K&N Hava filtresi

Vay aYe kardeş sen yaşıyor musun?

Murat neden daha önce sölemiyosun böle şeyleri abicim? Ama kalitesi filan baktım Suzuki'ninkiyle aynıydı. Öyle fazla esnek filan değildi. Bildiğin siyah sert plastik işte..

Zaten bu adamlar bütün araba modelleri ve motosiklet modelleri için ürün yapıyorlar. Nasıl, hepsinde aynı gariplik olabilir mi?

K&N filtreyi bende en son bakımda caponord a taktım...performansında bi artış oldu gibi.. (psikolojikte olabilir) yanlız capo ilk ısınma ve kalkışlardan bi zaman sonra istop etme huyu çıkardı...acaba filtre yaramadımı diye düşünmüyo değilim...yada aldığım en son benzin de dandik çıkmış olabilir...ayrıca kutusundan temizleme için herhangi bi malzeme çıkmadı..

Temizleme spreyi ve yağı ayrı bir kit olarak ittiriliyor, pardon satılıyor...

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Vay aYe kardeş sen yaşıyor musun?

Murat neden daha önce sölemiyosun böle şeyleri abicim? Ama kalitesi filan baktım Suzuki'ninkiyle aynıydı. Öyle fazla esnek filan değildi. Bildiğin siyah sert plastik işte..

Zaten bu adamlar bütün araba modelleri ve motosiklet modelleri için ürün yapıyorlar. Nasıl, hepsinde aynı gariplik olabilir mi?

Yaşıyorum kanımca.:cherry:

Hocam aslında o mesajımı yazalı belkide aylar oluyordu ne bileyim işte bazen ciddi mesajlar pek okunmuyor sitede:pale:

Sertse sorunu düzeltmiş olmalılar, bu durumda K&N BMC'den %30 gibi daha ucuz olduğu için daha mantıklı oluyor.

K&N filtreyi bende en son bakımda caponord a taktım...performansında bi artış oldu gibi.. (psikolojikte olabilir) yanlız capo ilk ısınma ve kalkışlardan bi zaman sonra istop etme huyu çıkardı...acaba filtre yaramadımı diye düşünmüyo değilim...yada aldığım en son benzin de dandik çıkmış olabilir...ayrıca kutusundan temizleme için herhangi bi malzeme çıkmadı..

Sizdeki eski hatalı filtrelerdense büzüşüp hava girişini tıkıyor olabilir, bu da motorun stop etmesine sebep olabilir.

Filtrenizi çıkartıp plastik kısmını elinizle esnetin, eğer sertse sorun yok, ama leğen gibi tepki veriyorsa durum pek içaçıcı değil.

abisi;açık hava filtrelerini temizlemek için önce benzinle güzelce yıkayınız daha sonra deterjanlı suyla daha sonrada vd40 diye siprey bir yağ var onunla yağlıyorsunuz. eğer bululnduğunuz ortam çok kirli ve tozluysa 6 ayda bir içine yağ sıkıyorsunuz hepsi bu bakımının aracımda 160.000kmdir açık hava filtresi kullanıyorum. çok memnunum. tavsiye ederim.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
45 $ filtre + 23 $ nakliye = 68 $

lapaş a baktım tam olarak gsr600 listeye girmemiş ama o ayarda filtreler 54 - 56 $ civarında hocam.

http://lapas.com.tr

listede GSR 600 yok ama ellerinde vardır. Bence kazık yemişsiniz :p (nakliyeden dolayı)

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
K&N hava filtrelerini Türkiye'den de uygun fiyata alabilirsiniz. Söylediğiniz gibi bu tarz filtrelerin ömrü çok uzun oluyor ama bakımlarını düzgün yapmak şartıyla. 50bin mil de temizliğinin yapılması ülkemiz hava şartları için geçerli değil. 10.000 - 15.000 km de hava filtresini özel temizleyici ile temizledikten sonra tekrar yağlayıp kullanmanızı öneririm. Bu km.lerde bile filtre çok pisleniyor. Ayrıca kutu içi performans filtreleri malesef her motorda belirgin bir güç artışı sağlayamıyor.

523d_1_b.JPG

Son düzenleme:
iki gün sonra motor rektefe istemesin sakat.. k&n hava filitresini ışığa lamba yada güneşe tuttuğunuzda içinden ışık süzmelerinin geçmemesi görünmemesi lazım.. yoksa yazık olur motora.. performans alcam diye motor günden güne kendini yer

Bu tur hava filtreleri takildiktan sonra en azindan hava ayari yapilmasi gerekiyor. Belki sorun hava ayrindan kaynaklaniyordur? Buna ek olarak en iyi sonucu almak icin karburatorle de oynamak (rejet) veya enjeksiyonlu motorlarda power commander vb. takmak gerekiyor :cat:

Ben birçok şeyi yurtdışından alıyorum. Yurdun malı, herkes bunu kullanmalı dediğim zamanlar da oluyor, ama geçen yıllarla bu daha da seyrekleşiyor, galiba Türk malı çok az şeyimiz kaldı. Bir de ithalatçılar korkunç kar oranları ile satış yapıyorlar. Bu yüzden yüzlerce kez yurtdışından internet üzerinden alışveriş yaptım. Fotoğraf makinaları, bilgisayarlar, telefonlar, müzik aletleri, dağ-kamp-bisiklet malzemelerim, radyo-telsiz sistemleri ve antenleri, kitaplar, CD'ler.... Neler neler almışım yaa...

En son aldığım büyük birşey bu yaz bir Amerika'dan getirttiğim teleskop. Kocaman birşey. Kutusunda ağırlığı 60 kg. Çamaşır makinası büyüklüğünde kutusu var. Üstelik teleskop, dürbün gibi şeylerin ithalatı özel izinlere tabii. Bunları bile öğrendim, aştım... Teleskopun fiyatım mı? Türkiye'de 5.500 YTL. Ben kaça mı aldım? 980 dolar...! Çok özel telsizler ve amatör radyoculuk malzemeleri bile getirttim. Bunlar da özel gümrük kanunlarına tabii... Getirilmesi özellik arzetmeyen şeylerin gelmesi ise çok kolay. Birkaç yüz doların altındakiler, özellikle küçük kutulu şeyler hiç takılmadan evinize geliyor. Büyük kutular ve değerli eşyalar gümrüğe geldikten sonra size bir ihbarname yolluyorlar. Gümrük postanesine gidip %18 KDV ve %4 gümrük vergisi ödeyerek (nakliye bedeli hariç tutuluyor) malınızı teslim alıyorsunuz, hızlı ve kolayca. Getirttiğiniz malın kutusunun içinde fatura (invoice) olması gerekli, buna dikkat!

Birçok şeyi eBay'den alıyorum. www.ebay.com da arama yapın. Örneğin Suzuki GSR air filter kelimeleri ile.. Veya ne istiyorsanız.. Ama önce ebay kullanmayı öğrenmelisiniz.

İnternet üzerinden alışveriş yapmaktan korkmayın. Yüzlerce alışverişimde ne kazık yedim, ne malım kayboldu, ne kredi kartı problemim oldu, ne de gümrük sorunu yaşadım...

Filtren hayırlı olsun:wiinkk:bende bir K&N takmayı düşünüyordum belki yakında uygulamaya geçerim...
benimde tercih ettiğim yegane alışveriş sitesi:cat: neler neler aldım bende...
Amatör Radyoculukta varmı?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar