ile lastik yanagi arasındaki farkıni görmek lazım o arkadaşın. Bundan başka durumlar da ya şanstır ya da doğuştan gelen yetenektir.

110 kiloluk motordan 250 kiloluk motora geçmeyin. Eğitim almış bir arkadaş vespadan sonra dl 650 aldı ve her hafta bi düşüş yaşıyor.

Dostum Ninja 250R ım ile yaklaşık 10.000 km yol yaptım, sonrasında 2000 km lik bir maxiscooter deneyimim oldu bana göre olmadığını anladığımda 80 beygirlik Hyosung GT650 Naked aldım. Yaklaşık 1000 km kullandım ve inan ki daha önce motor kullanmamış gibi hissediyorum şu an. Herşeyden önemlisi motorun gaz koluna tepkileri, frenleme kabiliyeti çok farklı.. Ninja dan bilirsin viraj çıkışlarında moment i sağlamak, viraj çıkışında uygun hızı yakalamak için fazla gaz açardık ve motorun istediğimiz ivmelenmeyi sağlaması için bir süre geçmesi gerekiyordu. Bu süre içinde bizde yolda oluşabilecek herhangi bir aksiliğe karşı kendimizi hazırlardık. Ama 600 cc lik makinada durum biraz farklı. O hazırlanma süresi (ki bu saniyeden çok daha az bir süredir) bu makinalarda yok. Bu da gaz tepkilerinin ne kadar net ve keskin olduğunu gösteriyor. Ayrıca hadi yavas kullanalım dediğimizde bile düşük cc li motosikletlerdeki fren alışkanlıkları bunlarda sökmüyor. Aslında işin Türkçe si frenleme çok daha fazla ve nazik davranmak zorunda kalıyorsun. Tüm bu yazdıklarımdan sonra son olarak ekleyeceğim şey al.. Bence 600 cc motosiklet kullanmak bu işin kararı.. aşırı güçlü bir SS yerine benimkisi gibi normal güçlerde bir motorla gayet mutlu olabileceğini düşünüyorum. Hatta durumun imkanın yerindeyse çekiş kontrol sistemi...vb gibi sürücüye yardımcı olan sistemleri barındıran yeni bir motosiklet almanı öneririm.. Saygılar..

Ben Ninja 250R ı Satıp Yamaha Yzf r6 almaya karar verdim ama hadi hayırlısı

Selamlar, Bu konu da herkes yorum yapıyor doğal olarak ve herkes kendisine göre doğrusunu yazıyor. Bende bir iki cümleyle kendi yaşadıklarımı ve düşüncelerimi yazayım belki karar vermende yardımcı olur.
2010 yılında A2 ehliyetimi aldım ve 2 yıl kadar motosiklet almadım. Bu sene Mayıs ayında tekrar motosiklete karar verip gidip 5 saatlik bir ders aldım. Ondan sonrasında motosikletimi (CB125E) teslim alıp 5 saat daha eğitim aldım. Bundan sonra da 5.000km. kadar bu motosikleti kullandıktan sonra 21.000 TL verip NC700X aldım.
NC700X'e bindiğimde tamamen farklı olduğu belliydi. Önceden 30 saat G650 ile test sürüşü yaptığım için neyle karşılaşabileceğimi tahmin ediyordum. O yüzden çok temkinli kullandım.
Motoru 3.000 km kullandıktan sonra tekrar adaptasyon için 5 saat daha eğitim aldım. Ve CB125E de güle oynaya bitirdiğim parkurların ağırlaşan (+100 kg.) motorla ne kadar zor olabileceğini gördüm. Eğitim oldukça zor geçti ve 125cc motorda 2nci viteste yaptığım eğitimi 1nci viteste bile zor tamamladım. Hala da istediğim seviyede değilim. Ama artık motora çok daha hakimim. Üzerinde rahatım ve bir stres yaşamıyorum.
Benzer şekilde CBF150 ile başlayıp F650CS'ye geçen arkadaşımın ve tavsiyeleri sayesinde bugün korkmadan ve riske girmeden keyifle motosiklet kullanıyorum.
Ancak direk CBF500 ile başlayıp arkasından Ducati Monster 696'ya geçen arkadaşımda var. Ve hava nemli olduğunda motoru çıkarmıyor. Altındaki Ducati'yi istediği gibi kullanamıyor. O da eğitim almış olmasına rağmen (hem Honda GS2, hem de 5 saatlik adaptasyon) bana göre motor üzerinde daha tedirgin.
Bunun kişinin kendisi ile de çok alakası var. Ama işin garanti olması için mutlaka küçük cc ile başlayıp büyütmek gerektiğine inanıyorum.
Senin durumuna gelirsek, yukarıdaki yorumlarda da okuduğum gibi artık bunu senin anlayabileceğin kesin. Ben CB125E'yi bırakıp NC700X almaya karar verdiğimde artık CB125E oyuncak gibi geliyordu bana ve hep son gaz açık kullanıyordum. Reflekslerim iyi olduğu ve motorun kapasitesinin bana artık yeterli olmadığını düşündüğüm için böyle bir karar verdim. Eğer arada cc lerde beğendiğim bir model olsaydı bende 700cc yerine 250-500cc civarı bir şey mutlaka alırdım.
Toparlamak gerekirse artık altında ki motor sana oyuncak gibi geliyorsa, artçılı, artçısız konforlu bir şekilde sürebiliyorsan ve bu motorun sana yetmediğini düşünüyorsan vakti gelmiştir. Ama aldıktan sonra bir adaptasyon eğitimini almanı mutlaka öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar