Kaç binde bir yağ değiştiriyorsunuz ?

Motosikletinizin yağını kaç binde bir değiştiriyorsunuz?

• 1.000 km

Oy: 0 0.0%
  • 2.000 km

• 3.000 km

Oy: 2 100.0%
  • 4.000 km

• 5.000 km

• 6.000 km

• 7.000 km

• 8.000 km

• 9.000 km

• 10.000 km ve üstü

• Kullanılan toplam oy
    2
Ne çok petrol zengini varmış aramızda

1000-1500-2000km lerde yağ değiştiren kardeşlerim;
ya cebinizdeki para size batıyo ya da servis ve garanti zırvaları sizleri korkutarak esir almış:bounce:

Kış aylarında motor yağı Motul 10/40 Yaz aylarında 20/50.
Agresif kullanmam daha ziyade mülayim bir tarzım vardır.
Yağ değişimine gelince; bu konuyu arattığınızda daha detaylı en az 10 başlık bulabilirsiniz. benim yağ değişim periyotlarıma gelince; Benim param çok değerli onun için kaliteli yağları tercih eder ve hava şartlarına göre 10.000 - 15.000km den evvel asla tapa açmam.8-10.000 de bir hava filtersini temizler ve an az 20-25.000km kullanırım.Siz sormadan ben yazayım; yakıt sarfiyatım ortalama 4,5lt/100km ve altında bazen.
50cc den 750cc'e kadar bir çok ikiteker kullandım ve hep aynı sürelerde yağ değiştirdim...asla bir sorunla karşılaşmadım.
Montajdan çıkmış ve ambalaja girmiş yüzlerce cup arasından rastgele 2 adet çektik ve test etmeye başladık...hem de en kötü muamele ile!!!! 28000km süresince kullandığım ve hala kullanılan 100cc cup'ı tek dolum yağ ile en az 4-5000km gidiyordum...söz konusu cup'ı görmek isteyen varsa adres verebilirim.

Paranızı boşa harcayarak servis ve yağ satıcılarını zengin etmeyin

Kullanma klavuzunda 10000 de bir değiştirin diyor. ben de öyle yapıyorum, 10 binde bir bakımlarda yağ filtresi ile beraber değişiyor.

ya cebinizdeki para size batıyo ya da servis ve garanti zırvaları sizleri korkutarak esir almış:bounce:

Yağ değişimine gelince; bu konuyu arattığınızda daha detaylı en az 10 başlık bulabilirsiniz. benim yağ değişim periyotlarıma gelince; Benim param çok değerli onun için kaliteli yağları tercih eder ve hava şartlarına göre 10.000 - 15.000km den evvel asla tapa açmam.8-10.000 de bir hava filtersini temizler ve an az 20-25.000km kullanırım.Siz sormadan ben yazayım; yakıt sarfiyatım ortalama 4,5lt/100km ve altında bazen.
50cc den 750cc'e kadar bir çok ikiteker kullandım ve hep aynı sürelerde yağ değiştirdim...asla bir sorunla karşılaşmadım.
Montajdan çıkmış ve ambalaja girmiş yüzlerce cup arasından rastgele 2 adet çektik ve test etmeye başladık...hem de en kötü muamele ile!!!! 28000km süresince kullandığım ve hala kullanılan 100cc cup'ı tek dolum yağ ile en az 4-5000km gidiyordum...söz konusu cup'ı görmek isteyen varsa adres verebilirim.

Özer abi,güzel ve deneyimini yaşamış örnekler veriyorsun.Fakat her motorun yağ değişim km. aralığı aynı değil.Yüksek ısılarda yağ bir zaman sonra özelliğini kaybediyor...

Ben motul kulanıyorum,çok kaliteli bir yağ.Diğer kullandığım yağlarıda aynı şekilde 1.500km'de değiştirirdim ''kullandığım yağlar mobil ve castrol marka'' yağı boşalttığımda,kabın içinde bir gün bekletip başka bir kabın içerisine 30cm. yükseklikten dökerken gördüğüm görüntü yağın su gibi olmuş olması ve yağı döktükce,hani suyu yüksekten dökerken kabdaki suyla çarpışınca köpük,köpük olurya,tıpkı döktüğüm yağda aynı böyle köpük köpük oluyor.

Şimdi birgün beklemiş,soğumuş biryağ haladaha su gibi duruyorsa,ısındığı taktirde motoru nasıl koruyacak çok merak ediyorum...

Ben 1.500km. yağı değiştirriken,kutusunu yeni açtığım yağ,bal gibi çok sıkı bir şekilde kopmadan,köpürmeden ki hali bozulmaya başladığında değiştiriyorum.

Yani motorumdaki yağ,herzamaman özelliğini kaybetmemiş birşekilde yağlamasını sağlamış oluyorum...

Slm ybr kaç bınde yağ desıyor ve hangı yagı kullanıyoruz
castrol harıcıne bakmıyorum, antalyada yasıyorum, hava herzaman sıcak, cevaplarınız beklıyorum

tereddutsuz,
her 1500 km sınırında degıstırırım,
sonucta 15,20 lıra,
o kadar gezdırdıkten sonra varsın değişsin,

Kılavuzda 4000 de bir yazıyor ama, servisin ve kullanan kişilerin tavsiyesi ile 2000 de bir değiştiriyorum.

castrol, bp 10/40 yarı sentetik motor yağını 2000 km'de bir 125cc tek silindirli motorumda değiştiriyorum

Bu söyledikleriniz günümüz teknolojisine uygun üretilmiş motorlar için söz konusu olabilir. Hatta doğrudur diyeyim. Ama Çin olsun Japon olsun, biz 125 - 150 cc motosiklet sahipleri özellikle uzun yolda sıklıkla motorumuzun limitlerini zorlamak durumunda kalıyoruz. Motorlarımız çoğu zaman rahat değil kendini yırtarak çalışıyor. O yüzden ben de klavuzda belirtildiği gibi 3.000'de değil, 2.000'de değiştiriyorum.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
yağ değişmi motor yapısına ve yağın özelliğine göre değişir

örneğin yağı en çok kirleten ve en kısa km de yağ değiştiren cub motorlardır, motor içi ıslak aksam, ıslak ve farklı debriyaj sitemi, şanzuman aynı yağ ile yağlanmaktadır ve en önemlisi yağ filtresi yok o yüzden 1000km de bir yağı değiştiriyorum

yağ filtresi olan motorlar olmayanlara göre 2 kat daha az km de değişmelidir, scooter lar yağı en az kirleten motorlardır.

honda innova yağ değişimi için japonların servis manuel kitabında yazdığı 1000km sınırı varsa vardır bir bildiği diyorum..

Son düzenleme:
Pekçok arkadaşımızın yazdığı gibi motor yağı normal şartlarda servis kitapçığında belirtilen kilometrede değişir.

Ancak anormal şartlarda yani çok sıcak havalarda gün boyu motor kullananlar yağlarını belirtilenden daha erken bir kilometrede yada en fazla belirtilen kilometrede değiştirse iyi olur.Çünkü sıcaklık yağın özelliğini bozuyor.

Tam sentetik yağlar mineral yağlara göre sıcağa daha fazla dayanıklıdır.Bunun rakamlarını da okumuştum bir yerde ama tam hatırlamıyorum.Aşağı yukarı şöyleydi; mineral yağ 150 derecede, tam sentetik yağ 170 derecede özelliğini kaybediyordu.

Bulunduğunuz yerde yazın sıcaklık 30 derece altına hiç inmiyorsa üst sınırı 50 olan yağ kullanmakta fayda var.Kışın da 40 olur.

Ybr için PO tam sentetik 4t kullanıyorum.Çok memnunum.Daha önce castrol kullanıyordum, bence PO daha iyi.Motor daha rahat çalışıyor.3000 km de bir yağ değiştiriyorum.Km 40,000 de.

Motosikleti yıpratan en büyük etken yüksek devir.Bunu da unutmayalım.

Soru : Kaç binde bir yağ değiştiriyorsunuz ?
Cevap : Bir binde bir :)

Espiri çıkarmaya çalışıyorumda olmadı galiba ?

Neyse şimdi ciddiyet:
Honda Beat : Servise göre 2000 bende 2000 de değiştiriyordum
Honda Dylan Servis kitapçığında 4000 yazar ben 2000 de değiştiriyordum.
Beverly 500 : Servise göre 6000, Bende 6000 de değiştiriyordum.

yağ değiştirmek çok değişik bir konu yağın kalitesi çok farklılık gösterir yağ değerleri kimi yağlarda yüksek sıcaklıkta en yüksek yağlama kabiliyetine ulaşmakta kimisi düşük sıcaklarda verimli olamakta fakat devir ve sıcaklık yükselince koruma sağlayamamakta buna ektra olarak motordaki yağ filtresinin bulunması ıslak veya kuru debriyaz olması ve en önemlisi su soğutmalı olup olmaması çok önemlidir hava soğutmalı motorlar 1000-1500 yağ filtresi olan motorlar 2000-2500 su soğutmalı motorlar 4000-5000 büyük cc su soğutmalı motorlarda ise devir kullanımı daha az oldugu için 8000 km lere çıkıyor kuru debriyaj olan motorlar ise 10000 km de değiştiriyorlar bu arada yarış motorları devir özelliğinden dolayı 5000 km de yağ değiştirmektedir ama en güzeli yeni çıkan amerikan elektrikli motorlar hiç yağ vs derdi yokmuş söylediklerine göre

Bu söyledikleriniz günümüz teknolojisine uygun üretilmiş motorlar için söz konusu olabilir. Hatta doğrudur diyeyim. Ama Çin olsun Japon olsun, biz 125 - 150 cc motosiklet sahipleri özellikle uzun yolda sıklıkla motorumuzun limitlerini zorlamak durumunda kalıyoruz. Motorlarımız çoğu zaman rahat değil kendini yırtarak çalışıyor. O yüzden ben de klavuzda belirtildiği gibi 3.000'de değil, 2.000'de değiştiriyorum.

pek haksız değilsin ancak çinli de olsa fazla küçümsüyorsunuz motosikletleri...
onlarda 4T ve son derece dayanıklı.100cc cup ile yakıt almanın dışında durmadan yol alarak İzmir'den Marmok'a (Marmari'e) giden tanıdıklarım var:wiinkk: dönüşte aynı şekilde.

Motosikleti
Pekçok arkadaşımızın yazdığı gibi motor yağı normal şartlarda servis kitapçığında belirtilen kilometrede değişir.

Ancak anormal şartlarda yani çok sıcak havalarda gün boyu motor kullananlar yağlarını belirtilenden daha erken bir kilometrede yada en fazla belirtilen kilometrede değiştirse iyi olur.Çünkü sıcaklık yağın özelliğini bozuyor.

Tam sentetik yağlar mineral yağlara göre sıcağa daha fazla dayanıklıdır.Bunun rakamlarını da okumuştum bir yerde ama tam hatırlamıyorum.Aşağı yukarı şöyleydi; mineral yağ 150 derecede, tam sentetik yağ 170 derecede özelliğini kaybediyordu.

Bulunduğunuz yerde yazın sıcaklık 30 derece altına hiç inmiyorsa üst sınırı 50 olan yağ kullanmakta fayda var.Kışın da 40 olur.

Ybr için PO tam sentetik 4t kullanıyorum.Çok memnunum.Daha önce castrol kullanıyordum, bence PO daha iyi.Motor daha rahat çalışıyor.3000 km de bir yağ değiştiriyorum.Km 40,000 de.

Motosikleti yıpratan en büyük etken yüksek devir.Bunu da unutmayalım.

+1 :cat:

PO hiç denemedim ama castrolden iyi olabilir :)

arkadaslar buyuk bi kisim 1000-4000 km de yag degisimi gerekir diyo.ancak benim el kitabimda 10 000 km yaziyor.simdi yamaha yetkilileri isi mi bilmiyor acaba?

Motosikleti
arkadaslar buyuk bi kisim 1000-4000 km de yag degisimi gerekir diyo.ancak benim el kitabimda 10 000 km yaziyor.simdi yamaha yetkilileri isi mi bilmiyor acaba?

hangi motor o kardeşim :silent:

eğer imzadaki motorları diyorsan onların otomobil gibi 10bin kmde yağ değişim sınırı normal çünkü

aktif yağ filtre sistemi mevcut ve yağı en asgari düzeyde kirletiyor :cat:

kitapçıkta yazıyorsa doğrudur

zaten büyük hacimli motorların çoğu 5000km ve üzeri değişm yapıyor

ama ne olursa olsun en önemli etken yağ filtresi:bounce:

hangi motor o kardeşim :silent:

eğer imzadaki motorları diyorsan onların otomobil gibi 10bin kmde yağ değişim sınırı normal çünkü

aktif yağ filtre sistemi mevcut ve yağı en asgari düzeyde kirletiyor :cat:

kitapçıkta yazıyorsa doğrudur

zaten büyük hacimli motorların çoğu 5000km ve üzeri değişm yapıyor

ama ne olursa olsun en önemli etken yag filtresi:bounce:

dostum sozkonusu motor su anda yanimda olan r6.yag filtremi yamaha yetkili servisinden alirim.boyle seylere cok dikkat ederim.aslinda yag degisimi icin 10 000 km yi beklememde 1 000 km de bir de yag degistirmek sacmalik gibime geliyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar