Jinlun JL-250 İnceleme ve testi

Boş vites müşüründe kısa devre var. Vitesdeyken az bir akım kaçırıyor lambayı yakacak kadar. Boşa atınca akım arttığı için motoru stop ettiriyor.
Hem müşürü hem kablosunu hemde lamba soketini kısa devre açısından kontrol etmen lazım. Şu anda noröel kullnabilmek için boş müşürüne giden kabloları sök oçlarını izole bantla iyice sar böylece oraya buraya deyip kısa devre yapmasınlar motorun normal çalışacaktır. Marşla çalıştıramamanın nedenide vitesi boşa alıyor olman zaten.

banada çok mantıklı geldi.boşuna senden yardım istemedim zaten.teşekkürler :) hastalarım biter bitmez ilgileneceğim.

Sağ elciğin olduğu yerde motor stop düğmesi var. Belki problem ondadır. Çünkü o düğme off pozisyonunda iken marş basar ama motor çalışmaz. Selamlar.

yan ayak müşürü var evet bunuda düşündüm ama bunda sorun olsa çalıştıkdan sonra boşa geçirince stop etmesini açıklamıyor bu.motor stop düğmeside motora giden akımı kesiyor sanırım. o zaman vurdurarak da çalışmaması lazım gelmez mi ?

Kaiser nooldu boş müşürüne bakabildin mi?
İptal edince yani kablolarını sökünce motor çalıştı mı?

dün akşam servise götürdüm.oradaki ustada binip kontrol ettikten sonra büyük olasılıkla boş müşüründe olduğunu söyledi problemin.düşük bir ihtimalde ayaklık müşürü sorun olabilir.geç saatti kapatıyolardı o yüzden bugüne kaldı tamir işi.servisinde de aynı şeyleri duyunca sizi dahada çok takdir ettim.gerçekten sizin gibi abilerimize ihtiyaç var,ilgilendiğiniz için sağolun.umarım haftasonu rahat rahat biniyo olurum.

kaiser jinlunda genelde bujiler derinde olduu için içine su doluyor söküp bakıldımıki?

bonnie,bakıyorum motoru almadan yavaştan tamirat işlerine de bulaştın :) ilk mesajları okusan görürdün motorun sökülmedik yerinin kalmadığını :) en sonunda pes ettik servise verdik.en geç haftasonu elimde inşallah.siteye ve motosiklete bu kadar meraklısın madem 1 nisandaki kahvaltıya bekleriz.sitenin kallavi üyeleride geliyor hem sadece benim gibi çömezler değil

yahhu biri çömezmi dedi kulağımmı çınladı kimseye bırakmam çömez deil boş küme sayılırım hatta .E seviyorum bu işleri motoru bakıma götürürken bende gidip ustaya yardım ediyorum arada onu sorarım bunu sorarım falan filan.Ha motor giderken ben arkada şarkı söleyenim bağıra çağıra şarkı şu''honda cbr 125 lala honda cbr 125 bu yapılırken kollar 2 yana açarak sallanır genelde sürücüden zılgıt yemeyle son bulur''kahvaltı ne zaman ?valla gece sahnem olunca sabah yatıp geç uyanıorm müzisyen hayatı malumunuz

walla sahne mahne anlamam.bende seninle aynı saatte yatağa girerim muhtemelen.nede olsa cumartesi gecesi. :) 1 nisan pazar sabah 11 de çengelköyde

Nası olacak bu kahvaltı anlamadım valla biliyorsunuzki bu haftasonu olduu gibi yağmurlu motorla çıkılacak bi hava yok ..

bu haftasonu demedim ki,1 nisanda. hem arabayla gidildiğinde de kahvaltı veriyolar :)

Son düzenleme:
jinlun yardım diyonuz geyiğe sarıyonuz :p şaka şaka neoldu dostum bir gelişme var mı?

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler. Cumartesi,pazar günü gezerken bütün dertler unutuldu gitti. Boş müşüründeki arıza giderildi ve motor çalışmaya başladı tabiki. Aman dikkat,motorunuzu ya kendiniz yıkayın yada bu konuda usta ellere emanet edin

önder motosikletini tamir etmişsin senin adına sevindim ağız tadıyla binmeni temenni ederim

Jinlun 250 Cc Paylaşım

neden jinlun 250 yok merak ettim yoksa kimsenin sorunu yokmu

kimsenin jincunu yok herhalde

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bilgiler Birebir Doğru Bende JL-150 Kullanıcısıyım. Verdiğin Tavsiyeler ve Detaylı Yazıların İçin Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar