Kabataş'tan topkapı'ya nasıl giderim...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu aralar günübirlik İstanbul gezisi yapmak istiyorum.Motorumu Bursa'da bırakıp deniz otobüsüyle kabataş'a gitmeyi düşünüyorum.Ancak kabataştan topkapı tarafına nasıl giderim bilmiyorum.Gezmek istediğim bölge Topkapı , ayasofya civarları.Kabataştan metroya mı bineyim , otobüs , minibüs , dolmuş ne tavsiye edersiniz?En kestirme yol nedir?

Deniz otobüsü kabataş a indiriyorsa iner inmez tramvay a biniyorsunuz beyazıt a kadar gidin.

Orada inip çemberlitaş topkapı gülhane sultanahmet ayasofya yerebatan sarnıcı sallana sallana yürüyerek inin.

Nargile severseniz çemberlinin orada Çorlulu Ali Paşa ya uğramadan olmaz..

Süleymaniye ye giderseniz güzel bi kuru ardından Ağa Kapısında Full manzaralı bir kahve güzel gider.

Hatta sonra dönüşte kabataşı transit geçip ortaköyde kumpir+waffle bile yapabilirsiniz.

şimdi farkettim de özlemişim İstanbulu:salut:

Kabataştan yürüyün bence, ben beşiktaştan bile yürüdüm topkapıya cevizlibağa. Geze geze gidersiniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Deniz otobüsü kabataş a indiriyorsa iner inmez tramvay a biniyorsunuz beyazıt a kadar gidin.

Orada inip çemberlitaş topkapı gülhane sultanahmet ayasofya yerebatan sarnıcı sallana sallana yürüyerek inin.

Nargile severseniz çemberlinin orada Çorlulu Ali Paşa ya uğramadan olmaz..

şimdi farkettim de özlemişim İstanbulu:salut:
Tramway için bilet almak gerekiyo mu?Tramway halicin etrafından mı dolaşıyo yoksa köprüden mi geçiyo?

feribotla kabataş iskelesine vardıktan sonra,yolun karşisindan kabataş-bağcılar tramvay hattına geçersiniz ve sultanahmet durağinda indiğinizde topkapi sarayı,ayasofya camii,dikilitaş gibi tarihi mekanları görebilirsiniz zaten istanbul bu günlerde +20derece gibi oldu yaz güneşinin altında turistlere karışarak oradan beyazıd meydana kadar yürüyerek kapaliçarşi ve beyazid etrafında da dolaşabilirsiniz.beyazıd meydandan tekrar aynı tramvay hattıyla topkapı istakametine gitmek mümkündür.iyi gezmeler size,selamlarımla....

Topkapı diye sorarsan farklı bir yere gidersin.

Topkapı sarayı diye sorman lazım.

Sultanahmet olarak sor zaten butun herşey sultanahmet çevresinde.

Yada şunu yapabilirsin.

Yürümeyi seviyorsan kabataşda inince denizi sol koluna al ve yürümeye başla. Galataköprüsünü yürüyerek geç. Sirkeciye ve ordan kapalıçarşıya çıkarsın. Sonrada saraylar ve camiler.

Tramway için bilet almak gerekiyo mu?Tramway halicin etrafından mı dolaşıyo yoksa köprüden mi geçiyo?

Jeton matikler var. Kağıt para da alıyor. Tramvay köprüden geçiyor dolaşmıyor. Mengü nün dediği gibi yürümeye kalkarsanız bayır yorar sizi. Ama yukarıya kadar çıkıp inerseniz geze geze ineceğinizden yorulmazsanız.

Gerçi Bursa da olduğunuza bakarsak bayırlara alışıksınızdır. Bat-çıklar falan :cherry:

Ama yine de eziyete gerek yok beyazıta kadar gidip oradan geriye yürümek çok daha zevkli

Rota bu. Galatayı yürüyerek geç ve orda balık ekmek ye.

EkranAl1310nt1310s1310_zpsddf03ad3.jpg

http://i299.photobucket.com/albums/mm306/harbiturk/EkranAl1310nt1310s1310_zpsddf03ad3.jpg

Hafta sonu sabah geliceksen beni ara. Öğleden önce olursa ben çıkarırım seni. Hem bi kahvaltıda yaparız.

En kestirme ve en kolayı kabataştan tranvaya biniyorsun, şehremini durağında iniyorsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler.Google Earth'ten baktığımda kabataş-topkapı sarayı arası 4-5 km gibi gözüküyor.Yürümek için gayet makul mesafe ancak bütün gün ayakta olacağımdan enerjimi harcamak istemedim.Tramway olayını deneyeceğim.Olmazsa tabanway'a devam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar