Kaç ciddi kaza yapma hakkınız kaldı?

Motosikleti
Tracer 7
53 yaşındayım.10 yıl önce sol kasık ameliyatı oldum.3 ayda iyilestim hatta bisiklete bindim.bu kış sağ kasık ameliyatı oldum. Iyilesme sürecim çok sancılı geçti.iste çalışırken ağrı çektim durdum. Bisiklet delisiyim 20 li yaşlarımdan beri uzun km ler binerim.yokuslar çıkarım.bu sene park da gezen dedeler gibi takılıyorum.
Velhasıl,bu sene anladim ki yaşlanmışım.yasam kalitem düşmüş..işin kötüsü ülkenin durumundan dolayı hevesim de kaçtı..tam yaşlı moduna girdim.biraktim artık.. hayalî,planı...tam yaşlandım..

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Belki de "kaza sonrası nasıl toparlarızdan" ziyade, "kaza öncesi nasıl motosiklet sürülmeli" meselesine odaklanmak daha hayırlı olacaktır...

@Sodurlu88'in değindiği gibi, yaş farkı aslında kendini daha çok deneyim, alınan riskler, bilgi, görgü, hedefler, vb. etkenlerde gösteriyor. 20'li yaşlarda deli dolu bir gencin motosiklete bakışı ile, 50'li yaşlarda belli aşamaları atlatmış bir zihnin motosiklete bakışı bambaşka örneğin. Ben, motosikleti sanki otomobil kullanıyormuşcasına sürüyorum. Bazen gaza gelip hız yapıyorum tabii ama bunu kendimce çok güvenli gördüğüm alanlarda yapıyorum. 1991 yılından beri aktif araç kullanan ve henüz hiç kazası olmayan biri olarak (nazar değmesin :) ) bunu motosiklet sürüşüme de taşımak en büyük hedefim mesela. Sakin, güvenli, trafiği okuyarak, riskleri gözlemleyerek, her an tetikte olarak, kendi deneyiminize ve kullandığınız motosikletin özelliklerine uygun sürüş yaptığınız sürece, kaza riski minimize oluyor. Sıfır olması tabii ki mümkün değil ama en aza indirmek sürücünün elinde. Bir de üzerine periyodik eğitimlerle sürüş tecrübenizi geliştirdikçe çok daha rahat oluyorsunuz iki teker üzerinde.

Yoksa kaza yaş ayırt etmiyor :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar