Jilet Asfaltta Suç Lastiklerin midir ?

Herkese selamlar dostlar, hali hazırda bir R25 sahibiyim. Ybr'den sonra buna geçtim.Şu an 7000 km civarındayım. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır mantığıyla size bir soru sormak istiyorum.

İşe ve gezintiye giderken mecburen kullandığım belli başlı yollar ve kavşaklar var. 3 tanesi ise tamamen belalı. Işıklarda ne kadar hafif kalksamda arka tarafın sekizler çizmesine engel olamadığım bir trafik ışığı var. Asfalta hafif uzaktan baktığınızda cam gibi parlaklığını görebiliyorsunuz. Geçen gün halı saha maçına giderken iki araç arasından o kadar yavaş kalkmama rağmen arka kendini zar zor toplayabildi. Bir sonraki ışıklarda eleman yanıma yanaşıp, şehir içinde bu kadar havaya gerek yok dostum dedi ve gitti. Kısacası rezillik yani. Şimdi bu durumda suç tamamen lastiklerin midir, yoksa bir parça olsa da suçum var mıdır. Örneğin rosso 2 veya IRC harici kaliteli bir lastik olsa bu sorunu tekrar yaşar mıyım. Sözü biraz fazla uzattım kusura bakmayın.Teşekkürler.

gazı yavaş açarsan mıcırda bile yanlamaz, zaten ufak motor

Senle alakali bir durum,islak mermerde bile normal kalkabilirsin,süper lastiğe gerek yok.

Islak yolda IRC lastik patinaj çekebilir ancak kuru asfaltta bu başına geldiyse gaza fazla abanmışsın bence.

En pahali lastik Pirelli Supercorsa ile bile Istanbul yollarinda arka lastigi sardirdigimiz bir asfaltta mesele lastige harcadiginiz parayla ilgili degil, devletin sizin gezdiginiz yollara verdigi onem ile ilgilidir.

Defalarca Istanbul Park gibi cok kaliteli bir pistte naylon lastigin bile ne kadar guzel tuttugu konusuldu. Asfalt kalitesi sizin surusunuzu ve guven hissinizi tahmininizden cok ote bir sekilde degistirir. Buna inanin :)

ne lastigin ne yolun nede senin sucun var..

arabalarin yag karterlerinden damlayan sizinti yag , hareret yapan mtorlarinin tahliye hotumundan basinc dengelemesi yaparken radyatörden dökülen antifiriz kilimalardan damlayan kondensatla , dizel araclardan kalkislarda cikan krum ve lambada dururken motorun yola yansiyan isisi.
bunlar hepsi genelde cok durulan lambalarin önünde , sanki yag dökmüs gibi bir tabaka olusturuyor hele hele yagmur basladiginda böyle yerler acayip kaygan oluyor.
yagis az oldugu yaz aylarinda toz ile beraber birlesince yagmur yagsada gitmiyor o tabaka..
avrupada cok sik yagmur yagdigi icin yollar otomatikmen yikaniyor..

yapacak bir sey yok cok dikkatli olmak ve cok yavas gitmek , hele birden fren yapmamaya calismak.

devletinde yapacagi bir sey yok , yani yolu kapatip deterjanla yikamasi lazim pist gibi yol isteniyorsa , hangi yoldan baslasin n nasil yapsin?
ha belki arabalarin yag kaciranlarina uygulma denetleme getirte bilir , kavsaklarda durma zamanini akilli isiklarla kisaltabilir...
tamamen iklimsel ve ihmalci yasam tarzimizdan dolayli oluyor..

asinan lastiklerin tozunu unuttum

Son düzenleme:
En pahali lastik Pirelli Supercorsa ile bile Istanbul yollarinda arka lastigi sardirdigimiz bir asfaltta mesele lastige harcadiginiz parayla ilgili degil, devletin sizin gezdiginiz yollara verdigi onem ile ilgilidir.

Defalarca Istanbul Park gibi cok kaliteli bir pistte naylon lastigin bile ne kadar guzel tuttugu konusuldu. Asfalt kalitesi sizin surusunuzu ve guven hissinizi tahmininizden cok ote bir sekilde degistirir. Buna inanin :)

Abi pardon da supercorsayı sardırdığın aletin torku beygiri nedir?
Stunt sürücüleri özellikle show yapacakları alanı bi madde ile yıkarlar daha iyi tutsun diye. Ama yeri gelir lastik de yakarlar.
Ha asfalt iyi değil tabi. Bigün izmire beklerim istanbula döndüğünüzde toprağı öpersiniz :)

Bu aralar Antalya da neredeyse tüm yolların üzerin Çam ağaçlarının polenleri ile dolu.
Su birikintilerinin üzeri sap sarı polen dolu.

Ve bu nimet asfaltın üzerinde çok güzel kaydırıyor lastikleri.
2 aydır götüm başım ayrı oynuyor.
Kalkışlarda,
4. viteste hafif bir gaz açmayla
bugün 90 ile giderken araç sollamaya çıktım yine aynı olay.

1 yer değil her yerde aynı.

Biran önce ağaçların çiftleşme mevsimi geçse de kurtulsam diyorum :wiinkk:

Parlak asfalttan, Özellikle erimiş asfalttan her zaman korkmuşumdur. Şehir içerisinde neredeyse heryerin asfaltı bu şekilde, Uzun yolda ise bazı yerler eriyip üst tarafta parlak katman oluşturuyor. İşte bu kısımlar her zaman beni tedirgin eder.

Cevap veriyorum suç devletindir.
Ulen aydında yollar yapildj diye sevindik. Yollar yapildiktan iki ay sonra geldiler dogalgaz yapcaz diye kazdilar yol yine berbat oldu. Yahu kazdiniz da niye adam gibi kapatmiyosunuz yada yolu yapmadan once dosesene dogalgazi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar