Kabrüratör temizliği için yamaha servis önerisi

Herkese merhaba,

yeni aldığım yamaha dragstar 250 nin karbüratörü temizlenmesi gerekiyor, alırken eski sahibi söylemişti. motor uzun süre yattığı için tıkanmış, tam gazda gaz yemiyor.
tavsiye edebileceğiniz usta, yetkili servis varsa çok sevinirim. her usta farklı bir fiyat söylüyor, açmadan tabiki bilemeyiz diyorlar haklılar, ancak işçilik olarak 200 tl de isteyen var, bide iğnelerin de değişmesi gerekirse çok pahalıya patlıycak. yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşlar merhaba,

daha önce bahsettiğim sorunla ilgili tekrar sormak istediğim bir konu var.

Motor tam gazda gaz kesiyor ve boğulur gibi oluyor. çekişi düşüyor dolayısıyla belirli bir süratten sonra hızlanamıyorum. karbüratör tıkanıklığından kaynaklandığını sanmıştık, 2 sefer karbüratör temizlendi, bujiler yenilendi, ancak sorun çözülmedi. motorda bakmadığımız yer kalmadı, karbüratör ayarları yapıldı, gene geçmedi sorun. yeni taktığımız bujide bile 1 ay sonra uç kısmında kararma olmuş. ve motor normalden çok daha fazla yakıyor.

benim tahminim zengin karışım yapıp, yanmamış benzin atıyor dolyısıyla bu kararma bundan kaynaklıdır diye düşünüyorum. ateşlemede problem yok gözüküyor. aküde sorun yok. manifolda baktık o da sağlam.

aklımıza gelebilecek herşeye baktık, bulamıyoruz. en son usta karbüratörü değiştirelim dedi ancak baya tuzlu bu iş ve hazırda yedek parçası bulunmadığı için siparişle gelecek. eğer geldiğinde problem gene çözülmezse aldığımız karbüratör elde kalıcak. dolayısıyla bu sorunu nasıl çözeriz?

motorlar bu kadar karmaşık aletler değil, basit bi problemi defalarca uğraşmamıza rağmen neden çözemiyoruz? yardım ederseniz çok sevinirim

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
hava filitresinin sağını solunu iyi kontrol edin...belki çatlak kırık delik vs vardır...
ben de bir haftadır karbüratör ayarı yapmakdan resmen vidalarını yalama ettim...
veee sırf bu sorun için motoru satılıga cıkardım...bugunde bır müşteri geldii...pazrlıkda 250 tl için vermedim...iyikide vermemişim...
halbuki hava filtresinin yanında bir delik varmış...orayı siyah bant ile kapattım... suan motor eski sağlıgına kavuştu...
ilanıda kaldırdım...

hava filtresi sipariş ettim, yenisi geldiğinde dediğin şekilde ayrıntılı bakıp takacağım. inşallah sorun çözülür, can sıkmaya başladı çünkü

200 tl bir karbüratörün temizliği için çok uçuk bir fiyat. Eli anahtar tutan herkes bence kendi kabüratörünü dikkat etmek şartıyla temizliyebilir ve şöyle bir şey daha var motor son gazda boğuluyor ise bu karbüratörün sadece tıkanmış olduğu anlamına gelmez karbüratörde gaz verdikçe yukarı çıkan uzun iğneninde ayarlanması gerek son gazda motoru boğulan arkadaşların iğne ayarına bakmalarını şiddetle tavsiye ederim. İğne üstündeki sekmanı bir kademe aşağı alın

http://www.youtube.com/watch?v=KXxxJrA5hNY

yok zaten o paralara yaptırmadım, uygun fiyata hallettim ancak dediğin şekilde ayarlamaları da yaptık bir değişiklik olmadı.

Son gaz da motorsiklet boğuluyor ise aklıma ilk gelenler yetersiz ateşleme yada dediğm gibi karbüratör iğnesinin tam çekmemesi tabi birde hava ayarı. Hava ayarıda zaten her karbüratör üzerinde fabrika çıkışı işaretlidir eğer silinmişse sıkılı halde 2.5 veya 3 tur arası . Sorunun bunlardan birisi

usta ateşlemede sıkıntı olmadığını söylüyor. hava ayarı için baya bir uğraştı ancak gene gaz kesiyor. ayaklığa bağlı olan kesiciyi iptal edip denedik ondan da kaynaklı değilmiş, olabilecek her ihtimali denedik ancak bulamadık. şimdi dediğim gibi karbüratörü değiştirmek bize ne kazandırır? bu masrafa değer mi? bana değmez gibi geliyor, sapasağlam gözüküyor çünkü karbüratör.

gaza yüklendiğin halde devirlenmiyor dedin,yani gaz yemiyor peki rolantide çalışması nasıl ? bunu soruyorum rolantide sorun oluyorsa şayet stop etmesi gibi.
ve gaz yemiyor ise motora extradan hava alıyor demektir yani bi yerde kaçak karbüratöre fazla hava giriyor demektir.
ateşlemende sorunun oldugunu çok kolay anlarsın,çıkar kabloyu bujiden,buji piposunu sök kabloyu çalışır halde motorun gövdesine deydir ark atlaması yapıyorsa düzgün bir şekilde ateşlemen normal yok arada yapmıyor ise ateşlemede sorun var.
ama benim anladıgım senin sıkıntı karbüratörden gaz yemiyor diyorsun bence hemen alma karbüratör toplat başka bi ustaya göster,gaziosman paşa meydanda selahattin usta var ona göster o iyi anlar karbüratör ayarları ve sorunlarından

Rolatinde çalışmasında hiç bir sıkıntı yok. elektrikte dediğiniz gibi sıkıntı yok, atlama yapıyor. 2 usta 2 sefer açıp temizledi karbüratörü ve ayarını yaptı ancak hala çözemedik. dediğiniz ustaya en kısa zamanda uğramayı düşünüyorum.

mterayes26 kontağın neresine bakmalıyım?

içine kardeş oksit olabilir

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:47 ----------

elektrk komple bir elden geçmeli

Elektrik aksamını elden geçirtin uzun süre yatmış diyorsunuz gaz teli debriyaj teli , Varsa Jikle teli

özellikle jikle teline baktırın kendini bırakmıyor olabilir jikle açıkkende başlarda belli olmasada 15-20 metre gidipte motor bir sıcaklığa kavuştuğunda boğulacak gaz yemecektir yakıt artacak performans düşecek ve bujiler harap olacaktır..

jikle aksamını elden geçirtin aynı zamanda Karbüratör Manifoltuna baktırın 250cc çift silindir regal raptor vardı bende 2005 model 40.000'de gaz kesmeye başladı ani gazda boğuluyor yokuş da durunca kalkmıyordu vs.. Manifolt eskimiş çatlamış ve yırtılmıştı kendi imkanlarımla japon karbonat vs plastiği kapattım süper olmuştu eskisi gibi sonrasında gidip yenisini almıştım..

Emix dediğin gibi jikleye bakmamız çözüm olabilir belki, tavsiyen için teşekkürler.

Manifolda da bakmıştık, çok ufak bikaç çatlak vardı ancak yırtık şeklinde değil, güzelce siyah bantla sardık, bundan kaynaklı bir sorun olmaz demişti usta.

Size sormak istediğim karbüratörü komple değiştirmek çözüm gibi geliyor mu size? ne kadar mantıklı, çünkü dünya para. Dediklerinizi gözden geçirticem tekrar, inş. hallolur.

Senin de dediğin gibi çok yakıyor ve ayrıca vibrasyon normalden daha fazla gibi geliyor şuan bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar