Motosikletin iyisi size anımsattığı şeylerle anlaşılır. Jinlun beni motosiklet camiasına adım attıran motordur. O 2005 de arkadaşınızın aldığı sarı Jinlunu benim de üniversiteden bi arkadaşım almıştı. O ara biz deki tepki de "Oo Harley almış herif" şeklindeydi. Gıcır gıcır, parlak mı parlak. Hemen deldirdiği egzozu gümbür gümbür maşallah. Aklımda kalmıştı. Sonraki yıllarda bi arkadaşımla birlikte kendi motorunu bakımdan almaya gittiğimizde onun tamircisinde görmüştüm gıcır gıcır sıfır gibi. Aa ben bu modeli biliyorum çok sevmiştim dediğimde satılık bu motor, 3000 km de, 1500 TL diyince bi parıltı çaktı gözümde hemen. "Lan olur mu, olur. 1,5 lira kullanmazsam atarım bi kenara" diye düşündüm. Hanımı ikna etmek de zor olmadı. O zamanlardan onun da aklında kalmış model pek mırın kırın etmedi. Zaten dediğim gibi 1,5 liraydı. Kaybedecek bir şey yok gibi. Düşünün şimdi, motosiklete hevesim var ama kullanıp kullanamayacağım, sürmeyi sevip sevmeyeceğim belli değil. min. 15 bin TL ye ikinci el bi drag star alıp ağırlığından kullanmaya zorlanıp motosiklet macerasına başlamadan satıp kurtulabilirdim. Arada hanımın paraları çarçur ettin söylenmesi de cabası. O jinlun beni hiç üzmedi. Yok yok tam öyle değil. Yani hiç arıza yapmadı demiyorum. Hiç üzmedi. Nasıl ki yeni doğan bebeğin özelliklerini sayıp size satmaya kalksalar alınacak iş değil. Napar bu ? "Hmm ağlar emzirmek lazım , sonra altına kaka yapar devamlı altını değiştireceksiniz, gece 10 kere uyanır, sizi de uyutmaz, yürüyemez, konuşamaz, sürekli ağlar. İster misiniz? " ... Kimse düşünmez. Tabi ki isteriz. Biraz o hesap. Hoş ben şanslıydım. Aldığım motor sıfır gibiydi. Kromları parıl parıl. Biraz kurcaladım. Mekanik aksamını öğrendim. Bakımlarını yaptım. Bozulan elektrik aksamı oldu tamir ettim. Ufaktan düşürdüm durduğu yerde, 20 TL ye karenajını aldım değiştirdim. Bazı soğuk günlerde çalışmadı, jikleyi, vurdurmayı, buji değiştirmesini öğrendim. Sonra sıkıldım komple söktüm. Bi arkadaşımın boyahanesinde birlikte Mora boyadık. Eşim hastası oldu bu arada.
Titriyor muydu? Yahu tabi ki titriyordu ama ben motorun titreyen bir şey olduğunu sanıyordum zaten. Hem sanıyor musunuz? 60 bin lira verip aldığınız Harley titremiyor? Böbrek taşı düşürtür adama. 100 ü geçmiyordu. E geçmesi zaten. Ben 100 ü geçmeye hiç de hazır değildim. Viraja yatılmıyordu? Ee yatmasın zaten, 150'yle dönmüyoruz. Tın tın gidelim. Haa bu arada OMM nin ARA Kontrol eğitiminde değme GS li arkadaşların 2 dakikada döndüğü parkurları vızır vızır dönüyordum Jinlunumla. Pegleri yere sürttükçe daha da yatıyordum naylon lastiklerimi

Hiç düşürmedi sağolsun. Şimdi o motoru aldığım fiyata lastik alıyorum. Yine de virajda ulan düşmesek iyi diyorum. O günler mi iyidi? Yoksa motosikletten lezzet almak için sınırları sürekli arttırdığımız bu günler mi bi tartmak lazım. CC ve tarz değiştikçe aldığımız riskler artıyor. Jinlunumun üstünde sahil gezintisi yaptığım günden daha mı mutluyum inanın karar veremiyorum.
Velhasılı... Motosiklet sürmek altındaki motorla senin arandaki bağla alakalıdır. Bu tamamen kişisel birşeydir. O gün keyfin yerindedir. Honda today sürersin sahilde, ağzın kulaklarında. Başka gün 100 binlik motorla aynı tadı alamazsın.
Motorunuz sevin. Başka motorları değil. Tam da şu anda sizin olan. Kendi motorunuzu sevin. Çünkü çok sevip hayalini kurduğuınuz motoru aldığınızda da bir sonraki motorunuzu hayal etmeye başlayacaksınız. Motorcu milleti kurtludur. Devamlı ilanlara bakar, bu çıkmış daha iyi şu gelmiş Türkiyeye bi gidip test sürüşü yapalım. Aslında yeni motor değildir sizi Mutlu eden, yola iki noktadan tutunarak süzülmek işin özü.
Bi nostalji fotoğrafı patlatayım