K&N vs Hiflo vs Orijinal Parça

Merhabalar. 2014 R6 motorsikletim için genel bakımı kendim yapmayı düşünmekteyim, sonunda hava filtresini değiştirme fırsatımda olacak. Tam bu noktada da aklıma bir soru takıldı.

Şimdi piyasada ufak bir araştırma yaptıktan sonra satın alabileceğim hava filtresi markaları olarak Hiflo, K&N ve orijinal yamaha satın alma üçgeni arasında kaldım. Şöyle ki en pahalısı şu an K&N, sonrasında orijinal yamaha ve Hiflo geliyor gördüğüm kadarıyla. Siz hangisini önerirdiniz? Şu an için bana Hiflo çok mantıklı geldi ancak bu marka ile ilgili hiçbir bilgim yok ama ufak bir araştırmayla kaliteli olma potansiyeli gördüm, K&N ise orijinal ve Hiflo seçeneğinin üst sırasında yer alıyor yani fiyatı oldukça pahalı ama almışken iyi bir markamı alsam yoksa bu markalarda hava filtresi markasına pek takılmasam mı bu konuda bilgisiz olduğumdan bilemedim. Siz neler tavsiye ederdiniz?

K&N filtreler temizlenip yağlanıp kullanılabiliyor diye biliyorum. İlerideki bakımlarda daha düşük maliyet gibi görünüyor ama sıvısı ve yağını kullanmaya kalkarsanız yine maliyetli oluyor sanırım.

Motosikletinizin yedek parça maliyeti, bakım sıklığı ve toplam tahmini kullanacağınız km bazında hesap yapmanız gerek. Temizleyip kullanabileceğiniz(temizleme kimyasalları set halinde satılır ve genellikle filtrenin fiyatını yarısına tekabül eder ancak birkaç kez kullanılır, filtre ise hasar olmadıkça ömür boyu kullanılabilir) bir filtre avantajlı ise K&N, değil ise Orjinal veya Hiflo.

Hiflo filtreler de orjinal ürün kadar kaliteli diyebilirim. Çok beğendiğim ve sıklıkla kullandığım bir marka, hava ve yağ filtrelerinden farklı ürünlerini kullandıktan sonra söküp bakmışlığım (yağ filtreleri), ürün kalitesini ve orjinal ile kıyaslamasını görmüşlüğüm var.

Kısacası;
*Temizleyip kullanmak avantajlı ise K&N,
*Fiyat farkı astronomik değilse Orjinal ürün her zaman iyidir,
*Ciddi fiyat farkı varsa kesinlikle Hiflo öneririm.

ben monster 696 da hiflo hava ve yağ filtresi kullanıyorum orjinal ve k&n le arasın en ufak fark görmedim hiflo alıcaksan sorgusuz al ama dersen ki temizer kullanırım k&n al kalite performans farkı yoktu benim motor için ikisin de de top speed hızlanma alt devirler aynıydı

ben '15 r6da k&n hava filtresi kullanıyorum, öneririm. Temizlenerek kullanılabilmesi bir avantaj. indirim vs. kovalarsan uygun fiyata bulabiliyorsun.

Yanıtlarınız için teşekkürler, Hiflo mantıklı geldiği için satın aldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar